Hjem » Sandnes » Reiser & opplevelser »  AMFI Vågen i New York

AMFI Vågen i New York

AMFI Vågen ligger i sentrum av Sandnes, og er et multisenter som i tillegg til 60 butikker inneholder både hotell, kino og restauranter. Senteret har en urban og trendy stil og vi tenkte det var perfekt å ta med et utvalg av høstens nyheter til verdens kanskje mest urbane og trendy by New York.

New York er en fantastisk spennende by, men den byr på mange utfordringer også. Det er masse folk. Alltid og overalt. Og de er hverken spesielt sjenerte eller engstelig for å komme med på bilder. I tillegg trenger man tillatelser til alt som skal gjøres kommersielt, så det betyr alle detaljer må planlegges. Det holder ikke å få tilgang til et tak for å kunne ta bilder der. Du må også få tillatelse fra de som eier bygget, de som driver bygget og de som står for sikkerheten i bygget. Ting fungerer litt annerledes. Noen har faktisk ansvaret for absolutt alle parker, gatehjørner, veistubber, brygger, tuneller, broer eller alle andre steder man kan tenke seg å fotografere. Og de dukker fort opp når vi begynner å rigge. Og de tar jobben sin mer alvorlig en det vi er vant til fra Norge. Mye mer alvorlig. 
Parkering er også dyrt, det kan være vanskelig å finne plasser og med et crew på 7 pers så blir det fort to biler også. Løsningen ble Louis, en blid sjåfør med en veldig stor Chevrolet Surburban, den hadde god plass til både crew, styling og fotoutstyr. I tillegg var Louis kreativ i forhold til parkering og fungerte godt som vakt så den løsningen funket veldig bra.
Fotograf Pål Laukli har gjort jobber i New York før så han hadde ganske mange ideer om hva vi kunne og ikke kunne gjøre. 
– Som utgangspunkt for en moteserie er New York en ganske rå by, her er det utallige knallbra locations i alle retninger. Utfordringene ligger i å velge location med tanke på hvilket utrykk vi vil vise. Og tanken var en urban og trendy Manhattan-shoot, men vi ville unngå det alt for opplagte og litt cheesy turistbildet vi ofte får av New York. Med Times Square, Frihetsgudinnen og Empire State Building. Så vi dro litt gatelangs på Manhattan og fant uttrykket vårt der.

Stylist Trude Mokkelbost om hennes erfaring med AMFI Vågen;

Vi valgte å dra til New York for å lage moteserien til AMFI vågen denne gang. Vi synes at det er en del fellesnevnere, som vi lett kunne få frem i serien. AMFI vågen gjenspeiler mote og shopping og det er jo noe det New York er kjent for. Det er jo absolutt byen å dra til om man skal friske opp garderoben sin. Vi synes at blandingen mellom det klassiske og urbane er en fin match. Det var en fantastisk opplevelse å få jobbe i New York. Vi valgte å dra rundt med sjåfør for på den måten spotte ut de rette locations for rett antrekk. Vi hadde valgt ut plassene dagen før, og følelsen av å jobbe midt i gata på Manhattan er bare ubeskrivelig. Det pulserende gatelivet er fantastisk, folk er herlige, roper oppmuntrende kommentar, modellen blir plystret på og det gikk etter all forventning bra. Og modellene jobbet fantastisk bra i tropevarmen. Det var overraskende varmt, 28 grader i skyggen, dette føltes som 35 midt mellom skyskraperne. På et tidspunkt kommer det en gammel krokrygget kinesisk dame og tar tak i meg, og mener vi har så mye til felles. Hun har jobbet som klesdesigner og forteller hvordan de pleide å jobbe før. Og dette er selvfølgelig midt i fotoopptaket. Hun gir meg ti dollar for å kjøpe is til modellene. Herlig! Det kom også kjørende en bil, med høy rapmusikk, han bråstopper, ser ganske Hard-core ut, ruller ned vinduet og roper: 
« Who are you shooting for?». Jeg var redd det var en som ville se en tillatelse på at vi fikk jobbe der, men ropte « AMFIi Våååågen» han svarer kjapt «Really? Well, I Loooove AMFI Vågen now» Og vi fikk oss en god latter. 
Serien gjenspeiler mangfoldet i de fine butikkene hos AMFI Vågen. Det er butikker for alle aldre og stiler, og det er ganske unikt. Det var vanskelig å velge ut butikker for stylingen denne gang. En annen ting jeg må få si er at måten du blir møtt på når du kommer inn dørene er fantastisk hyggelig. De ansatte er usedvanlig hyggelige og imøtekommende. Her har mange mye å lære. Et utrolig hyggelig sted å plukke ut styling på og dette gikk igjen i samtlige butikker.

Om stilen:

Hår: Vi har valgt en litt myk feminin hårstyling med en robust røff flette på Inga som vi ser går igjen mye på catwalken.
Make-up: Make-upen er ganske klassisk. Her har jeg gitt Inga en fin glød i huden, jobbet med benstruktur i ansiktet og gitt henne en fin dus markering av øynene. Munnen har fått den trendy burgunder fargen som er å se på catwalken både på høst 2013 og 2014. 
Styling: Stylingen er trendy, jeg har valgt å vise mye skinn, de fine blyantskjørtene, lengden som går under knær, og myke fine høst klær som vi kan pakke oss inn i nå som høsten er kommet.

The Dream-Team:


1 Fotograf Pål Laukli
Pål Laukli er en talentfull fotograf, som bl.a.er utdannet i St. Louis, USA. Han fotograferer alt fra fashion, portretter, artister, filmplakater, dyr og reklame. Pål blir kontinuerlig representert i konkurranser og deltar hyppig på fotoutstillinger. I tilegg har han også laget musikkvideoer for artister som Maya Vik og Cosmic Delay. Han er en engasjert fotograf med mye energi og er representert ved Tinagent.

2 Stylist Trude Mokkelbost
Trude er kreativ leder/faglærer Art Complexion. Hun ble utdannet ved Art Complexion makeup skole i 2001 og har jobbet som makeup artist og stylist i over 10 år. Trude har bred erfaring spesielt innen foto og reklame; branding av store og små bedrifter, idrettsutøvere, mote, artister, designere og kunstprosjekter. Hun har også stått for makeupen på mange artister. Trude har blant annet jobbet med A-ha, Maria Mena, Maya Vik, Margaret Berger, Kurt Nilsen og Espen Lind.

3 Hår Torunn Raunedokken 
Torunn har bred erfaring fra både frisør og motebransjen. De siste 5 årene har hun blant annet vært å se på utallige visninger under Oslo Fashion Week, hun er fast inventar på Moods of Norway visningene og stylet for Det Nye, IN magasinet, Bik Bok, G-Max og Bavac for å nevne noen. Hun har også erfaring fra musikkvideoer for artister som Maya Vik, Lise Karlsnes, Monica May og Cosmic Delay. I tillegg til dette jobber hun også som frisør, instruktør, faglig veileder og make-up artist ved Auster Academy. 

4 AMFI Vågen
AMFI Vågen er selve midtpunktet i Sandnes. Det har en sentral beliggenhet i sentrum av Sandnes, og inneholder det meste du trenger på handleturen. Her finner du noe for enhver smak, de har et stort utvalg med 60 butikker og 350 parkeringsplasser gir gode parkeringsmuligheter for slitne shoppere. AMFI Vågen er et multisenter som også inneholder hotell, kino og restauranter.

Tekst: IN magasinet | Foto: Pål Laukli & The Dream Team

Følg IN magasinet på Facebook