Hjem » Reiser & opplevelser »  Når øyeblikkene teller

Når øyeblikkene teller

Tiden strekker sjeldent til. Utålmodig legger vi planer for sommeren. Vi skal rekke så mye. I Oppdal står ikke tiden stille, men du kan fylle hvert øyeblikk med unike fjellopplevelser. Disse gir minner som forlenger den gode sommerfølelsen. 

Du besøker selvfølgelig ikke Oppdal dersom du ønsker late feriedager på ei solseng. Er du den som derimot vil bruke tiden din i naturen, oppdager du raskt at Oppdal byr på et stort mangfold av utendørsaktiviteter. De gjestfrie oppdalsfjella som strekker seg fra Dovrefjell i sør, til Trollheimen i nord – har et stinett i verdensklasse som gir uforglemmelige opplevelser enten det er fra sykkelsetet eller til fots. Om du er en eventyrer, en barnefamilie, en livsnyter eller en pensjonist.

Tråkk til i fjellet

Oppdal har etablert seg som en av landets beste destinasjoner innen stisykling. Årlig slippes 40.000 sauer på beite i oppdalsfjella og disse gjør en svært god vaktmesterjobb på stinettet som finnes i bygda. Her finner du stier som passer for alle ferdighetsnivå; småtassene, ferskingen eller eksperten. Flere av stiene er merket og tilrettelagt. I Oppdal kommer du unna tett skog og mygg, flertallet av turene foregår i fantastisk høyfjellsterreng. Det finnes også et stor antall turer for den som liker tursykling. Opplev de mange seterdalene fra sykkelsetet. Sett av tid til å stoppe på en av setrene som selger ferskprodusert rømme, kanskje får du også smake budeiens vafler? Uansett – å sykle i Oppdal er en ekte naturopplevelse.

Majestetiske Dovrefjell

Det samme stinettet som gjør nytten for syklistene, er også attraktiv for fotfolket. Det er ingen tvil om at Dovrefjell og Trollheimen innbyr til turer det er verdt å sette av tid til. I sør rager Snøhetta-massivet og til tross for sine 2.286 meter over havet, besøker flere tusen Stortoppen i løpet av sommeren. I dette moskuslandet finnes en majestetisk fjellheim, turisthytter og et variert stinett. En liten tur? Besøk monumentet Viewpoint Snøhetta for en magisk fjellstemning.

Trollenes fjellheim

Nordvest i Oppdal finner du Trollheimen. Ei lekegrind for alle som er glade i fjellterreng. Du skal være god om du får tid til å rekke over hele det vidstrakte fjellområdet. Du vil ikke finne de kvasseste eggene her, men desto mer tilgjengelige og vennlige fjell som rager opp mot 1.800 meter over havet. Ofte trenger man ikke gå langt for å få de beste opplevelsene. Uansett tur – endorfinene henger løst i lufta i dette lykkelandet.

FAKTA FJELLFERIE I OPPDAL

Sykkel: 
• Skifer Hotel tilbyr pakker med mat, overnatting og guidet sykling - skiferhotel.no
• Fjellsentralen har lokale guider som tilbyr stisykkelguiding - fjellsentralen.no
• Sjekk Turapp Oppdal for tips til sykkelturer, last ned eller se turapp.no/oppdal
• Sykkelenern, Norges vakreste sykkelritt - se enern.com
Vandring:
• Bortistu Gjestegard tilbyr overnatting og tradisjonskost midt i hjertet av Trollheimen - bortistu.no
• Spis rømmevafler og besøk dyra på Uvssetra i Dindalen, perfekt tur for barnefamilier - uvssetra.org
• Fjellsentralens guider kan skreddersy turer i Oppdal og omegn - fjellsentralen.no
• Gondolen 1125 gir deg panoramautsikt over hele fjelloppdal - oppdalbooking.no
• Norges råeste fjellmaraton, Trollheimen Fjellmaraton - enern.com
• Skifer Hotel er fjellhotellet og et naturlig utgangspunkt for alle aktiviteter i Oppdal - skiferhotel.no

Tekst: Margrete Blokhus, OPPDAL:365 | Foto: Martin I. Dalen, OPPDAL:365