Hjem » Reiser & opplevelser »  To Byer, En Ferie

To Byer, En Ferie

Høsten er tid for storbyferie. Hva med en storbyferie som inneholder to byer? Dette kan du gjøre med Dublin og Belfast! Tre eller fire netter, overdådige hoteller, fine dining, litt sightseeing, og selvfølgelig litt handleterapi.

The Merrion ligger midt i sentrum av Dublin og huser Restaurant Patrick Guilnaud. Som innehar 2 Michelin-stjerner og ser ut over vakre landskapshager. Hvis du har en mer moderne smak er The Marker noe for deg. Hotellet ligger i hjertet av Dublins business- og kulturelle kvartal. Hotellet har en superb utsikt over byen fra The Rooftop Lounge. Hotellet Merchant House ligger i Belfasts historiske Cathedral Quarter, og er omringet av noen av Belfasts beste barer og restauranter.

Spis

I Dublin kan du spise noen favoritter, som «coddle» og europeiske småmåltider på byens kafeer, restauranter og gastro-puber. Eller nyte en mer raffinert matopplevelse på eksklusive restauranter, som The Greenhouse, Dax, Forest Avenue og Chapter One. I Belfast kan du starte dagen med en legendarisk ‘Ulster Fry’. For den beste bør du dra til George’s of the Market som ligger med utsikt over det historiske St. George’s Marked. På Mourne Seafood Bar kan du kose deg med østers, skjell og «fish and chips», som passer perfekt sammen med et glass Mourne Oyster Stout-øl fra det lokale Whitewater Brewery.

Drikk

Dublins puber er virkelig koselige. The Brazen Head og O’Donoghue’s handler om tradisjonell musikk, mens hundrevis av rock- og jazzband har spilt konserter på Whelan’s. Pubene i Belfast er fulle av sjarm. Her finnes tradisjonelle puber som the Duke of York in Belfast, som ligger i et brosteinsbelagt smug, hvor du kan bestille en irsk whiskey eller en halvliter kremete stout og slå av en prat - mens The Crown Liquor Saloon er unik og en av de sjeldne, med sine mahogany-båser, nydelige fliser og hengende gasslamper.

Se

Dublins herligheter inkluderer suverene steder som Kilmainham Goal, hvor irske opprørere tilbrakte sine siste dager, Trinity College og The Book of Kells, St. Stephen’s Green, Christchurch Cathedral og mye mer. Når du er i Belfast bare må du få med deg et besøk hos Titanic Belfast og den nyrenoverte Titanic Quarter ved vannet, samme med et besøk i de botaniske hager. Eller hva med en Black Taxi Tour for å se på byens veggmalerier? Med en lokalkjent sjåfør, bøttevis av sjarm og en autentisk aksent er dette en unik opplevelse i denne besynderlige hovedstaden.

Handle

I Dublin finner du innovativ mote som design-kollektivet Project 51, Costume og the Powerscourt Townshouse. Temple Bar Food Market åpent hver lørdag, i hjertet av Dublins bykjerne. St. George’s Market er en av Belfasts eldste attraksjoner og holder åpent marked fredag til søndag hver uke. Det har blitt tildelt tallrike lokale og nasjonale titler og utmerkelser for sine friske, lokale råvarer og flotte atmosfære. For trend-eksperimenterende moteelskere er det et must å besøke Una Rodden’s boutique.