Hjem » Bergen » Reiser & opplevelser »  Blue Unique – håndplukket for den kresne

Blue Unique – håndplukket for den kresne

Star Tour fortsetter satsningen på sine håndplukkede hoteller med sjarm og sjel – Blue Unique. I vinter har Norges ledende feriearrangør 16 hoteller i programmet. Neste sommer øker tilbudet med 20 nye hotell, blant annet Virgin-sjef Richard Bransons fantastiske La Residencia på Mallorca.
Article image

– La Residencia er et eksempel på at vi med Blue Unique klarer å tilgjengeliggjøre hoteller som tidligere har vært forbeholdt kjendiser og meget velstående gjester. Her skal du ikke bli overrasket om Bruce Springsteen plutselig sitter og klimprer på gitaren eller om Catharina Zeta-Jones dukker opp ved frokostbordet, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.
– Mange av oss er stadig mer bereist og ønsker individuelt tilpassede hoteller, rett og slett bosteder som er en opplevelse i seg selv. Det trenger ikke nødvendigvis være luksuriøst, det viktigste er at hotellet er unikt, at historien sitter i veggene og at det har sjarm og eleganse, mener Larsen-Vonstett. Hun legger til at servicen på disse stedene ofte er helt unik, og at gjestene blir tatt vare på som om de var en del av hotellfamilien.
– Jeg var så heldig å få besøke vårt Blue Unique Indigo Pearl i Thailand tidligere i høst, og både reisefølget og jeg ble bokstavelig talt stumme av beundring. Et vanvittig hotell, både interiørmessig, men også i forhold til service og den gode følelsen vertskapet klarte å gi hver eneste gjest. Tenk å få kjølige, parfymerte kluter på en svett panne mens du soler deg ved bassengkanten? Eller små detaljer som at det tennes mygglys på verandaen hver kveld.

Article image

Mer en dobler tilbudet

Denne vinteren har Star Tour 16 Blue Unique-hoteller på programmet, også det prisbelønte designhotellet Indigo Pearl. Neste sommer øker tilbudet med 125 prosent – totalt 36 hoteller får nå Blue Unique-stemplet.
– Det ligger stor omsorg, kunnskap og engasjement i Star Tours satsning på Blue Unique. Vi har sendt våre mest garvede folk ut i verden for å håndplukke hotellperlene, så dette er hoteller du mange ganger ikke hadde funnet frem til på egenhånd. Når vi ser på tilbakemeldingene vi får fra kundene våre så er det tydelig at dette er noe mange har drømt om lenge. Jeg har selv fått flere begeistrede telefoner fra hotelltestere de siste månedene, smiler hun.


Her er historien bak tre av Star Tours Blue Unique-hotell.

Article image

Blue Unique La Residencia ***** – Deya, Mallorca

Richard Branson er verdenskjent som mannen bak Virgin-imperiet. Det er nok ikke like mange som vet at han også står bak et av Europas mest elegante designhoteller på Mallorca. Blue Unique La Residencia har fått flere ulike priser, blant annet for sitt spa og sine restauranter, og er hotellet for deg som søker total avkobling i deilige, lukseriøse omgivelser.

Hotellet ligger på en kolle i den lille kunstnerbyen Deya på vestsiden av Mallorca, og ble innviet etter en omfattende ombygning av de to slottslignende herregårdsbygningene Son Moragues og Son Canals fra 15- og 1600-tallet. Her merker du fort at luksus også handler om følelser. Design, service og fasiliteter går hånd i hånd for at gjestene fra første stund skal trives og koble av. Hotellets tre restauranter rangeres på en skala fra vellaget mallorkansk husmannskost til førsteklasses «El Olivo», prisbelønt og kjent som en av Mallorcas beste restauranter. Og hotellets skjønnhetssenter «The Spa» har i tre år på rad vært med på Condé Nast Travellers ti-på-topp-liste over Europas beste hotellspa.

Listen over berømtheter som har bodd på La Residencia er for lang til å få plass her, men den inneholder navn som det spanske kongeparet, Lady Diana, Bruce Willis, Harrison Ford, Goldie Hawn, Pierce Brosnan, Gwyneth Paltrow, Catharina Zeta-Jones og Michael Douglas, Bruce Springsteen, Paris Hilton, Tom Hanks og Kate Moss.

Det er ikke mange hoteller som kan si at de har et eget kunstmuseum. På La Residencia kan du gå på en spennende gallerirunde med verk av hele 85 kunstnere! Stilen er moderne, noe som ikke bør overraske da samtlige kunstverk er laget av kunstnere som har oppholdt seg i Deyas omgivelser de siste 50 årene.

Article image

Blue Unique Spilia Village **** - Kolimbari, Kreta

Spilia Village var tidligere en gammel fabrikk. I dag er de gamle bygningene restaurert og satt i stand til et hotell med 30 rom som alle er unike, med egen karakter og design. Alle er oppkalt etter kjente steder og landsbyboere.

Maten er et kapittel for seg. Her serveres det delikate retter, ofte basert på gamle oppskrifter. Både de knallrøde tomatene og de andre grønnsakene i salaten er dyrket lokalt. De har modnet i solen før de er blandet med områdets fineste olivenolje og ost fra sauene på åssidene. Hvis du ikke drikker Retsina, kan du prøve den utmerkede rødvinen som er laget på lokale druer. Spilia betyr hule, og det sies at eneboeren Saint John bodde i den nærliggende grotten som i dag huser kapellet hans. En annen attraksjon er erkeengelen Mikaels kirke fra 400-tallet, som er nærmeste nabo.

Blue Unique Casal Santa Eulàlia **** – Santa Margalida, Mallorca

Blue Unique Casal Santa Eulàlia ligger vakkert til, noen kilometer sør for Ca’n Picafort ved Alcúdiabukten på Mallorca. Ved først øyekast undrer du kanskje på hva slags bygning dette egentlig er. Et kloster, et lite slott eller kanskje et eksklusivt hotell? Helt riktig. Svaret er faktisk både kloster, slott og eksklusivt hotell. Her har man dyrket jorden siden 1242. Herregården var lenge en av de viktigste nord på Mallorca. På sitt største dekket eiendommen 3000 hektar og strakk seg helt ned til havet. Men på 1700-tallet ble jorden solgt og det pompøse herresetet ble omgjort til et kloster tilknyttet nonneordenen Katarina av Siena.

I dag er dette tradisjonsrike stedet bygget om til et elegant boutiquehotell der man har lykkes i å beholde den spesielle atmosfæren. Bare middagen i hotellrestauranten «Es Casal» er nok til å gi deg ferieminner du husker lenge. Du sitter i stemningsfulle kjellerhvelv i pusset kalkstein og spiser utsøkte retter. Gå heller ikke glipp av den delikate tapasbaren ved det store bassenget.

Blue Unique Indigo Pearl ***** – Phuket, Thailand

At dette hotellet flere ganger er kåret til et verdens mest originale designhotell overrasker ingen som har vært så heldige å besøke dette fantastiske stedet. Det er heller ikke vanskelig å se at eierne har lykkes med sin visjon – å skape et miljø som skulle gjenspeile Phukets tidligere gruveindustri og samtidig tilby en særpreget atmosfære for dagens turister. Eierfamilien har drevet med gruvedrift i generasjoner og på eiendommen hvor Indigo ligger var det i gamle dager en tinngruve.

Arkitekten bak Indigo Pearl er amerikaneren Bill Bensley som har bodd i Thailand i over 20 år. Mottoet hans er «jo underligere, jo bedre». Blue Unique Indigo Pearl er hans mesterverk. Gammeldagse tappekraner, veggtelefoner og rustne metallpresser er detaljer i et ellers hypermoderne estetisk miljø av glass, keramikkfliser og indigoblå tekstiler. I takviftene er det hengt opp sekkestrie fra gruven. For ikke lenge siden var den kombinerte baren og biljardrommet, Tongkah Tin Syndicate, gruveinspektørens kontor.

Indigo Pearl har fått mange utmerkelser. Reisebransjens ledende tidsskrift Condé Naste Traveller utpekte hotellet til «Best New Resort 2007». Det finnes flere romkategorier, alle individuelt innredet og med sine egne overraskelser.

Til tross for at det bare er 30 minutter til pulserende Patong, ligger Indigo Pearl i et av øyas fredeligste områder ved nasjonalparken Sirinath.

Article image

Fakta om Blue Unique

• Bare hos Star Tour
• Unike, håndplukkede hoteller med sjarm og sjel
• Kategori fra tre til fem stjerner
• I vinter tilbyr Star Tour 16 Blue Unique-hoteller, til sommeren 22.
• Les mer på www.startour.no

Tekst: Svein Årdal  Foto: Star Tour