Hjem » Bergen » Reiser & opplevelser »  Djerba – strandparadiset

Djerba – strandparadiset

Velkommen til Star Tours sommernyhet, Djerba i Tunisia. I tidligere tider var Djerba viden kjent som oppholdssted for grusomme sjørøvere. I dag er Middelhavets sydligste øy et rolig ferieparadis med en sjarmerende blanding av lange sandstrender med tropisk preg, olivenlunder og kritthvite, små hus.
Tunisia:Tunisia:Djerba
Tunisia:Tunisia:Djerba

På Djerba kan du nyte det behagelige tempoet, spise god middelhavsinspirert mat, spille golf og nyte noen velfortjente timer på spa. Tunisia er spesielt kjent for sin gode thalassoterapi. Og ikke minst, bli med på spennende utflukter til sjøs, rundt på øya og til flere av Hollywoods mest kjente naturlige kulisser. Blant annet er flere av Star Wars-filmene innspilt i ørkenlandskapet rundt Djerba. Det lave prisnivået gir deg dessuten mye ferie for pengene.

Tunisia:Tunisia:Djerba
Tunisia:Tunisia:Djerba

Oaser i ørkenen

Djerba er bare tre mil lang, og har et karrig ørkenlandskap med hyppige innslag av frodige oaser. Her vokser det appelsintrær side om side med vinavlinger og palmeklynger, og det solsikre klimaet er bare et av øyas fortrinn. Et annet er de fantastiske solnedgangene som farger himmelen rosa og purpur. De lange og brede sandstrendene er blant de fineste rundt Middelhavet. Strendene er langgrunne og vannet krystallklart, og du kan utfordre deg selv i windsurfing, kitesurfing og mange andre vannaktiviteter.

Tunisia:Tunisia:Guellala (Djerba)
Tunisia:Tunisia:Guellala (Djerba)

Spennende utflukter

Det finnes mye annet å oppleve bortenfor strendene, øyturen tar deg blant annet til keramikkbyen Guellala og til hovedstaden Houmt Souk. Der kan du handle i basarkvartalene, antikkbutikker og trendy motebutikker og ta en pause på en koselig kafé mellom slagene. Du kan også ta med familien på en spennende båtutflukt – på et sjørøvereventyr som finner sted på Flamingoøya. Todagersutflukten til Sahara er ikke mindre spennende – vi besøker blant annet noen av stedene som har vært brukt som naturlige kulisser i filmer som Star Wars og Den engelske pasienten. Vi setter oss godt til rette i firehjulsdrevne kjøretøyer og ferdes over sanddyner og fjelloaser i det storslåtte landskapet.

Tunisia:Tunisia:Djerba
Tunisia:Tunisia:Djerba

Romere og sjørøvere

Overalt ser man spor etter øyas mange tusen år gamle historie. Broen som knytter Djerba til fastlandet hviler på en grunn som ble bygget av romerne og rundt omkring på øya finnes det rester fra den tiden da Djerba var et kjent tilholdssted for sjørøvere. Opp gjennom tidene har flere ulike religioner levd side om side på øya, og her finnes blant annet en av verdens eldste synagoger og mer enn 300 moskeer.

Tunisia:Tunisia:Djerba:Club Rimel Djerba
Tunisia:Tunisia:Djerba:Club Rimel Djerba

Håndverk og stilren arkitektur

Du befinner deg på en moderne middelhavsøy som har lykkes med å holde gamle tradisjoner i hevd. Håndverkskunsten er et eksempel, og du kan besøke krukkemakerier, veverier og glassprodusenter. Et annet er øyas særegne og harmoniske arkitektur, her er det bare lave bygninger, kritthvite eller pastellfargede.

Tunisia:Tunisia:Djerba:Dar Dhiafa
Tunisia:Tunisia:Djerba:Dar Dhiafa

Mange all inclusive-hoteller

Star Tours hoteller ligger i flere hotellområder langs strendene øst for hovedstaden Houmt Souk, og hvert område har sitt eget lille sentrum med butikker og restauranter. Du kan velge mellom hoteller i ulike kategorier, mange med all inclusive, blant annet Blue Inclusive Club Rimel Djerba der det meste av mat, drikke og underholdning er inkludert. Blue Star Les Dunes passer ekstra bra for familier, hotellet arrangerer aktiviteter og underholdning og har internasjonale barneklubber, og at man kan forsyne seg med mat og drikke uten å åpne lommeboken gjør ferien til en enda behageligere opplevelse.

Tunisia:Tunisia:Djerba
Tunisia:Tunisia:Djerba

For deg som reiser uten barn

Det lille, personlige hotellet Blue Couples Le Beau Rivage kan da være det du er ute etter. Det er bare et steinkast til restauranter, butikker og hotellets private strandavsnitt.
Vårt Blue Unique Dar Dhiafa har en helt spesiell sjarm og atmosfære. Hotellet ligger midt på øya i landsbyen Erriadh, og består av gamle, restaurerte bygninger med en fortryllende labyrint av ganger, alkover, hvelvinger og små gårdsplasser. En opplevelse for romantikere!

Tunisia:Tunisia:Djerba
Tunisia:Tunisia:Djerba

Kilometerlange strender i Zarzis

Tunisia er kjent for sine sandstrender med myk, lys sand som strekker seg så langt som øyet kan se. Ved Zarzis, en vakker kyststrekning på fastlandet nær øya Djerba, finner du nettopp denne typen strender. Våre hoteller ligger direkte ved stranden og du har tilgang til fine bassengområder, spaavdelinger, restauranter og aktiviteter - alt i en behagelig avstand fra hotellet. Det lave prisnivået gir deg dessuten mye ferie for pengene.

Tunisia:Tunisia:Djerba
Tunisia:Tunisia:Djerba

Dette må du få med deg:

Houmt Souk – hovedstaden på Djerba. Byen er bare halvannen kilometer bred fra den ene enden til den andre, og det er lett å finne frem. Souk betyr marked på arabisk, og i Houmt Souk kan du velge mellom to ulike typer – et for turistene og et for lokalbefolkningen. Det er naturligvis sistnevnte du skal besøke. Når du har sett hvordan lokale kvinner gjør sine innkjøp er det tid for egen shopping i trendy butikker og en kaffepause på en av de hyggelige kafeene. Men hvis du vil kose deg med et glass vin må du sjekke menyen først. Det er langt i fra alle steder som serverer alkohol.

Guellala - berberby som har keramikk som spesialitet. Hovedgatene, tverrgatene – ja, hver eneste ledige plass er okkupert av keramikkselgere. Det er nå du skulle ønske du hadde tatt med deg en tom koffert. Utenfor tbyen finner du Guellala-museet, vel verdt et besøk.

La Ghriba – berømt synagoge. Besøkes årlig av jøder fra hele Nord-Afrika.

Et utvalg av Star Tours spennende utflukter fra Djerba:
• Todagers utflukt til Libya, overnatting i Tripoli
• Todagers utflukt med overnatting i nomadetelt i Sahara
• Todagersutflukt med Sahara og fjelloaser
• Heldags øytur på Djerba
• Folkloreaften
• Båtutflukt med sjørøverskip til Flamingoøya

Fakta om Djerba

Språk - Arabisk. De fleste snakker fransk, og engelsk fungerer bra i turistområdene.
Innbyggere - Ca 150 000
Reiseperiode - Star Tour har pakketurer til Djerba i perioden 24. mai til 4. oktober. Priser fra ca kr 3000 per person. Les mer på www.startour.no og www.tema.startour.no
Severdigheter - Middelhavets vakreste strender. Keramikkbyen Guellala. Festningen Bordj el Kebir fra 1500-tallet. Hovedstaden Houmt Souk med alle markedene. Spennende utflukter.
Mat – Fisk og skalldyr, couscous, lam og kylling. Restauranter i alle prisklasser. Vær oppmerksom på at det ikke er alle steder som serverer alkohol.
Prisnivå - I butikk: 1 liter vann ca kr 4, mineralvann på boks (33 cl) ca kr 5, en bagett ca kr 1,50. På restaurant: øl (50 cl) ca kr 20, en stor pizza ca kr 35, enkel lunsj ca kr 35, enkel middag ca kr 60.
Valuta - Tunisiske dinarer. 1 dinar er ca kr 4,50.
Kollektivtrafikk - Det vanligste og enkleste er å ta de gule taxiene, de har taksameter og er billige. Det finnes også «louge», en slags oppsamlingstaxi for litt lengre strekninger. Det er billig å ta taxi, og sjåførene venter gjerne mens du gjør unna litt shopping på markedet.
Tidsforskjell – Norsk sommertid minus en time
Øvrige fakta - Under ramadan, ca 11/8–9/9 2010, faster alle muslimer fra soloppgang til solnedgang. Butikker og banker endrer åpningstidene. Vegg-til-vegg-tepper er vanlig i hotellrom og leiligheter i Tunisia.

Utvalg av Star Tours hoteller

Blue Inclusive Club Rimel Djerba SSSS, pris fra kr 4998
All inclusive-hotellet ClubRimel Djerba er som hentet ut av et eventyr. Med sin fantasifulle arkitektur fremstår resepsjonsbygningen nesten som et eventyrslott.

Blue Star Les Dunes SSS+, pris fra kr 4250
Familiehotellet Les Dunes har et innbydende bassengområde med snackbar og et stort barnebasseng med solterrasse. Gåavstand til en av Djerbas flotteste strender.

Blue Unique Dar Dhiafa SSS, pris fra kr 4398
På fransk kalles denne type hotell for ”Maison de charme” – hus med sjarm. Dette er stedet for deg som setter pris på gamle gjenstander og antikviteter.

Tekst: Kristine Larsen  Foto: Star Tour