Hjem » Trondheim » Mat & drikke »  Uteserveringer med luksusfølelse!

Uteserveringer med luksusfølelse!

Sommeren er her og vi trøndere er klare for å nyte den. Vi ønsker alle å nyte soldagene, og hva er vel da bedre enn å kose seg på en lekker uteservering med gode tilbud. Å sitte i de sene timer med gode venner og familie gir oss en deilig frihetsfølelse, og tankene får beveger seg bort fra hverdagslig stress. Uteserveringene gir oss en luksusfølelse når vi får tilbud om pledd, varmelamper og markiser. Det foregår mye spennende i sommer. Enkelte uteserveringer tilbyr livemusikk, grilling, konseptkvelder og mye mer.
Article image

Dokkhuset

På Dokkhusets tak ligger en fantastisk koselig hemmelighet. Her er det en takterrasse med servering og utsikt til hele Solsiden og Nidelva! Terrassen er omgitt av glassvegger på alle kanter, så her er det lunt og fint selv om det blåser litt. Tregulv, lyse møbler og teglsteinsvegger skaper en varm og fin atmosfære. På Dokkhusets takterasse kan det dekkes langbord med hvite duker, serveres de deiligste skalldyrsretter og drikke som passer godt til. Taket er Elvehavnas rolige oase, og Dokkhuset er klare for å gi festen den stemningen nettopp du ønsker!
Article image

Monkey Bar

Monkey Bar gjentar denne sommeren braksuksessen fra i fjor. Uterservering på Solsiden starter nå opp igjen for fullt. I år har de også inneservering, så du kan komme inn og oppleve syden-følelsen selv på de litt kjøligere dagene. Fra innekjøkkenet får du servert alt fra sydenfrokost, tropiske salater og hamburger. Hver dag fra klokken 1600 fyrer kokken opp grillen på utserveringen, og du kan kose deg med både breiflabb, jumboreker, kyllinggrillspyd mm.
Her finner du laidback stemning, reggae, fruktige drinker, hengekøyer og palmer. Hvis du lukker øynene så kan du et øyeblikk tro at du ligger på en strand i Zanzibar.
Article image

Oscar Grenadere

Like ved Erkebispegården ligger en av Trondheims mest særpregede spisesteder, Grenaderen. Uteserveringen til Grenaderen ligger som en grønn lunge midt i byen. Den har flott utsikt mot Marinen og Nildelva. Et meget populært tilbud på uteseveringen er; jo lavere temperatur, jo billigere øl. Til lunsj tilbyr restauranten salatbuffet med varmrett, og på søndager kan man spise så mye spareribs man orker av deres buffet! Det er mye historie i den gamle bygningen. Grenaderen har beholdt bygningens uteseende fra 1850 og de har tatt som mål å gjøre disse unike lokalene til en koselig plass for å nyte god mat og drikke. Velkommen til en uformell uterservering i ærverdige omgivelser.
Article image

Café Vivaldi

Vivaldi har i år nyåpning av bakgården som er en blanding av nytt og retro med en touch av sommer. Litt sånn 70 talls med en 2008 vri. Fredrikstad kunstneren Terese Hansen har fått jobben med gjøre denne gjemte perlen enda mer spesiell. Atmosfæren gir deg en følelse av og være en helt annen plass enn i Trondheim. Sommeren på Vivaldi tilbyr deg grilling, bakgårdsfester med god stemning og god musikk. Det varmer også hjertet at de nye eierene har tatt vare på og fortsetter å videreutvikle den gode stilen Vivaldi alltid har hatt. I helgene tilbyr Vivaldi alt fra dansbare funky beats til eklektisk tyggis pop med noen av Trondheims beste DJér. De er viden kjent for sin knallgode Irish Coffé – og har du ikke smakt denne enda er det et must og stikke innom en sen sommerkveld og varme seg litt med en i bakgården.
Article image

Graffi

Sommer og grillfest hele året! Midt i Thomas Angellsgt finner du en godt skjult hemmelighet. Grønn, frodig skog og fargerike blomster, skaper sommerstemning året rundt I denne stille oasen. Uansett om du stikker innom for for en middag fra grillen, den magiske hjemmelagede milkshaken eller den unge men etterhvert så sagnomsuste hamburgeren – sørger varmelamper og pledd for at man likevel kan nyte god mat og drikke utendørs. Med menyens vinner Grillfest er det ingen grunn til å legge festen til noe annet sted enn bakgården på Graffi og med alle rettigheter er det heller ingen grunn til å avslutte festen når maten er ryddet av bordet.Så spar miljøet, stå over engangsgrillen og legg turen innom Graffi for en skikkelig grillfest i stedet.
Article image

Ørens Kro

Et steinkast unna Solsiden ligger Ørens Kro, idyllisk til på Nedre Elvehavn. Kroa er det gamle snekkerverkstedet på Ørens Mekaniske Verksted, derav navnet Ørens Kro. Uteserveringen er bygget på slippen, der båter ble bygget og reparert for over 100 år siden. Den ligger totalt avskjermet fra mas og hverdagslig stress. Ønsker du å nyte god mat og drikke helt nede ved vannet, er Ørens Kro plassen. Uteserveringen har en kapasitet på hele 220 sitteplasser.
– Så lenge været holder kan vi friste med grilling utendørs, forteller en ivrig Paulina, restauratøren på Ørens Kro. I tillegg til grilling har vi trubadur hver onsdag fra kl 20.00, sier hun.
Du inviteres herved til kveldssol, hyggelig stemning, grilling, trubadur og idyll på Ørens Kro.

Tekst: Christine Roll Stav Foto: Hege L. Johnsen