Hjem » Reiser & opplevelser »  Se verker fra Christen Sveaas’ kunstsamling i Kistefos

Se verker fra Christen Sveaas’ kunstsamling i Kistefos

For første gang vises et større utvalg verk fra Christen Sveaas’ kunstsamling i et norsk museum. Utstillingen «Come Out!» kan oppleves i The Twist til 11. oktober 2020.

2020 var året det internasjonale publikummet for alvor skulle oppdage Kistefos. Med en massiv pressedekning etter åpningen av The Twist høsten 2019, flere priser, samt listeplass på New York Times’ «52 Places To Go in 2020», lå alt til rette for internasjonalt innrykk. Slik ble det jo ikke, men Kistefos åpner fortsatt dørene for kunst- og kulturtørste nordmenn.

I The Twist vises utstillingen «Come Out!» med utvalgte verker fra Christen Sveaas’ kunstsamling. Siden 1980-tallet har Sveaas vært en engasjert samler av både norsk og internasjonal kunst, og samlingen rommer i dag mer enn 1700 verk. «Come Out!» er kuratert av William Flatmo som har vært samlingens direktør siden 2010 og prosjektansvarlig for skulpturparken på Kistefos de siste ti årene.
- Med utgangspunkt i den unike situasjonen verden nå befinner seg i, er «Come Out!» en utstilling med stor spennvidde: et positivt ladet frieri til publikum om å ta tilbake det offentlige og kulturelle rom. Utstillingen tar tydelige standpunkt, og åpner for refleksjon rundt hvilket samfunn vi er en del av, og til hvilken pris, sier Flatmo.

Tittelen på utstillingen er hentet fra ett av verkene i utstillingen: Come Out #13 (2015) er laget av den amerikanske kunstneren Glenn Ligon, og omhandler individets og fellesskapets rettigheter, samtidig som det belyser en mørk hendelse i amerikansk historie.
- Heller enn å fremheve samleren, søker utstillingen å rette fokus mot kunstnerne og kunstverkene. Gjennom utstillingen vil man danne seg et bilde av samleren bak, uten at dette blir førende, sier Flatmo.

 

Fakta: Kistefos

Aktuell med: Utstillingen Come Out som er åpen til 11. oktober
Adresse: Samsmoveien 41, 3520 Jevnaker 
Web: kistefosmuseum.no
Facebook: facebook.com/Kistefos
Instagram: instagram.com/kistefos

Foto: Laurian Ghinitoiu
 

Følg IN magasinet på Facebook