Hjem » Trondheim » Mat & drikke »  Tradisjonsrikt julebord

Tradisjonsrikt julebord

På herskapelige og sjarmerende Louiselyst Gård på Leangen i Trondheim, kan du nyte et avslappet julemåltid. Selskapshuset fra 1840 er ivaretatt og har noe helt eget og spesielt ved seg.

 I lune og hyggelige omgivelser med stor takhøyde og antikke møbler, kan man lene seg godt tilbake til eksklusiv servering. Med totalt 160 sitteplasser fordelt på to etasjer, er det duket for unike muligheter. Her er det rom for både barnedåp, konfirmasjoner, bryllup, jubileumsdager, julebord og minnesamvær i en god atmosfære. Vertskapet som består av samboerparet Gunda Sømliøy og Helge Værnes tok over driften for åtte år siden, og har siden den gang, mange positive erfaringer å se tilbake på. 

– Vi koser oss på jobb, og det er morsomt med fornøyde gjester, sier Gunda som er opptatt av å følge de ulike trendene. I det hjemmekoselige huset som kan brukes til det meste, lever de opp til individuelle ønsker der man får det man vil ha. Mulighetene er mange på det imponerende stedet som inneholder hele fem rom, fire stuer og en større sal.
 
Article image

Tradisjonsrik nyhet

 Familiebedriften kan skilte med lang erfaring fra restaurantbransjen siden de startet opp «Selskapsarrangørene GH AS» i 2001. Cateringsfirmaet leverer alt hva ganen måtte ønske innen rimelig kort tid. Julearrangement er et av satsingsområdene og det arrangeres familiejulebord hver søndag i advent. Julenisse er også et fast innslag, og er ifølge Gunda spenningsfullt for barna når det kakkes på døra etter mørkets frembrudd. Årets nysatsing er lutefisk fra Verøy. 

– Vi setter gode råvarer og kvalitet høyt på prioriteringslisten og har fullt fokus på å opprettholde det gode ryktet vi har fått. Det er mye stamgjester som besøker oss hvert år, sier Helge som merker en jevn økning av nye gjester hvert år.

 
Article image

Spøkelse i eget rom

 Det tiltrekkende og sentrale stedet bruker fast og erfaren bemanning til alle arrangementer. Helge forteller at det er gjester hele året, men oktober er en roligere måned. Huset som egner seg godt til bryllup, bør bestilles i god tid i forveien for å få det helt spesielt på sin egen måte, forteller han videre. Det særegne og gamle huset har mye historie i veggene, og til og med sitt eget spøkelse med navn Miss Shannon. Hun var tidligere tjenestepike ved Gården, og døde under mystiske omstendigheter.

– Hun er et snilt spøkelse, som er veldig glad i festligheter. Det hender vi legger merke til mystiske lyder ovenpå noen ganger, og det er flere som har lagt merke til dette, forteller Gunda. Spøkelset har fått et eget rom oppkalt etter seg med eget dørskilt i messing.
Enten du vil feire det storslagne eller bare er ute etter god og tradisjonsrik julemat, står Louiselyst Gård til disposisjon med en vakker ramme rundt ethvert arrangement.
 

Kjør standsmessig!

 Louiselyst Gård tilbyr også bryllupskjøring. Bilen er en Cadilac Eldorado 1975 og kan leies for bryllupskjøring og andre arrangementer.

 
Tekst: Mari Janne Støle | Foto: Mona Gullstein