Hjem » Reiser & opplevelser »  Tips om restauranter i Porto

Tips om restauranter i Porto

Portugals nest største by Porto er et opplagt valg for alle som ønsker en ferie til våren. Byen er spesielt kjent som portvinens hjemby og den har dessuten en sjarmerende, historisk midtby som står på UNESCOs verdensarvliste. Porto har i tillegg et stort utvalg spennende restauranter. 
Portos beste sandwich På Portos havn ligger Café Santiago, som er blitt verdensberømt for sin versjon av den tradisjonelle Portosandwichen francesinha. En francesinha består av brød, skinke, pølse, salami og biff, dekket av smeltet ost og en varm saus laget av tomat og øl. Santiago lager etter sigende byens beste francesinha, og det er derfor ofte lang kø foran kafeen. 
Kjøtt og drinker På havnen finner du også det nyere biffhuset Terminal 4450, som har spesialisert seg på små tapaslignende retter og grillklassikere. Prisene er svært rimelige – 200 gram grillet indrefilet av okse koster for eksempel 14 euro. Restauranten har dessuten en stemningsfull innredning og et stort utvalg av drinker og vin, så stedet er også godt besøkt sent om kvelden. 
Industriell New York-stemning På strekningen mellom togstasjonen og den gamle børsbygningen fra 1842 – som for øvrig også er på UNESCOs verdensarvliste – ligger restauranten Cantina 32. Her serveres alt fra tapas og salater til klassiske portugisiske hovedretter med en vri – som for eksempel gryterett med blekkspruter og reker. Hvis du er glad i alt som er søtt, sies det at ostekaken deres med banen er i en klasse for seg. Restauranten er innredet i New York-inspirert stil med industrielle lamper og stoler samt utstoppede dyr og gamle malerier på veggene.