- Gullvinner, designer og matelsker - møt Margaret Aase
- Stammens koder
- Legendarisk bil – legendarisk klokke
- Nadja Hajatpour Bertelli: Rotekte «Trondhjemspie»
- Solveig Stølsvik: Superbusy treningsklærgründer
- Martin Schilde - Byplanleggeren
- Chaandra Yoga Wear by Jarebrink Coucheron: Ekte klær for ekte kvinner
- Mia Gjerdrum Helgesen: Kunsten å bevare et øyeblikk
- Øyvind Von Doren Asbjørnsen: Norsk design, sveitsisk kvalitet
- Simen Staalnacke: Inspirert av origami, den blå timen og japansk estetikk
Ut i rampelyset
Da Elisabeth Carew slapp debutsingelen sin på forsommeren var det godt varslet. «Alle» snakket om at lillesøsteren til John Carew skulle gi ut plate. I mai kom endelig singelen «Destructive» som klatret raskt opp på VG-listas topp 20, og som i skrivende stund blir spilt på 60 forskjellige radiostasjoner. Debutanten er fornøyd med mottagelsen.
– Låten har fått positiv omtale og jeg har bare fått hyggelige tilbakemeldinger, forteller Elisabeth.
Skeptisk til kjendislivet
Hun innrømmer at det ikke er helt uten skepsis hun trår ut i rampelyset.
– Selv om jeg alltid har hatt lyst til å bli artist, ble jeg litt betenkt da jeg så hvordan John hadde det en periode, sier hun.
– Hvordan oppleves det å plutselig være kjendis selv?
– Jeg merker egentlig ikke så mye forskjell. Her på Lørenskog har jeg bestandig vært lillesøsteren til John, men jeg føler jo at folk også andre steder begynner å kjenne meg igjen.. Men folk er jo bare hyggelige, synes hun.
IN magasinet møter Elisabeth Carew i hjembygda. Det er på Lørenskog hun har vokst opp og tilbrakt hele sitt 23-årige liv. Hun bor fremdeles hjemme på jenterommet hos mamma på Finstadjordet, og trives med det.
Samtidig røper artisten at hun drømmer om å flytte til New York.
– Jeg har lyst til å dra dit hvor ting skjer fort, smiler hun. Men legger til at hun ikke glemmer hjembygda for det.
– Jeg kommer alltid til å se på Lørenskog som hjemme, og håper at mamma bestandig vil bo her, sier Elisabeth.
– Lørenskog har så mange muligheter og er et utrolig bra sted å vokse opp. Som barn kan man få drive med nesten hva man vil, enten det er teater, musikk eller idrett, legger hun til.
Elisabeth Carew visste tidlig at hun ville bli artist. Allerede da hun var fem år sang hun for alle som ville høre på. Også for de som ikke var like begeistret.
–Jeg sto ofte utenfor blokka og sang «Annie» for full hals til sent på kveld. Det hendte at naboene kjeftet på meg, ler Elisabeth.
Ingen fotballgener
Selv om Elisabeth er søsteren til John Carew, har hun åpenbart ikke arvet de samme fotballgenene som broren. Elisabeth illustrerer det ved å fortelle en liten historie: Da jeg var 14 år spilte ei venninne av meg jentefotball på Lørenskog IL. Laget hadde lyst til å delta på Norway Cup, men manglet spillere. Treneren hadde oppfordret jentene til å invitere venninner til å stille opp. Det endte med at jeg lot meg overtale selv om jeg var helt uinteressert i fotball.
– Jeg er generelt klønete når det kommer til all ballsport, så det var jo aldri noen god ide i utgangspunktet. Det som skjer er at treneren tenker «Ja ja, hun er søstera til Carew, hun har det i blodet» og under en kamp på Norway Cup, hiver han meg ut på banen som spiss. Jeg er selvfølgelig kjempeforvirra der jeg løper rundt, mens dommeren blåser på meg hele tiden. Folk fra sidelinja ler seg i hjel og prøver å gi meg noen tegn. Vel, long story short, det var slik jeg fant ut hva offside er, ler Elisabeth. Og legger til at fotballskoene ble satt på hylla fra den dagen av.
Skriver om kjærlighet
Elisabeth holdt seg til musikken. Hun var med i barnegruppa «Hubba Bubba» sammen med Marit Larsen og Marion Ravn. Hun hadde også lyst til å prøve seg som skuespiller, og var med i forskjellige oppsetninger i Lørenskog kulturhus. Allerede som 12, 13-åring begynte hun å skrive låter selv, og som 16-åring startet hun å jobbe i studio. Men det var først da hun begynte å samarbeide med Thomas Eriksen at hun fant frem til det riktige lydbildet. Elisabeth både synger og skriver sangene sine selv. Hun forteller at hun får beats fra Thomas, og så tar hun dem med seg hjem og skriver tekster til musikken han har laget.
– Hva handler låtene dine om?
– Nesten all musikk handler jo om kjærlighet, mine låter er ikke noe unntak. Jeg skriver om egne opplevelser og om ting folk rundt meg opplever .
Samtidig som hun jobber med musikken er hun ansatt i 80 prosent stilling som optikerassistent.
– Det blir mye jobbing, og liten tid til andre ting. Håper mitt er å kunne jobbe med musikk på heltid, at jeg kan leve av det.
Selv om Elisabeth foreløpig har lagt skuespillerkarrieren på hylla er det ikke sikkert at det er for bestandig.
– Jeg kunne tenke meg å prøve meg som skuespiller. Men nå får vi ta en ting av gangen, sier hun.
Singelen «Destructive» kan lastes ned på Itune. Men debutalbumet må vi vente litt lenger på.
– Vi har ikke funnet noen dato ennå, men den kommer i høst, helt sikkert, smiler lørenskogjenta.
Selv beskriver Elisabeth musikken sin som en blanding mellom R&B, electro og 80-tallsmusikk. Den nye plata kommer til å inneholde både rolige og mer dansbare låter.
– Men det blir ikke noen disney-ballader), forteller hun.
Vi tar farvel utenfor Vasshjulet, mens sola steker over ei bygd i feriemodus. Elisabeth vinker blidt farvel og tar fatt på hjemturen. Og vi gleder oss til fortsettelsen.
FAKTA
Navn: Elisabeth Carew 23 år
Født: 13. juni 1985
Vokste opp: I Lørenskog
Aktuell: Slipper debutalbumet sitt denne høsten, etter å ha gitt ut singelen «Destructive» tidligere i år.
Drømmer om: Å bli en komplett artist som skaper nye lydbilder og går inn i historien som en som har satt preg på musikkverden. Jeg liker litt fallhøyde, haha.
Blir inspirert av: Artister som er blitt et eget varemerke fordi de har en originalitet og en helt egen stemning rundt alt de gjør musikalsk.
Favorittfag på skolen: Naturfag
Tekst: Berith Eva Lamøy Foto: Stian Broch Nielsen & privat