Hjem » Reiser & opplevelser »  Eventyrlig sommer i Östersund

Eventyrlig sommer i Östersund

Sommeren er tiden for nye eventyr. Men man trenger ikke nødvendigvis reise så langt for å finne de store opplevelsene. Vakre Östersund ligger bare noen timers kjøretur fra Trondheim og kan i sommer friste med en rekke spennende aktiviteter for hele familien!

Östersund ligger ved bredden av Storsjön, omkranset av vakker natur. Den trivelige byen er med sine 60.000 innbyggere den største og eneste i Jämtland og kan friste med et bredt tilbud av aktiviteter for alle aldersgrupper. Beliggenheten bare 260 km øst for Trondheim gjør Östersund til den perfekte destinasjonen både for weekendturer og lengre ferier. Den jämtlandske hovedstaden kan hele året friste med spennende opplevelser og sommeren er absolutt intet unntak. 
– Vi har en rekke spennende arrangement i sommer både for barnefamilier og par som ønsker å reise uten barn, forteller markedsansvarlig Elisabeth Richardsson hos Visit Östersund. 
Allerede 17. juni braker det løs med et helt nytt arrangement; crEATive pARTy in the park. Dette er en 24-timers festival som arrangeres på Frösö Park. Med alt fra Food Hackaton, vikinger og Night Spa til morsomme aktiviteter, pop-up kroer og musikalske innslag ligger alt til rette for et døgn fylt med mat, kunst og kultur. Festivalen avsluttes 18. juni med en frokost for å markere den internasjonale FN-dagen «World Sustainable Gastronomy Day». 

En aktiv sommerferie

For den som ønsker en aktiv ferie er Östersund den perfekte feriebyen. Her er alt lagt til rette for at man kan svømme, sykle, løpe eller trene på andre måter. I aktivitetshuset Multi Challenge kan man utfordre hverandre i ulike aktiviteter fra go-kart og klatring til laser-tag, biljard og mini golf. 
– I år er det flere nye quests og aktiviteter på Multi Challenge. I tillegg har vi Surfbukten hvor man kan bade og stå på wakeboard midt i byen. Nå har det også kommet badebrygger og hoppetårn her. For de som liker å sykle er det flotte mountainbike løyper på Frösön og Andersön og Östberget er perfekt for downhillsykling, forteller Elisabeth.
3.-8. juli er det duket for sommerens store fotballfest med Storsjöcupen, som er Sveriges eldste fotballturnering. Nesten 600 påmeldte lag er ny rekord for turneringen og det vil spilles fotball på nesten hver grønne flekk i byen denne uken. Med over 20.000 medfølgende foreldre, søsken og lagledere blir det feststemning over hele byen og det er også en rekke aktiviteter utenfor fotballbanene. Storsjöcupen er svært populær blant nordmenn og også i år er det mange norske lag påmeldt. Cupen åpnes med et karneval tirsdagskvelden hvor alle lagene vil gå i et fargesprakende opptog gjennom Östersunds gater.
For både de små og store i familien er det vel verdt å ta turen innom Teknikland og Geohuset, og ikke minst Jamtli. Jamtli er et historieland vekket til live. I de historiske miljøene møter du levende karakterer som forteller om livet fra 1795 frem til 1970- tallet.

Italiensk matmarked

I slutten av juli kommer fjorårets store suksess, matmarkedet Italian Village, tilbake til Stortorget. Da forvandles hele torget til et italiensk bymarked med atmosfære, dufter og smaker man forbinder med sydligere strøk. Her kan man nyte alt fra siciliansk grillet kjøtt, toscansk kylling og romersk pizza laget av surdeig til fersk håndlaget pasta, ost og is. Markedet avholdes 19.-22. juli og dette er noe man absolutt ikke bør gå glipp av! 
Samtidig som det italienske markedet pågår i området rundt Stortorget åpnes også Krogstråket nede i Östersund havn for Storsjöyran. Storsjöyran består av to deler. Musikkfestivalen som pågår i to dager og Yranveckan med Krogstråket som strekker seg over ti dager. Festivalen er som vanlig stjernespekket og i år kan du oppleve artister som Pet Shop Boys, Per Gessle, Laleh, Astrid S og Alan Walker. I tillegg blir det spennende gateteater, film, kunst og ulike happenings under Yranveckan som begynner fredagen før musikkfestivalen. 
For jakt- og friluftsinteresserte er Jämtland Game Fair uten tvil et av årets høydepunkter. Dette er en av de største villmarksmessene i Sverige og arrangeres i år 28.-30.juli. Er du interessert i jakt, fiske, hund eller naturopplevelser er dette garantert noe du ikke vil gå glipp av. 

Moro for de minste

Östersund har også mye å by på for familiens minste. 5. august er det Piratfestival med masse spennende aktiviteter. Her får man også møte Storsjöns egen piratkaptein og være med på skattejakt. Og fra 10.august kan man la seg sjarmere av Astrid Lindgrens klassiske historie om Rasmus på Loffen på Jamtlis store scene. 
I det sommerferien begynner åpner dessuten Frösö Fun Park, en 4000 kvadratmeter stor aktivitetshall fylt med alt fra trampoliner, klatrevegg og hinderbane til hockeyseksjon og café. Og ikke minst en stor skate- og skipark med både streetavdeling og en ramp for hopp hvor man lander i en stor skumgummigrop. Et sted det absolutt er vel verdt å ta turen innom!

For mer informasjon om sommerens aktiviteter se: visitostersund.se

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Visit Østersund
 

Følg IN magasinet på Facebook