Hjem » Bergen » Reiser & opplevelser »  I dyrenes verden & menneskenes vugge

I dyrenes verden & menneskenes vugge

Solen går ned over de gulbrune savannene. Landskapet fargelegges i alle regnbuens vakre farger, etter en god middag på vår safaricamp samles vi ved bålet for å snakke om dagens opplevelser, kanskje over en kopp kaffe eller en god drink.
?���

Mørket kommer etter hvert brått på, og det er på tide å trekke inn i teltene. Det betyr dog ikke at dagens opplevelser er over. Det er nemlig i nattemørket at det afrikanske dyrelivet for alvor begynner. Da kan man sovne inn til nattens lyder. Fuglene som kurrer på en gren, løvene som brøler, hyenenes latter eller elefantens trompetdur.

– I samarbeid med Jambo Tours arrangerer vi safari til ulike verdenshjørner, men Afrika og Kenya er kanskje den mest populære safarireisen i øyeblikket. Kenya er en klassisk safaridestinasjon, og på mange måter et godt utgangspunkt til å begynne opplevelsesreisen på det afrikanske kontinentet, forklarer Jannicke Skodje fra Ticket Feriereiser.
– Nordmenn er stadig mer bereist og blir stadig mer bevisst på å få maksimalt utbytte av ferien sin. Den skal inneholde sol og varme, vakker natur, strender, kulturer og ikke minst opplevelser. Reisen skal være tilrettelagt og organisert på best mulig måte, fortsetter Jannicke ivrig.

Jambo Tours har drevet med safari siden 1974 og er en meget dreven aktør på markedet. De satser på mindre grupper, årsakene til det er flere, men blant annet skaper det en økt reiseopplevelse og man kommer nærmere både dyr og mennesker.
– Vi er meget glade for å ha Jambo Tours som en samarbeidspartner, sier Skodje.
– De har en filosofi om å begrense fotavtrykkene på de steder de besøker – og øko-turisme er veldig viktig for denne miljøvennlige safariarrangøren. Dette er i dagens samfunn blitt viktig for kundene våre.

En safarireise med Jambo Tours starter for eksempel med utreise fra Skandinavia til Nairobi. Der tar man turen rett på safari og begir seg gjennom Kikuyuland og til skogen ved foten av Mount Kenya og til Mountain Lodge. Allerede her kan man oppleve dyreriket på nært hold, og om ønskelig kan man bestille vekking dersom noen spesielle dyrearter har lusket seg gjennom nattemørket og frem til vannhullet for å slukke tørsten.

Etter Mountain Lodge går ferden nordover mot Samburu Nasjonalreservat, og innkvartering på Samburu Serena Lodge. Reservatet byr på variert natur med fjell og elver så vel som åpne gressletter.
– Blant dyreartene man kan oppleve her kan jeg nevne grevysebraer, antiloper, eller om man er ekstra heldig, også den sky leoparden, forteller Jannicke.
– Fra Lodgen kan man dessuten nyte utsikten over elven, og dens opprinnelige innbyggere, krokodillene.

Safarireisen går videre til Lake Nakuru Nasjonalpark. Reisen går via Thomsonfossen i Rift Valley. I dette området blir fugleriket plutselig veldig nært. Kanskje mest iøynefallende er flamingoene med sine vakre, rosa fjær. Etter Nakuru settes kursen, på veier som er noe dårligere enn vi nordmenn er vant til, mot mektige Masai Mara.
Vi befinner oss nå ved grensen til Tanzania og en del av Serengetis unike økosystem. Ingen andre steder i Afrika er tilgangen på dyr så stor som her. Kanskje blir en av de 4000 løvene i området vennen din. I perioden juli – oktober kan den som vil oppleve den mektige migrasjonen når hundre tusentalls gnuer og sebraer forflytter seg over savannen, se den fra første parkett ved Mara eller Talekelven som flyter gjennom Masai Mara.

Safarien avsluttes i Nairobi før man kan begi seg på flyreisen hjem til Skandinavia, eller velge å nyte den et annet sted. Kanskje vil man nyte noen late dager i Zanzibar på kritthvite strender mens man fordøyer de mange opplevelsene man har hatt. Eller hva med Seychellene eller Mauritius? Har man ikke fått nok av dyr er en populær tilleggspakke Rwanda, og en safari til de tåkedekkede fjellenes gorillaer, – et minne for livet!

– Man trenger selvsagt ikke reise til Afrika for å oppleve noe utover det vanlige.
I samarbeid med Jambo Tours organiserer vi også reiser til Australia, USA, Latin-Amerika, Maldivene og Kina, forklarer Jannicke videre. Det er i grunn bare en ting å si,
– Hakuna Matata («ingen problem» på Swahili), avslutter hun.

Foto: Jambo Tours