Hjem » Reiser & opplevelser »  DRØMMEREISEN

DRØMMEREISEN

Få reisemål gir vel større stjerner i øynene enn Maldivene. Kritthvite strander og blått hav så langt du kan se. Korallrev av en annen verden. Men Manta Reiser tilbyr også andre eventyr. Hva med en eksklusiv togtur gjennom Sør-Afrika? Og hvorfor ikke utforske eksotiske Oman? Det er lov å la seg lokke. 

Over 20. Det er antallet ganger Liv Tandstad, som er daglig leder ved Manta Reiser, har vært på Maldivene. I like mange år har hun jobbet med destinasjonen, og sammen med sine to kollegaer skreddersyr hun selve Drømmereisen for mange nordmenn. Det fysiske kontoret er på Bekkestua i Bærum, men det enkeltstående reisebyrået dekker hele landet, så endel samtaler blir det også per telefon. 

Maldivene-ekspert

– Vi kaller oss en Maldivene-ekspert, for vi har svært mye kompetanse og erfaring med reisemålet. Vi vet hvor vi kan sende folk når de kontakter oss med sine ønsker. Maldivene består av hele 1.100 øyer, og vi er kresne på hva vi tilbyr. De enkelte øyene, hotellene og fasilitetene skal matche kundene våre på alle måter, og kundene skal ikke oppleve ubehagelige overraskelser, sier Liv. 

Lokalt eierskap

Manta Reiser benytter seg i stor grad av hoteller med lokalt eierskap, og hvor virksomhetene dermed gir mye tilbake til lokalbefolkningen. Slik styrkes og bevares lokalsamfunnet på Maldivene. 
– Internasjonale kjeder er ikke så opptatt av dette, men vi kjenner på et ansvar. Hvis kunden ønsker et kjedehotell, så skaffer vi selvfølgelig det, men aller helst går vi for det lokale, understreker Liv.

På strandtoppen

Maldivene har ry på seg for å ha noen av de beste strendene i verden. Liv bekrefter det gjerne;
– Vannet er rent, og det er unikt. Unikt er det også at bor du på en vannbungalow kan du bare gå trappene ned, svømme 50 meter ut, så er du på korallrevet. Hver øy har sitt korallrev, og så har hver gruppe av øyer sitt korallrev rundt der igjen. Du er egentlig veldig godt beskyttet fra naturens side.

Sesong året rundt

Naturen spiller dessuten på lag med nordmenns ferieuker, og temperaturen er behagelig – selv midt på sommeren. Til Maldivene kan man reise året rundt. De paradisiske øyene er en magnet på forelskede par, særlig i forbindelse med bryllupsreise. Og dykkeentusiaster finner knapt et bedre element.
– Familieturer arrangerer vi også, og det kan være flere generasjoner som reiser sammen, ofte i forbindelse med feiring av et rundt tall, og de får en uforglemmelig opplevelse, sier Liv. 

Lite å bekymre seg for

Ganske praktisk er det også at du ikke trenger å bekymre deg for «tropiske» sykdommer. 
– Det er ikke mer sykdommer på Maldivene enn om man hadde dratt til Spania eller USA, og det er ikke så mye mygg. Det er bare å spraye seg med myggspray – som i Norge. Mat og drikke er dessuten av god kvalitet, og byr sjelden på problemer.

Eksotiske Oman

Kvalitet er det også på de andre reisemålene som Manta Reiser tilbyr. Liv ramser opp – Mauritius, Seychellene, Sri Lanka, Dubai og Oman. Det kan være kombinasjonsreiser, med flere destinasjoner på samme tur. 
– Oman er veldig spennende, med en fantastisk natur, og hvor mye er urørt. Naturen er variert, med høye fjellkjeder, og ikke minst innsjøer som «plutselig» møter deg midt i ørkenen, sier Liv.

Togtur gjennom Sør-Afrika

På Manta Reisers kart finnes også Afrika. Med både Sør-Afrika, Kenya og Namibia i spissen. 
– Vi har veldig gode samarbeidspartnere også der. Noe av det råeste du kan gjøre i Sør-Afrika er å ta den private jernbanen Rovos Rail gjennom landet. Da får du 2-3 overnattinger på toget og utflukter underveis til private safaristeder. Selvsagt med gourmet- mat og vin. Du fyker forbi i flotte landskap. Det er helt fantastisk, smiler Liv. 
I tillegg vil hun anbefale å oppleve det sør-afrikanske vindistriktet.

Trygt og gunstig

Det skal føles trygt å være «i hendene» på Manta Reiser. De presenterer en endelig pris, noe som gjør reisen økonomisk forutsigbar. Ikke blir det mer kostbart enn å fikse reisen selv heller. Med gode samarbeidspartnere - som er opparbeidet gjennom 20 år - følger det gunstige avtaler på både fly og hoteller. Det er lov å la seg lokke.

FAKTA: Manta Reiser

• Web: mantareiser.no
• Telefon: 67 58 29 50
• Facebook: facebook.com/mantareiser
• Manta Reiser er en solid bedrift og er sikret gjennom både IATA og Reisegarantifondet

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Manta Reiser