- Tellus rammer inn ferien
- Legg juleshoppingen til Kragerø med besøk hos Jensemann
- Velger skiferie i Skandinavia i vinter
- Hankø Hotell & Spa: Like fint hele året
- Gladmat: Uten mat & drikke ...
- Barnas sommerfestival
- America’s Cup til Barcelona i 2024
- Vårens vakreste eventyr
- God plass i påskefjellet
- Vårstemning i historiske omgivelser
Gladmat: Uten mat & drikke ...
Store deler av programmet for sommerens Gladmatfestival er klart – og et av punktene er helt nytt. Dette er årets store nyhet under Gladmat
![](https://img9.custompublish.com/getfile.php/5035310.1139.quabjubmumjiwa/header+Glamat.jpg)
– Først og fremst må jeg bare si at det har vært utrolig mye kjekkere å planlegge et program for fullskala festival, og ikke en nedskalert versjon, sier Gladmat-leder Maren Skjelde, som lover full rulle alle dagene av sommerens festival.
Det er to år siden det ble arrangert Gladmat-festival slik vi kjenner den i Stavanger sentrum. Etter nedskalerte versjoner i 2020 og 2021, er det 29. juni igjen duket for å fylle Vågen og resten av byen med rundt 250.000 matglade besøkende.
– Festivalen er rett rundt hjørnet! Det er fantastisk – og litt skummelt. Vi jobber på spreng om dagen for å spikre alt av detaljer. Det er mye arbeid, men det er så gøy at vi omtrent ikke merker det, sier Skjelde.
Programmet er ikke 100% låst men det er nå mer eller mindre spikret.
– Det kan fortsatt skje noen endringer, men i det store og hele er vi i mål. Og det er virkelig stas å se på hvor mye bra som skal skje i løpet av de fire dagene, sier Skjelde.
![]() |
Gladmat-leder Maren Skjelde. |
Helt nytt konsept
En nyvinning under årets Gladmat, blir festivalområdet «Kokepunktet» – et stort telt på parkeringsplassen bak Skur 6. Her vil det samles leverandører og fagfolk med program gjennom hele festivalen.
Blant annet vil det bli kokke-konkurranser, matkurs for barn, mingle-arrangementet Kjøkkenfesten, direkte podkastinnspilling av Aftenbla-bla – og mye mer. Influenser Veronica Simoné Fjeld og programleder Sigurd Sollien stiller som konferansierer.
– Vi håper Kokepunktet blir et samlingspunkt hvor folk tar med venner, familie og kollegaer og kan bli både underholdt, inspirert og lære noe nytt om mat, forteller Skjelde.
![](https://img9.custompublish.com/getfile.php/5035312.1139.bwultbjbbkuuij/header+Glamat3.jpg)
Noen andre høydepunkter fra årets Gladmat-program:
- Gladmatløyper – guidede turer mellom nye og gamle restauranter rundt om i Stavanger.
- Blogger og «greenfluencer» Dennis Asbjørnsen, som står bak Spiselig Hage, inviterer til hagebesøk på Hundvåg.
- Kristine Enger vil lære deltakere å sanke ville vekster i fjæra.
- Stavanger Turistforening legger opp til turer med Gramstad som utgangspunkt, og det blir en byvandring gjennom Stavanger sin mathistorie.
- En egen mattur til Jæren og Bryne.
- I tillegg skal mange restauranter ha egne Gladmat-arrangementer under festivalen – både gamle klassikere og nye varianter.
– Det elsker vi, det er med å gi festivalen en ekstra dimensjon, avslutter Skjelde.