Hjem » Reiser & opplevelser »  En vital 140 åring

En vital 140 åring

Midt i hjertet av Drøbak, finner du Reenskaug Hotel. Med sentral beliggenhet, og kun et steinkast fra Oslofjorden, har hotellet i alle år vært et yndet feriested.

Hotellfamilien på Reenskaug legger vekt på historiefortelling og å ivareta tradisjoner og særpreg. Familien Eide har snart 50 års fartstid på Reenskaug Hotel. Resultatet er et moderne hotell i ny-gammel drakt - med MYE historie i veggene. Opprinnelig het det Grand Hotel med M. Pedersen som innehaver. Tidlig på 1900- tallet var hotellet til salgs. Bolette Reenskaug, som i mange år hadde drevet hotellet ved torget, tok med seg verandaen og flyttet virksomheten til Storgata under navnet Reenskaug Hotel. Her følte gjestene seg hjemme og her slo kunstnere seg ned. Det var hit Christian Krohg inviterte sine kunstnervenner, og festene som de holdt gikk det frasagn om. Teaterkritiker Sigurd Bødtker fikk Edvard Munch hit for å redde den berømte Tulla Larsen som lå «svartsjuk» på rom 215 og vansmektet etter han. Det hjalp at han kom og holdt henne i hånden, for like etter spratt hun opp, klar til en ny fest. Det gikk over stokk og stein til den lyse morgen. Knut Hamsun bodde på Reenskaug i årene 1903- 04. Her på rom 213 ble romanen «Sværmere» forfattet.

The Lobby

The Lobby er hotellets nye restaurant, bar, vinkjeller, chambre séparée og resepsjon i ett og samme lokale. Lobbyen er åpen fra klokken 07.00 hvor det serveres frokost og holder deretter åpen restaurant og bar ut til i de sene nattetimer. Reenskaug har store ambisjoner for restauranten. Kjøkkensjef Irena er hentet inn fra en av Jamie Oliviers restauranter og har allerede satt et tydelig preg på maten.

Julemat på alle fat

Høsten er her og det lakker og lir mot jul. Julehotellet i Drøbak ligger i startgropen, og det er ikke en dag for tidlig å bestille julebord. Kjetil Eide kan fortelle at på Reenskaug Hotel blir det «Same procedure as every year». Noe annet ville være galskap, sier Eide. Tradisjonsrike skikker fra både øst og vest ivaretas ned til minste detalj. Allerede i midten av november pyntes det både ute og inne, og liflige dufter sprer seg i hotellet. Når det inviteres til julebuffet, sparer man ikke på noe; pinnekjøtt, ribbe, deilig tilbehør, desserter og julekaker, for å nevne noe.

Kurs og konferanse

Hotellet har samme filosofi når det gjelder kurs og konferanse. Gjennom årenes løp har hotellet utviklet seg til å bil en hyggelig kombinasjon av gammelt og nytt i en hjemme-
koselig atmosfære. I slike omgivelser frigjørers kreativitet og inspirasjon, og man jobber godt ...

Man er alltid velkommen til Reenskaug Hotel!

FAKTA: Reenskaug Hotel i hjertet av Drøbak


Tekst: Stein Olav Kaasa | Foto: Sissel M. Eide / Reenskaug Hotel & Stein Olav Kaasa

Følg IN magasinet på Facebook