Hjem » Reiser & opplevelser »  Et vellykket comeback

Et vellykket comeback

For meg er det forbundet med store doser sentimentalitet og gå inn i lokalene til Miramar Restaurant. Noen av mine fineste og mest uklare sommerminner har jeg fra 80-tallet. Da jeg i likhet med horder av Oslo og Bærumsfolk valfartet til denne smått legendariske restauranten, hver eneste år.

Den gang var det Ragnhild Enstad som drev Miramar, Det gjorde hun faktisk frem til sis død i 2018. Nå er det barnebarnet Maria som har overtatt. Hun kjøpte hele bygget i desember 2019, og har store ambisjoner for det som er en av Drøbaks mest tradisjonsrike restauranter.

Miramar

Miramar betyr sjøutsikt, og denne restauranten lever opp til navnet. Med all respekt for både Sjøstjerna og Skipperstua. Miramar har byens desidert beste sjøutsikt! Og når maten og serveringen var veldig bra i tillegg, bør alle som er på utkikk etter et strålende måltid i Drøbak legge turen oppom Miramar.. Som nevnt har Maria store ambisjoner med Miramar. Jeg husker denne restauranten primært som et glimrende pizzasted. Pizzaen er fremdeles på menyen og Maria kan berolige gamle gjester med at den smaker akkurat som den alltid er gjort.
Menyen for øvrig er en spennende blanding av tradisjonelle retter som lasagne, hamburger og pepperbiff til kveldens høydepunkter for vår del; En fantastisk gratinert Gambas og en herlig fylt hummer, kreert av husets spanske kokk, Ciro fra Andalucia. Ciro har tydeligvis begge bena solid plantet i den typiske Andalusiske kjøkkenet. Rettene vi spiste kunne like gjerne ha blitt servert på en eller annen topprestaurant i Malaga eller Cadiz. Servicen var glimrende. Maria selv plukket ut ypperlige viner til maten og vår servitør Caroline vartet opp med gode drinker.
Miramar har gjort et solid comeback!

FAKTA: Miramar Restaurant

Tekst & foto: Stein O Kaasa

Følg IN magasinet på Facebook