Hjem » Bergen » Reiser & opplevelser »  Gourmet på Holmen

Gourmet på Holmen

Flere og flere ønsker at restaurantbesøket skal være mer enn bare et måltid og man ønsker en opplevelse og valuta for pengene når man spiser ute. Cornelius på Holmen tar sjømat, og restaurant-konseptet til helt nye dimensjoner og garanterer de besøkende en opplevelse for livet.
Gourmetrestauranten ligger på Holmen like utenfor Bjorøy og drives av 3. generasjon skjelleverandør, Alf Roald Sætre aka ”Skjellmannen” og diplomkokk og sjømatspesialist, Odd Einar Tufteland. Siden 2003 har teamet bygget et konsept som man ikke kan unngå å forelske seg i. Nå inviterer det karismatiske teamet til nyoppussede lokaler og nye, spennende opplevelser på Holmen.

I ett med naturen

Tufteland beskriver restaurantmenyen som metrologisk: - Kokker og betjening kommer inn hit i åpne båter og hver dag kjenner vi på kroppen hva som passer på menyen den dagen, forteller han. Det hele avhenger av kjemien kokken, værgudene og råvarene i mellom. Gjestene kommer også inn sjøveien og påvirkes på samme måte av naturforholdene, som igjen påvirker smaksløkene: - Det handler om å være i kontakt med omgivelsene, sier Tufteland.

Vestlandsk naustkultur

Cornelius tilbyr sekundferske råvarer fra et fire etasjers skalldyrstårn og fisk fra lokale fiskehandlere. Maten baseres på naustkulturen fra vestlandsdistriktene og gamle teknikker anvendes ved hjelp av moderne utstyr. Deltar man på skalldyrforedrag, får man smake kråkebolle, muslinger og andre delikatesser som er ansett som luksusvarer internasjonalt. Sætre dykker selv etter skjell flere ganger i uken og tar gjerne med seg gjestene på fisketuren: - Jeg tar opp i snitt 120 kilo råvarer i ett dykk, kun ved hjelp av mine to hender, sier han og legger til: - Dette er ikke en jobb, det er en livsstil.

Et utvidet konsept

De nyoppussete lokalene rommer opptil 250 gjester og til høsten åpnes eget kompetansesenter for sjømat hvor det tilbys foredrag, kurs og omvisning. Stedet er perfekt for de fleste tilstelninger med sine flotte festlokaler og moderne kurs og konferansefasiliteter. Egen vingrotte er innebygget i fjellveggen og på moloen er det landingsplass for helikopter. Cornelius frister også sultne båtfarere med fersk mat: - Her er det ”sail in” og ”sail away” som et alternativ til ”drive in” og ”take away”, ler Sætre.

Faste båtruter

Grunnet raskt økende pågang, starter Cornelius med faste båtruter fra 2. juli. Båten går fra Dreggekaien og der tilbys halvdagsturer med lunch i Bruvik og tur til Lysøen, i tillegg til besøket på Holmen. Superteamet på Cornelius lover sjømat på sitt ypperste og en opplevelse man aldri vil glemme. De kan være lurt å være tidlig ute ved booking av arrangementer. Det er nemlig travle tider på Holmen!

Tekst: Charlotte Faaberg
Foto: Cornelius