- En hyggelig matopplevelse i Krambugata
- Høstviner!
- Endelig er Martnan tilbake i Trondheim!
- På jakt etter den perfekte gaven i Trondheim?
- Vårens vintips
- Julemarked byr på pariserhjul og lokalmat
- Vinter i Trondheim
- Det blir julemarked i Trondheim i år også
- Norges beste studentby
- Suksess med trønderske råvarer på menyen
To rom, kjøkken og verdens beste kamskjell
Lokale råvarer og usnobbete miljø
I flere år har restauranten TO ROM OG KJØKKEN i Trondheim beholdt sitt rykte som en av landets beste restauranter. Restauratør og innehaver Roar Hildonen mener at suksessoppskriften er ganske enkel.
– Vi serverer kun kortreist mat, og henter råvarene fra vårt eget distrikt. Da Hildonen åpnet restauranten sammen med Alexander Skjefte i 2005, hadde de utformet et tydelig konsept som de siden har vært tro mot.
– Restauranten vår skal være for alle, her er det overhodet ikke slipstvang. Det er maten som står i fokus, og vi setter vår ære i å servere gjestene våre gode smaksopplevelser med trøndersk mat tilberedt på middelhavs vis.
– Dessuten har vi et par prinsipper som at vi bruker urter i maten og ikke på maten, og at vi ikke serverer mat i tårn som raser på tallerkenen, smiler Hildonen.
Matlykke for alle
Stamkundene er mange, og gjestene har lite til felles bortsett fra å sette pris på god mat.
Kyotos far investerer i fremtiden
Åpne matkurs i vinter
Flere lørdag i høst- og vinterhalvåret arrangerer TO ROM OG KJØKKEN åpne kurs for trøndere og andre som vil lære om mat og vin. Matkursene tar for seg sesongens råvarer og deltakerne lærer seg å sette sammen en treretters meny. Kursene varer i tre timer og inkluderer lunsj.
– Disse kursene har blitt veldig populære, og vi er glade for at vi kan dele vår kunnskap på denne måten, og for at mat har blitt noe folk flest er opptatt av, sier Roar Hildonen.
– Vi sender ut informasjon om disse kursene til abonnentene av nyhetsbrevet vårt, så de som er interessert kan følge med der. Gavekort på mat- eller vinkurs er også blitt svært populære gaver, både til jul og ved andre anledninger.
Feirer vin og kvinner med fint besøk fra Frankrike
Roar Hildonen kan også fortelle at han venter storfint besøk i mars, Gunvor Bizard, fra en av verdens mest kjente vinhus, Château Margaux, og Helga Natås, fra vineksportfirmaet Beyerman i Bordeaux. Begge er opprinnelig norske, men bor og arbeider profesjonelt med vin i Frankrike. De kommer til TO ROM OG KJØKKEN 8. mars for å presentere viner fra Château Margaux sammen med vinmakeren Paul Pontallier.
Sanne rykter?
IN magasinets besøk på TO ROM OG KJØKKEN avsluttes med en smak fra kjøkkenet, og de to utsendte velger seg kamskjell som vi har hørt skal være i verdensklasse og hentes fra Seashell på Frøya. Det er med høye forventninger og hjertet i halsen vi setter gaffelen i herligheten som blir servert. Men det er heldigvis ingen tvil, vi har fått smake verdens beste kamskjell.
Tekst: Rakel Hansen | Foto: Ina H Stenvig