Hjem » Bergen » Reiser & opplevelser »  Sportsbutikk med fagkunnskap

Sportsbutikk med fagkunnskap

Lett tilgjengelig i Markeveien, like ved Torgallmenningen, sørger sportsbutikken Outdoor for service og fagkunnskap.
Article imageDen nyåpnede butikken på hele to etasjer har et stort sortiment, men slett ingen intensjon om å være best på alle områder.
– Vi satser på våre spesialfelt for å gi kundene våre den ekspertisen og kvaliteten de har krav på, sier innehaver Atle Christiansen.
I likhet med de to medeierne, Lena Karlsen og Kristoffer Hartviksen, har han sport, friluft og ski som sine store lidenskaper.
Med til sammen 60 års erfaring innen sportsbransjen,er de tre innehaverne stolte over å kunne presentere en faglig, profesjonell butikk.

Article image

God følelse etter riktig kjøp

I underetasjen finnes alt fra friluftsutstyr og fottøy til ski og våpen. Butikkens unike sortiment består av et stort antall kjente merkevarer, alle med god kvalitet.
– Vi har valgt å gå i mot strømmen og ikke være tilknyttet en stor kjede eller et kjøpesenter, sier Christiansen.
Outdoor har fokus på kvalitet fremfor storsalg. Selvstendigheten gir også frihet til å velge produkter på egen hånd. Store deler av sortimentet testes ut før det godtas som salgbart.
– Vi ønsker å øke kvaliteten på service og fagkunnskap,og samtidig gi kunden en god følelse hvor man er fornøyd også i etterkant av kjøpet, fortsetter den erfarne sportshandleren.
Selv har han sett sportsbutikker både i inn- og utland, og mener det er på høy tid fjell-landet Norge blir bedre på ekspertise.
Kommer det kunder og spør etter fiske eller klatreutstyr, anbefaler Outdoor dem videre til butikkene med riktig fagkompetanse.
Article image

Ut på tur med gode sko

Skoavdelingen i underetasjen er systematisk delt i tre. En del er konsentrert rundt løpesko, en del rundt walking, og den siste rundt fjellsko. Her finnes det modeller for enhver fot.
– Vi er opptatt av å følge med i tiden,og tilbyr derfor en stor avdeling med fottøy for den økende gruppen av turgåere og mosjonister. Med gode sko kan man gå både langt og lenge, med eller uten staver, sier Christiansen.
Outdoor byr på mange godbiter for deg som trives i naturen. I skuddet er soveposer av dun som gir utrolig behagelig varme,bedre liggekomfort og mindre pakkvolum enn fiberposer.
Også ryggsekker er i vinden som aldri før, og her finnes det modeller som er tilpasset alle typer rygg- og kroppslengder. I første etasje finnes et bredt utvalg i ytterjakker og bukser,fra det helt enkle til det mer ekslusive. – Bergans er klart en av favorittene denne høsten. Ellers er Arcteryx , North Face og Norrøna utmerkede valg for en behagelig høst og vinter, tipser friluftsekspertene som snart rydder plass for skisesongen.

Tekst: Astrid Hagen
Foto: Birte Svendsen