Hjem » Reiser & opplevelser »  – Den bortgjemte pauseknappen

– Den bortgjemte pauseknappen

En stille, altoppslukende visdom bor i deg. En instinktiv kunnskap. Et taust hint om at det er på tide å lytte til kroppen. Midt i livets påtrengende stress kan det virke fristende å ønske seg den pauseknappen alle snakker om. Trykk på den, og alt stopper. Fem minutter for deg selv, en time - kanskje to. Hva med en uke? Bare deg, naturen og lyden av din egen pust. 

La deg omfavne av Spanias vindskrubbede, solbleke fjellsider og oaser av eviggrønne sypresstrær, mens du vender blikket innover og finner tilbake til roen – til den du var før verden farget deg. Det dempede klasket av yogamatten som rulles ut på solvarme steinfliser. Pause.
«Let it be still, and it will gradually become clear.» — Lao Tzu, Tao Te Ching

I et av verdens vakreste bortgjemte hjørner i den lille landsbyen Bella Orcheta, ligger Villa Dorothea og Tide Reiser sin Yoga Retreat. Blant villapalassets hvite vegger og jordfargede damask-laken, der finnes pauseknappen. Den råder i heten fra de gamle steinflisene, som fortsatt varmer fotbladene lenge etter solen har gått ned. Den hviler i ansiktene til en håndfull likesinnede som er her for å se innover og finne balanse. Den fins i det klare, mineralholdige vannet som tappes fra fjellets urkilde. I den svale kveldsluften som bærer saltvannsbrisen inn fra øst. Den fins i stillheten blant myke puter i en bortgjemt krok. I lattermild samtale over kveldens middag i en tynn genser. Pauseknappen finnes i alt dette, men også inne i deg. Det er sjarmen med Villa Dorothea – stedet som bringer deg tilbake til deg selv. 
«When I let go of what I am, I become what I might be.» — Lao Tzu, Tao Te Ching

Livet er en serie av naturlige og plutselige forandringer – og syv dager med bevegelse, pust og yoga kan lære deg å leve i takt med livets hastige skift. En ukes pause som gir deg energi til å møte livets neste kapittel. I det du vender blikket innover i takknemlighet og aksept på matten i det kritthvite yogarom, vil du innse dette: Livet skjer ikke med deg, det skjer for deg. Du vil komme i balanse. Du vil bli mer takknemlig for hvem du er – og hva du har akkurat nå. 
Hvilken vakker liten lykke er ikke det? 
«The journey of a thousand miles begins with one step.» — Lao Tzu, Tao Te Ching
Du kan lese mer om Just Breathe Yoga Retreat på www.tidereiser.no/aktiv.

Trenger du et avbrekk fra en hektisk hverdag? Hva med en uke i de vakreste omgivelsene i Spania, omkranset av majestetiske fjell? En hel uke hvor du er i fokus, proppet av egentid, sunn mat, yoga, pusteklasser og selvrealisering – høres det ikke fantastisk ut? Her kan du trene på å hvile og finne tilstedeværelse fysisk, mentalt og emosjonelt slik at du kommer hjem igjen med stort overskudd. Norskeide Retreat Villa Dorothea, ligger ca. 40 minutters kjøring fra Alicante i idylliske Orxeta. Her finner du saltvannsbasseng, treningsrom og yogasal. Det er en egen kokk som tryller frem de lekreste retter. Maten er plantebasert og økologisk med fokus på kvalitet. Retreat Villa Dorothea har 10 dobbeltrom og 1 tremannsrom med separate senger med 7 tilhørende bad.

FAKTA: Tide reiser

• Les mer om turen: www.tidereiser.no/aktiv 
• Web: www.tidereiser.no
• Instagram: www.instagram.com/tidereiser
• Facebook: www.facebook.com/tidereiser
• Epost: reiser@tide.no
• Tlf: 55554400 (tast 4)
 

Følg IN magasinet på Facebook