Hjem » Trondheim » Mat & drikke »  Ta turen til Oppdal

Ta turen til Oppdal

Oppdal yrer av liv. Både turister og de lokale kan fråtse i tilbud. Her kan du nyte både snøen og folkelivet i vinter.
Article imageMange er redde for å vaske bilen sin om vinteren av frykt for at det skal fryse på låser og dørlister.
– Det er nettopp på vinteren det er spesielt viktig å ta vare på bilen forteller Mette Myran, daglig leder på Statoil Oppdal. Salt på veiene kan ødelegge lakken om du ikke vasker den ofte nok. Da synker bilen fort i verdi. Det å koste på litt ekstra er derfor en investering i bilen. Nå har den lokale bensinstasjonen fått en ny kombivaskemaskin for bilen som kan utføre børstevask eller kun høytrykksvak uten børster. Her har du mulighet til å velge mellom flere forskjellige programmer som for eksempel poleringsvask og gullvask. Statoil er også en møteplass for skiturister, hvor du i tilegg til å fylle bensin kan få deg litt næring etter en dag i bakken. Hva med å prøve Statoils populære hamburger.

Intersport Oppdal

– med vintersport i fokus.
I fjellbygda Oppdal, som er kjent for å ha Norges største alpinanlegg, mangler det heller ikke på skiutstyr. Det sørger blant annet Terje Volden, daglig leder på Intersport Oppdal for.  

Butikken har nå utvidet lokalet og har et totalareal på 700 kvadrat, hvorav butikkarealet er  på 400 . De har et stort utvalg av skiutstyr både når det gjelder langrennsski og alpint, innen slalåm og twintip. Trenger du nytt antrekk til den årlige skiferien er heller ikke dette noe problem da de har et rikt utvalg av skiklær.

Trenger du sliping eller annen hjelp til skiene eller snowboardet er dette stedet å gå. Intersport Oppdal er kjent for å ha topp moderne service.
 

Tøft på fjellet

Ruth Sport og mote kan høres ut som en Sportsbutikk. Den har riktignok et godt utvalg av sports- og fritidsklær og er på den måten et supplement til sportsbutikkene. Butikken er likevel mye mer enn det, og har et rikt utvalg av både mote- og designerklær.

Når det gjelder fritids- og sportsklær er Ruth Brustad, daglig leder, opptatt av at klærne skal være komfortable å ha på seg, og at det skal være enkelt å finne klær som passer både i størrelse og fasong. Hun selger blant annet kvalitetsmerker som finske Luhta og norske kvalitetsmerker som Dale of Norway Sport.

– Jeg er en person som er aktiv og bruker mye fritidsklær både sommer og vinter. Dermed kjenner jeg produktene mine godt, forteller Ruth Brustad, daglig leder.

I de siste årene har butikken tatt inn stadig flere mote og designerklær. Norske designermerker hun tar inn er for eksempel ChillN’orway, Timo og Norwegian spirit.  Ellers får hun inn kvalitetsmerker fra motenasjoner som for eksempel Frankrike, Italia, Spania og ikke minst Danmark.
Article image

Møllen restaurant for hygge og matglede

Møllen Restaurant er et kulinarisk midtpunkt! Barne- og familievennlig, med en hyggelig atmosfære der alle føler seg velkommen. God service, rimelige priser - og fremfor alt, virkelig god mat!
– Maten vår kan konkurrere med det som serveres på en hvilken som helst restaurant i byen, sier daglig leder Bilal Kara.
– Vi satser på kvalitet! Vi kan ordne med lukkede selskaper i annen etasje. Her er det fint å feire bryllup, bursdag eller konfirmasjon, eller holde konferanser og møter. Det er 100 sitteplasser nede, og litt færre ovenpå.
Maten er variert og god, en fryd for ganen og øyet! En symfoni av deilige smaker. Man kan få både små og store porsjoner. Forrettene er lekre. Så mye godt! Vi sakser fra menyen: «Lumaca gratinate» – hvitløksgratinerte snegler med brød og smør til. Mmm - gourmetmat! Salatene er friske og herlige, og finnes i alle varianter. «Insalata di tonne» f.eks., er tunfisk og ost, grønnsaker og sprek dressing. Vil du prøve en burger? De har alle slag. Det eneste som er vanskelig, er å finne ut hvilken man skal velge!
Fiskerettene er snadder. Hva med grillet laks med salat, rømme og kokte poteter? Eller fritert blekksprut med salat, risk og sursøt saus? Himmelsk! Ovnsbakt steinbitfilet i hvitvinsaus med kreps og reker! Etter noen munnfuller befinner du deg i de kulinariske himmelsfærer.Kebabrettene er svært populære, pizza fins i alle varianter. Møllen har også egen barnemeny. Dessertene? Prøv gjerne alle sammen! Varm eplekake med krem, Jordbæris med krem og Bailey's... Det siste minner om at Møllen har alle rettigheter, og en rikholdig bar. Fyll kvelden med glede! Stikk innom Møllen! Her er det åpent alle hverdager fra 13.00 til 23.00, søndag stenger de kl. 22.00. Når du har vært der én gang, går du dit igjen, og tar med en venn. Neste gang går dere begge, og tar med en venn hver...  Og sånn fortsetter det!
Article image

Gemma Oppdal med lekker norsk design!

Vil du ha fristende fine klær som lyser opp i høstmørket? Jage vinterfrosten på dør med plagg som gjør deg varm av kles-glede? Hos Gemma Oppdal finner du stilige klær du blir glad av. Og de er norske! At norske klær ikke bare er selbuvotter og Mariusgenser, kan du virkelig konstatere her.
– Jeg tok over butikken i mai i fjor, forteller innehaver Anne Riise.
– Da var det mest Vero Moda-klær der. Men jeg har bygd inn en profil med nye merker. Jeg tenkte det ville være spennende å prøve med norsk design, og kjøpte inn klær fra Maggie Wonka, klesstilen som går for litt glamour i hverdagen – og fra Rett og Slett, som tilbyr feminine klær med god passform. Veldig spennende å se om det gikk bra i Oppdal-bygda! Men folk her er veldig motebevisste, og like opptatt av klær som resten av landets befolkning. De leser om klær i moteblader, og følger med. De er godt orientert! Utvalget er litt eksklusivt, og ligger i en litt høyere prisklasse enn gjennomsnittet. Men det har gått over all forventning! Jeg har prøvd å skaffe litt flere merker, og kan nå også tilby klær fra Designers Remix Collection. Plaggene er designet av Charlotte Eskildsen, som i fjor mottok den prestisjetunge Gullknappen, for sine klær som er skapt for positive kvinner med livslyst. Det skal bli spennende å se hvordan det går! Folk kjenner igjen klærne fra byer som f.eks. Trondheim. Og nå kan de få dem her i Oppdal også. Folk begynner å bli veldig bevisst på hva de vil ha. Så jeg satser på å lage en butikk der du kan finne ting som ikke alle andre har, klær som du skiller deg litt ut med. Men jeg har fortsatt Vero Moda og litt rimeligere klær. Vi har en avdeling for unge jenter, og en for voksne damer som vil være litt trendy. eg tror folk fortsatt vil ta litt mer vare på seg selv. Klær gjør oss glade, og da blir det hyggeligere rundt oss også! siler Anne Riise, som selvsagt kan tilby kule klær året rundt!