Hjem » Bergen » Reiser & opplevelser »  Perler i Bergen

Perler i Bergen

Kinerserne mente at perler stammer fra dugg-dråper. Skulle du åpne en østers og finne en perle inn, kan den ha en av fem mulige farger: hvit, gul, krem, fersken eller lavendel.
Ifølge Østens gamle tradisjoner har hver farge en symbolikk i seg. Gullfargen står for rikdom, hvit for visdom, ferskenfarge symbol-iserer helse, krem - suksess og lavendel representerer kjærlighet.

Perlen står for renhet og perfeksjon … La oss presentere deg for noen av Bergens perler!

Et komplett livstilsystem

Hvis du skal unne deg èn eneste perle på møbelfronten i høst skal du ta turen innom Black & White Studio i Kong Oscarsgate vis-à-vis Korskirken, og finne sofaen TOGO, formgitt av Michael Ducaroy, for franske Ligne Roset i 1973. Ducaroy kom først i kontakt med Ligne Roset i 1954, og ble raskt en av deres mest verdifulle designere. I 1973 lot han TOGO ta form på tegnebrettet, og dette møbelet ble et design-ikon som den dag i dag er en av Ligne Rosets bestselgere.

Sofaen ble raskt kjent for sin lave setehøyde og de bølgende kurvene, og i sitt slående uttrykk fremstår den som både enkel og raffinert på èn gang. Ingen kan matche suksessen som denne klassikeren har hatt siden 70-tallet. Innenfor møbeldesign er TOGO en av verdens mest solgte sofaer, og den har blitt utviklet i mange forskjellige moduler, til og med som sovesofa.

I tillegg til møbeldesign i verdensklasse kan Black & White Studio hjelpe designinteresserte kunder med et komplett livsstilkonsept basert på en moderne og klar arkitekstil, og på daglig leder Bjørg Kolstads erfaring som interiørarkitekt. De har et tredelt konsept, for både bedrift, bolig og kjøkken. De innreder også kontor for dem som ønsker det.

Black & White Studio jobber med et internasjonalt konsept. De fører noen av de sterkeste merkevarene i Europa,med produkter i hovedsak fra Frankriket , Italia og Danmark. De bruker mye tid og ressurser på å holde seg oppdaterte på hva som rører seg innenfor trender, og prøver alltid å ligge i forkant. Det er nok ikke uten grunn at samtlige designblader i Norge en eller annen gang har vært innom Black & White Studio. Velkommen innom!

På bildet ser du TOGO i sort lær. Den er tilgjengelig i mange forskjellige stoffer og farger.
Lampe: Bloom av Hiroshi Kawano-08. Teppe: Kenya sydd i kuhud.

Perlen i lavendel

Lavendel er symbol på kjærligheten, og hva kan vel være mer passende enn en brudesalong? I Brudehuset møtes kundene med et smittende humør og varme. Salongen i Jonsvollsgaten stråler av eleganse og romantikk. Det er ikke en hvilken som helst brudebutikk.

Brudehuset har det som skal til for det vordende brudeparet. Det er bare å meddele ønsker og drømmer til den serviceinnstilte og kunnskapsrike betjeningen. Sortimentet er nøye utvalgt for å treffe enhver personlighet. I 2009 er blonder og silke fremdeles in, og den kommende bruden kan velge fra romantisk stil til den enkle elegante som er kjennetegnet ved ”less is more”. – Nå er alt er lov, sier Hilde Brudvik. Hun synes det er ekstra gøy å kle opp brudepar når utvalget spenner over et stort spekter.
I Brudehuset finner du korte slør så vel som lange, og finnes kjolen du ønsker i andre farger enn i standardfargene hvitt og kremfarge, kan dette bestilles.

– Mannen skal ikke glemmes, forteller Hilde. Ifølge dagens trend skal han pynte seg og være på høyde med bruden.

Brudehuset har også festklær og selskapsklær for andre anledninger. Den blide betjeningen kler opp menn og kvinner til fest. Menn kan bl.a. finne skjorter i sateng med matchende vest i brokadestoff. De nyinnkomne selskapskjolene vil gjøre suksess på festen, og tøffe dresser med tilbehør vil gjøre susen for mannen.

Brudehuset fører fortsatt de populære Agapekjolene for unge jenter som skal på ball. Spennende ballkjoler for 2009 er allerede på plass i høstens og vinterens farger som lilla, blått og turkis.
Brudehuset er stolte av å være en perle i Bergen, og ønsker deg hjertelig velkommen.

Fresh og annerledes

Velværesalongen i Kløverhusets 4. etasje har Bergens eneste digitale hudanalysemaskin. Dybdebilde er et godt verktøy for Chicas terapeuter samtidig som den gir deg en god pekepinn på hvordan huden din er sammensatt og på hvordan den vil ta seg ut om eksempelvis ti år.

– Nettopp dette med å pleie huden riktig med gode produkter er viktig, forteller Janicke Gullbekk, eier av Chica. Kombinasjonen med våre produkter og behandlinger gir de beste resultater. Vi jobber bl.a.med Decleor, Matis og MD. Hos Chica brukes hudanalysemaskinen sammen med andre behandlinger.

Dybdebildet viser forholdet mellom porer, pigmenter og aknebakterier, og simulerer ulike fremtidsscenarioer. Du kan se hvordan huden din vil se ut hvis ikke du tar vare på den og sammenligne simulasjonen med hvordan den vil se ut om du tar godt vare på den. Apparatet kan gi terapeutene informasjon som ikke alltid er like lett å se på overflaten av huden.

Janicke er glad for ikke å være tilknyttet noen kjededrift som oftest bærer preg av masseproduksjon. Hos Chica er fokuset på hver enkelt kunde. –Skreddersydde program og behandlinger til den enkelte er vår spesialitet, sier Janicke. Hun legger vekt på å gi deg noe ekstra. Det være seg håndmassasje eller varmepakninger. Personalet er hele tiden oppdatert på markedets nyeste teknikker og apparater. Mineralmakeup og mesoterapi er siste skrik.

Chica fører merket I.D. Bare minerals som nylig ble kåret best i test hos TV2. – Produktene er rene og tetter ikke igjen porene forteller Janicke. I tillegg har de solfilter.

Mesoterapi er en kosmetisk spesialbehandling. Kosmetisk fine mikroinjeksjoner med naturlige ingredienser gjenskaper elastisitet og fasthet, reduserer linjer og rynker og huden gjenvinner et ungt og friskt utseende. – Resultatet er helt fantastisk, legger hun til.

Selv om navnet på salongen gjerne assosieres med unge kvinner, er dette uten betydning,
– alle menn er velkomne!

Vakker på naturens vis – naturligvis

Huldra økologisk frisør i Øvregaten i Bergen fungerer som en vanlig frisørsalong, men er bedre for både helse og miljø.

I Norge har bare en håndfull frisørsalonger fått øynene opp for økologisk hårpleie. Lene Johnsen og Katrine Antvedt Loose åpnet i april 2006 landets første økologisk frisørsalong, som løsning på helseplager fremkalt av de kjemiske stoffene i vanlige hårfarger. Resultatet ble Huldra, og hodepinen de stadig hadde slitt med forsvant sammen med sterke lukter og kjemiske produkter.

Alle hårfargene, sjampoene og stylingpoduktene som Huldra benytter seg av er så langt det lar seg gjøre fremstilt av økologiske råstoffer. Produktene kommer fra blant annet USA, Belgia og Tyskland. De fleste merkene er frie for kjemikalier. Blekingsmiddelet Farouk er kjemisk, men uten de hormonforstyrrende stoffene som kan være allergi- og kreftfremkallende. Den inneholder dessuten plante- og urteekstrakter, med silkeolje for pleie av håret.

Økologisk frisør passer godt for dem som har allergier, er gravide, eller er sensitive for parfyme og alkohol. Men egentlig passer dette for alle. Alt man putter i håret går inn i kroppen gjennom huden. Altså er produkter frie for kjemikalier bedre for helsen. Økologisk hårspray kan man til og med få i øynene uten at det gjør noe. Som Lene Johnsen kan fortelle, er kundene deres veldig fornøyde med å kunne farge håret uten snev av ubehageligheter som svie og kløe i hodebunnen.

Huldra gjør det som andre frisører gjør, bortsett fra farging av vipper og bryn samt permanent, siden det dessverre ikke er mulig å finne permanentprodukter i økologisk form. Den riktig store forskjellen mellom vanlig frisør og Huldra økologisk frisør ligger i velværen for både kunde, frisør og miljø.

”Rynkestrykejernet”

Galvanic Spa™ II er blant de største hemmelighetene innen hudpleie for hjemmet. Vi er stolt over å introdusere et lite, smart og kraftfullt apparat med patentert spa-teknologi som dramatisk forbedre rynker og linjer etter kun én behandling.

Galvanic Spa™ II kommer med tre utskiftbare elektroder. Én for ansiktet, én for hodebunnen og én for kroppen. Hver av elektrodene brukes sammen med spesialdesignede behandlingsprodukter som gir optimal næring til hver enkelt del av kroppen.

Det praktiske, håndholdte apparatet benytter selvjusterende, galvanisk strøm (lav strømstyrke) for å sørge for optimal effekt av de aktive ingrediensene i produktene; to typer vann-baserte geléer.
Geléene arbeider aktivt i huden og stimulerer til cellefornying og glatter ut huden. Huden får en dyprens og tilføring av næringsstoffer som gir huden ny glød og spenst. Blodsirkulasjonen øker og huden tilføres oksygen. Dette etter kun 10 minutters behandling!

Galvanic Spa II har mange bruksområder for kroppen din: Først og fremst på de vanligste problemområdene: Rundt munnen, under øynene, leppene og mellom øyenbrynene («sinnarynkene»), men den strammer også opp huden, reduserer cellulitten, har gode resultater på muskelsmerter, – for å nevne noe…

Dette apparatet har mange muligheter! Du kan få en gratis demonstrasjon og mer informasjon hos Bryggen Helseterapi.
Det Hanseatiske Hotel

Vakkert hotell i sjarmerende omgivelser

Det Hanseatiske Hotel ligger i Finnegaarden som er en del av Bryggen i Bergen. Det er et vakkert hotell, med 16 utsøkte og stilfulle rom, i svært sjarmerende omgivelser. Hotellet ligger i kort gangavstand til byens beste severdigheter.

Hotellets bygninger som er en del av Bryggen, står på UNESCO`s liste over verdens kulturarv. Bygget ble gjenreist i 1703 etter bybrannen i 1702. Finnegaarden ble første gang nevnt i Bryggens historie i 1403. Bygget har opp gjennom tidene vært benyttet av tyske, nederlandske og norske handelsmenn til handel, bolig, lager og delvis som restaurant.

For gjester som ønsker en annerledes hotellopplevelse – med atmosfære, historie og kultur, vil Det Hanseatiske Hotel være et naturlig førstevalg.

Spøkelsesopera i Grieghallen

Den Nye Opera kan trygt sies å ha sin egen nisje i det bergenske kulturliv. IN magasinet tok en rask prat med informasjonssjef Geir Rege for å høre hva som sto på høstens program.
– Den desidert største oppsetningen blir Den Flygende Hollender av Richard Wagner. Dette er en forestilling som involverer nærmere 300 mennesker, alt fra akrobater til musikere. Det er en stor oppsetning, sier Rege.

Den Flygende Hollender er legenden om kapteinen som blir dømt av djevelen til å seile på sjøen helt til sin død. Legenden er kommersialisert og gjort kjent gjennom Johnny Depp og Pirates of The Carribean-filmene. Kapteinen kan bare bli befridd av en kvinnes kjærlighet. Det kanskje ikke alle vet, er at Wagner la handlingen til denne historien til Norge.

– Det stemmer. Wagner var på tur fra Riga til London, da han kom i havsnød. Båten måtte legge til ved norskekysten, og denne opplevelsen inspirerte ham til å legge handlingen for operaen til Sandvik ved Arendal.

Forestillingen har premiere 1. november, og vil foregå i Grieghallen. Foruten Bergen Filharmoniske Orkester, vil det på scenen være et kor på rundt 90 mennesker. 30 av disse vil utgjøre spøkelsene på skipet til Hollenderen. I toppen av mastene under forestillingene vil det henge akrobater som er med på å gi det hele et mer spektakulært preg enn man gjerne forbinder med en operaforestilling.

– Det vil være flott musikk, mye bevegelse og lys. Sangerne vil være både norske og internasjonale, og vi kan love en fin opplevelse i de drøyt to timene forestillingen vil vare. Operaen er jo kanskje Wagners mest populære, og dramatikken og spenningen i fortellingen er stor. Vi gleder oss til å presentere det hele for publikum.

Ettertraktet av kjennere

Opplev den mest omtalte og tilbedte krem i vår tid. Tror du på mirakler? Crème de la Mer er i sannhet et mirakel! Ikke bare er virkningen og påføringsmetoden unik, men det var også helt spesielle omstendigheter som gjorde at kremen så dagens lys.

Crème de la Mer ble skap av atomfysikeren Dr.Max Huber i et forsøk på å hele arr etter en voldsom forbrenning han pådro seg etter en kjemisk eksplosjon under et eksperiment. Etter mange operasjoner ble det klart at legevitenskapen ikke kunne hjelpe ham, og han bestemte seg derfor for å finne en kur på egen hånd. Etter 12 år og 6000 forsøk lyktes det Dr. Huber, ved hjelp av bio-fermentering; å blande havtang og andre naturlige ingredienser, å skape den legendariske Crème de la Mer.

Det skulle vise seg at det ikke var ingrediensene som er det viktigste, men hvordan de blir fremstilt som er avgjørende for kremens mirakuløse virkning. Det tar 4 måneder før komponentene i kremen smelter sammen og blir til den rike Miracle Broth™ som er utgangspunktet for Crème de la Mer. Kremen blir fremstilt på akkurat samme – omstendelige- måte den dag i dag!

Crème de la Mer ble raskt ettertraktet av de kjente. Det er et mirakel hvordan kremen synlig reduserer rødme, strammer opp og bløtgjør huden og etterlater den jevn og glatt. Spør kremens tilhengere.
Når du først har prøvd den vil du ikke være uten. Du vil ikke lenger være fornøyd med en annen krem. Og du vil aldri trenge en annen!

800 m2 med opplevelse

IN magasinet tok en prat med butikksjef Tone Mellingen for å lære litt mer om en av Bergens virkelige nisjebutikker, Løiten Lys.

– Vi er spesialister på borddekorasjon. Det vil si alt i fra lys, duker, servietter, lysestaker, bordkort, blomster og annet som skal til for å dekke flotte bord til enhver anledning. Generelt sett kan du si vi har det meste av dekor til de fleste typer rom i huset. For tiden merker vi dessuten en stor etterspørsel etter våre brudebuketter av evigvarende blomster. Vi driver altså med litt forskjellig, men spesialiteten er borddekor.

Løiten lys er en del av en kjede. Det var i Haugesund en slektning av Mellingen droppet innom en lignende butikk. Hun ble bergtatt av både utvalg og atmosfære, og meldte hjem at dette burde man få til i Bergen også.

– Jeg sluttet i jobben min som sykepleier, min søster i sin som jurist, og min mor gav fra seg lederverv i en periode, i forskjellige bedrifter. Vi satset alt sammen, og nå går det strålende.

Løiten Lys springer ut fra Løten ved Hamar hvor bergenserne får levert de håndlagde stearinlysene. Disse lysene er hovedproduktene til butikken. Det er imidlertid ikke bare varene som er spesielle for Løiten Lys. Hvis du besøker butikken på Fjøsanger vil du oppleve en atmosfære du aldri før har opplevd i en butikk.
– Her tenker vi stemning. Vi har satt sammen de ulike produktene i forskjellige utstillinger. Mens du vandrer merker du at luktene forandrer seg, du hører svak bakgrunnsmusikk og lyset skifter. Vi har bygget lysthus i lokalet, vi har en liten cafe, og til og med karpefisker som svømmer i en kulp nedenfor en liten brygge i selve butikken. Alt er gjort for å skape en unik steming. Vi liker å kalle oss 800 m2 med ren opplevelse, smiler Mellingen.

Hverdagsluksus i et lite glass!

Hos Hjertholm på Galleriet finner du bl.a. glasshåndtverk fra ca 20 glasshytter i Norge og Skandinavia.

En som skiller seg ut er teknisk glassblåser og glassformgiver Cornelia Skuggen, som siden hun startet sitt glassblåseri i 2002 har markert seg ved å skille seg ut fra det man vanligvis forbinder med kunsthåndtverk.

Arbeidet hennes kjennetegnes av spennende, myke, runde former som samtidig tar sikte på å holde enkle, rene linjer. Fargebruken er også helt spesiell! Du finner ingen typiske kunsthåndverksfarger som blått og grønt her.

Cornelia har lagt seg på en linje med klare farge som orange, rødt og pastell. Synet og følelsen av hennes arbeid er lyst og lett. – det skal gi glede i hverdagen å se på og bruke hennes gjenstander!

Hun ønsker selv å gi oss brukervennlig luksus i hverdagen med sitt arbeid.
Ting fra hennes glasshytte skal kunne brukes og gi glede i hverdagen. Derfor vil du ikke bare finne kakefat og karafler fra henne, men også cognac- og melkeglass!

Foruten brukskunst lager hun også kunstgjenstander, - kunst som i aller høyeste grad følger stilen i alt hun lager.

Det skal overraske, være spennende og gøyalt å se på med morsomme, lette farger.
Det er herved bevist: brukskunst kan være overraskende, gøyal,bruksvennlig luksus. Og du vet hvor du finner det!
Tekst: Erlend Haugland, Katrine Stavnes, Ida-Johanne Gamborg Lillebø & Elisabeth H. Kolstad
Foto: Espen Falch Pedersen & Den Nye Opera