Verdens beste kokker med på notene
Maestro F&B AS, som vant serveringsanbudet i det nye konserthuset i Stavanger, har kapret kokker fra øverste hylle: Gunnar Hvarnes og Andreas Myhrvold blir henholdsvis kjøkkensjef og assisterende kjøkkensjef.
Drømmejobben
– Dette gir oss en unik sjanse til å selv være med å skape drømmejobben. Vi får være med å skape en møteplass både for kulturinteresserte og for folk som bare vil spise eller drikke noe godt. Vi får selv være med på å utforme menyer, konsept og innredninger i de ulike serveringsstedene, sier Hvarnes og Myhrvold.
Harmonisk samspill
Maestro ønsker at det nye konserthuset blir et folkelig møtested med gjester fra morgen til kveld, uansett om de kommer i gallakjole eller shorts. For Maestro er samspillet mellom husets arrangementer, musikken, mat og drikke viktig.
Drømmer om Pearl Jam
– Å få lov å servere Pearl Jam i løpet av de første to årene er en god grunn til å ha denne jobben, gliser Hvarnes. Myhrvold drømmer om Eric Clapton i det nye konserthuset, og at han selv skal få komponere menyen som serveres helten. Foruten å fantasere om egne favorittartister, drømmer stjernekokkene om å få levert fersk fisk og lokale råvarer på bryggekanten rett utenfor konserthuset.
Unik servering
Maestro har også hatt et nært samarbeid med Figgjo AS som lager et helt nytt og eksklusivt servise til det nye konserthuset. Både kopper og fat er skreddersydd til Maestro.
Fakta
• Maestro F&B AS eies av Wilberg AS og Charles Tjessem.
• Wilberg AS er det tradisjonsrike selskapet som i 25 år drev høyprofilert dagligvare, som nå er mest kjent som det største norskeide kantineselskapet. Wilberg bespiser 15.000 måltider per dag fordelt på lokasjoner i Stavanger, Bergen og Oslo.
• Charles Tjessem vant Bocuse d’Or i 2003, vært leder for Gastronomisk Institutt samt kaptein på det norske kokkelandslaget. Tjessem driver i dag sitt velrenommerte mathus Charles&De på Sandnes.
• Gunnar Hvarnes har jobbet på en rekke profilerte restauranter i tillegg til Gastronomisk Institutt i Stavanger. Hvarnes kan også vise til to NM-gull, samt verdensmester og olympisk mester som kaptein for Det norske kokkelandslaget, årets kokk 2009, sølv i Bocuse d’Or Europa i 2010 og bronse i Bocuse d’Or 2011.
• Også Andreas Myhrvold har jobbet på profilerte restauranter og har deltatt på flere store lag konkurranser, bl.a. på Det norske kokkelandslaget hvor han har vunnet VM-gull i 2006, OL-gull i 2008 samt bronse i 2007.