Hjem » Bergen »  Best i vest

Best i vest

«Flott hotell i hjertet av sentrum. Fantastisk utsikt. Rent og pent. Hyggelig personale. En av de beste frokostene vi har spist. Smittevern godt ivaretatt. Vi kommer gjerne tilbake».

Scandic Torget Bergen er åpenbart et godt sted å være. På Tripadvisor hagler det bokstavelig talt med lovord – både fra nordmenn og utlendinger.
– Sistnevnte er det riktignok ikke så mange av nå, men vi klager ikke. De kommer nok tilbake før eller siden. Dessuten er norske gjester like bra, forteller General Manager Lene Mjeldheim.

Nyrenovert og sentralt

Etter å ha gjennomgått en total renovering kunne Scandic Torget endelig reåpne sommeren 2019. Antallet rom økte fra 98 til 173 og selve hotellet fremsto i helt ny drakt. I delikate farger, med moderne løsninger og freshe fellesarealer. Beliggenheten er riktignok akkurat som før. Helt perfekt. 
Hotellet ligger midt i hjertet av sentrum og er i nærheten av det meste som er verdt å få med seg i Bergen: Bryggen, Fisketorget, Torgalmenningen og Fløyen. Også museer, gallerier, teatre og gode shoppingmuligheter befinner seg et steinkast unna. 
– Er du ny i Bergen befinner du deg midt i smørøyet. Alt du måtte ønske kan gjøres til fots, fortsetter Lene.

De vakre omgivelsene kan man nyte også fra selve hotellet. Mange av rommene har en formidabel utsikt over byen. 
– Nå rundt jul er det like vakkert dag som kveld. Det sørger alle lysene for. Mange av rommene våre er dessuten store og en del av dem er såkalte connecting rooms. Disse egner seg like godt for familier som for venner på tur, forteller Lene, og legger til at barn under 13 år bor gratis. 
Scandic Torgets frokostbuffet har det gått gjetord om siden de åpnet. Den består av utvalgte frokostprodukter, frisk og tørket frukt, yoghurt og korn. Foretrekker du er frokost av den mer energivennlige typen er selvsagt også det mulig. Ved en egen varmstasjon sørger kokken for speilegg og eggerøre, frokostpølser, bacon, pannekaker, bløt- og hardkokte egg, tomatbønner og lun leverpostei. Utvalget for allergikere og veganere er også godt.

Fantastisk frokost og godt smittevern

– Vi er stolte av den økologiske frokostbuffeten vår og selv med nye rutiner i forbindelse med corona-viruset har vi klart å opprettholde det gode tilbudet vi er kjent for. Heldigvis! Det må være en viss balanse mellom corona-tilpasning og gjestenes behov og ønsker. Vi forholder oss til et visst antall gjester i frokostsalen samtidig og «meter’n» er viktig. Så langt har dette fungert fint, og tilbakemeldingene fra både ansatte og gjester er gode. Om det er noen som av hensyn til smittevern ikke ønsker å forsyne seg av buffeten er det selvsagt i orden. Da tilbereder vi en egen frokosttallerken. Vil du spise på rommet er det også mulig. Hos oss skal alle føle seg trygge. 
– Renhold har vi alltid hatt strenge regler for, men nå vaskes rommene to ganger daglig. Vi har gjort en rekke andre smittevern-tiltak også, men de er stort sett usynlig for gjestene våre. Intensjonen er å gjøre dette så sømløst som mulig og at ingenting skal gå ut over opplevelsen av å ha et begivenhetsrikt opphold hos oss. Samtidig skal de ansatte være godt ivaretatt. Deres innsats er uvurderlig. 

Bergen i desember

Undertegnede, som har måttet skyte en hvit pil etter årets tradisjonelle førjulstur til Stockholm, håper nå å finne et godt alternativ innenlands. Kanskje en tur til Bergen kunne være en idé? 
– Man tenker kanskje ikke på Bergen som en typisk juleby, men det er den faktisk. En spasertur i sentrum, utover Nordnes og kanskje litt oppover Fjellveien er en opplevelse i seg selv. Overalt glitrer det i lys og pynt. Desember er sjelden hvit, men det litt ruskete vestlandsværet er eksotisk på en annen måte. Det er masse bra shopping og ikke minst har vi verdens største pepperkakeby. Vi ansatte kommer gjerne med tips, og skulle du trenge en eller annen form for booking hjelper vi selvsagt med det også. Bergen er full av muligheter. Ønsker du å bestille et rom hos oss skal vi gjøre vårt ytterste for at oppholdet ditt i Bergen blir optimalt. Her skal det være trygt og godt å være, avslutter Lene. 

FAKTA: Scandic Torget Bergen

• Adresse: Strandkaien 2-6, 5013 Bergen
• Web: scandichotels.no/torgetbergen
• Facebook: facebook.com/scandictorgetbergen
• Instagram: instagram.com/scandictorgetbergen
• Tlf: 55 59 33 00

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Scandic Torget Bergen
 

Følg IN magasinet på Facebook