Hjem » Reiser & opplevelser »  Det perfekte konferansehotellet i Åre

Det perfekte konferansehotellet i Åre

Det er kanskje ikke konferanser man først forbinder med Copperhill Mountain Lodge i Åre. Men designhotellet på toppen av Förberget har mer å by på enn vakker natur og spennende arkitektur. Her er også alt tilrettelagt for konferanser, møter og ulike arrangementer!

Med sin beliggenhet midt i den svenske fjellheimen kan Copperhill Mountain Lodge friste med en fantastisk utsikt og ikke minst spennende utendørsaktiviteter året rundt. I tillegg har designhotellet et spa som har vunnet pris som Europas beste, restaurant, bar, skiutleie og gym. Og med Åre bare noen timers kjøring unna Trondheim er det ikke rart at stadig flere nordmenn oppdager denne perlen.
Det er kanskje ikke først og fremst konferanser man forbinder med Copperhill, men med en stor konferanseavdeling med plass opptil 600 personer ligger alt til rette for ulike konferanser, seminarer eller kick-offs. 
– Vi har fantastiske konferanselokaler som kan ta imot opp til 600 konferansedeltagere. Lobbyen med sin enorme takhøyde og store vinduer er dessuten perfekt til ulike events og her har vi hatt alt fra luftakrobatikk til moteshow med catwalk. Samtidig har vi selvfølgelig også lokaler som passer til mindre grupper, forteller markedssjef Sara Ekdahl.

Skreddersydde opplegg

Mens vakker natur og spennende designelementer skaper et kreativt miljø så sørger den erfarne hotellstaben for at alt går på skinner under akkurat deres arrangement. Med syv fleksible lokaler og festlokaler med plass til 220 sittende gjester kan Copperhill skreddersy hver konferanse eller event etter størrelse på gruppen. 
I tillegg kan hotellet friste med skibakker og flotte turområder rett utenfor dørene, samt gode aktivitetstilbud året rundt med alt fra scootersafari til kajakk og zipline. 
– Bedriftene kan velge mellom et mangfold av aktiviteter og opplevelser året rundt, ikke bare utenfor dørene men også innenfor hotellets vegger. Man kan kjøre scooter, hundespann eller ski med start rett utenfor hotellet. Gå på tur, snøsko eller plukke bær. Like i nærheten finnes dessuten bilkjøring på is, isklatring og zipline. Eller man kan holde seg inne i varmen og la hotellets aktivitetsleder sette fart på gruppen. Utvalget av aktiviteter varierer med sesong, vær og vind, men har alltid naturen som et selvsagt utgangspunkt, sier Sara.

Eksklusiv konferanse i privat villa

Copperhill kan også by på eksklusive konferanselokaler i en privat villa for grupper som ønsker diskresjon eller en mer eksklusiv opplevelse. Hotellet er en del av Nordic Choice Hotels og The Villa er Choice-eier Petter Stordalens private tømmerhytte. Her finnes det møterom og sengeplasser opp til 16 personer. Villaen er på 700 kvadratmeter hvor ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Design, materialer og kvalitet hoder verdensklasse. Her har du dessuten muligheten til selv å velge hvordan du ønsker å bo, om dere lager maten selv, har catering fra hotellet eller åtte-retters middag med serveringspersonale.
Og nettopp maten er noe av det Copperhill er viden kjent for. - Vår matfilosofi er forankret i jämtlänske råvarer og tradisjoner, inspirert av verdens beste smaker. I festsalen Coppermine Co dekker vi opp til banketter, julebord, konferanser og middager. Lokalet har til og med egen bar og scene. I restauranten Niesti serveres frokost, lunsj og middager med utsikt over kunstverket In the Midst of Dremas av Irma & Nuria ute på helikopterdekket.
For større arrangement er det også mulig å leie hele hotellet. Da har man blant annet full tilgang til hotellets spektakulære lobby. Med 29 meters takhøyde, en stor kobbervegg og store dører er det bare fantasien som setter grensene. Her kan man ha alt fra gallamiddag til fantastiske show. Eller man kan bare ta en velfortjent kaffepause mens man nyter kunsten og utsikten til fjellet utenfor. Hvert år arrangerer dessuten Copperhill Mountain Lodge julefester, Holiday Spirit Extragavanza. 
– Hotellets julefester er svært populære blant norske bedrifter, som setter pris på det vakre miljøet, spa-avdelingen og den gode maten. På utvalgte datoer i november og desember byr hotellet inn til julefest. På timeplanen står en festmiddag med alle julens smaker, etterfulgt av dans og fest, avslutter Sara og ønsker alle velkomne til opplevelsesrike dager hos Copperhill Mountain Lodge!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Copperhill Mountain Lodge

Følg IN magasinet på Facebook