Hjem » Helse & velvære »  Tatoveringsfjerning

Tatoveringsfjerning

Sommerferien er høytid for å ta tatoveringer man mulig vil angre på i etterkant. Men selv om blekket virker å være konstant finnes det en løsning. Hos TheSkinClinic i Trondheim kan du få hjelp til å fjerne din tatovering med laser.

Har du en gammel, eller kanskje en ny tatovering du ikke er spesielt fornøyd med og ønsker å fjerne? Eller kanskje du ønsker å få en annen tatovering i stedet. Med laser kan man fjerne alle tatoveringer. Laseren skyter blekkpartiklene i små biter slik at de, i en periode på flere uker, skylles ut med blodet. Hvor mange ganger laserbehandlingen må utføres avhenger av flere faktorer. Noen trenger fem behandlinger, mens andre må ha for eksempel femten. 
– Det er ikke så lett å fjerne en tatovering, og det er flere behandlinger som må til. Det er fort en prosess som fort kan ta et år eller mer. Man må vente åtte uker mellom behandlingene. Hvor mange behandlinger som trengs for å fjerne en tatovering er blant annet avhengig av hvor mye blek som er brukt og hvor dypt blekket ligger i huden, hvor på kroppen tatoveringen befinner seg, hva slags farger som er brukt og om det har oppstått endringer i huden pga. tatoveringen, forteller ansvarlig lege og kirurg, Esther Kuhry. 
Sort og rødt er greit å fjerne. Farger som er vanskelige å fjerne er neonfarger og grønt, de kan blekes, men en sliter oftere med å få de helt bort.

Bleking

Det er mote innen tatoveringer, som all annen mote, og den endrer seg. På grunn av dette er det noen ønsker å fjerne sin tatovering helt, mens andre bare ønsker å bleke tatoveringen for å kunne tatovere over den. Det er jo ikke alltid man har samme smak når man blir eldre som da man var ung, og da kan det være godt å vite at man har muligheten til å gjøre en endring. 
– Når vi bleker en tatovering samarbeider vi med en tatovør som vil gi beskjed om når huden er bleket nok slik at man kan sette over en ny tatovering.
Ved en bleking vil det behøves færre behandlinger enn om man skulle ønske å fjerne den helt. Om man ønsker å totalfjerne tatoveringen vil dette kreve mer og alt blekk må bort. 
– Om man skal fjerne den helt så ønsker man jo at huden skal se mest mulig normal ut etter på, sier Kuhry.

Kan ta pause

Det er ingen inngrep som er uten komplikasjoner, men om du er nøye etter behandling så er det sjelden. Man må passe på så det ikke blir infeksjoner. Ting man må unngå er for eksempel boblebad dagen etter. 
– Etter behandling får pasientene med seg et skriv hvor det står hva man bør gjøre, og hva som bør unngås. Så er det viktig å ikke ta sol etter behandling, sier Kuhry. 
Høst og vinter er den perfekte perioden å starte med tatoveringsfjerning, fordi man skal unngå sol, derfor er veldig greit å starte på høsten. 
– Så kan man eventuelt ta en pause om sommeren om tatoveringen krever flere behandlinger over en lengre periode. Det er aldri noe problem å ta en pause, så om man ikke har penger eller skal til syden, så kan man enkelt ta et halvårs pause, og begynne på igjen med behandlingene, forteller Kuhry.

Behandlingene

– Hos oss er det lege som utfører laserbehandlingen. For det som er viktig å tenke på er at når man bruker laser er det enkelte medisiner som kan gjøre at man reagerer dårlig. Noen sykdommer kan gjøre at man ikke skal ha det, og da er det viktig at man har noen som kan konsultere om du kan ta det eller ikke, slik at man ikke står i fare, sier Kuhry. 
Noe som også er greit å vite for om det skulle være noe i etterkant av behandlingen, det lege som kan være tilstede. Hos TheSkinClinic får man også tilbud om å bruke en bedøvelseskrem i forkant av behandlingen. Dette er gratis og helt valgfritt. 
– Da kommer du en time før behandlingen og blir påsmurt bedøvelseskremen. Og om du ønsker å sitte her eller gå deg en runde før behandlingen er helt opp til hver enkelt, sier Kuhry. 
En slik krem kan ta bort ca. halvparten av smertene. Så da er jo det siste og store spørsmålet, hva kjenner man best, det å ta tatoveringen eller å fjerne den? 
– Det er jo ikke helt smertefritt å fjerne, men det å ta en tatovering er jo ikke det heller. Noen synes det å ta selve tatoveringen er verre, men dette er veldig individuelt, forteller Kuhry.

FAKTA: TheSkinClinic Trondheim

• Adresse: Jomfrugata 1, 7011 Trondheim
• Tlf: 4004 3005
• Epost: info@theskinclinic.no
• Web: theskinclinic.no
• Facebook: facebook.com/theskinclinicnorway
• TheSkinClinic tilbyr følgende behandlinger: Injeksjonshehandlinger, laserbehandlinger, figurforming og hudforbedring se theskinclinic.no for mer informasjon