Hjem » Bergen » Klær & mote »  Syr om pelsen din

Syr om pelsen din

Har du en pels som ikke passer helt i snittet eller som du ikke bruker lenger? Hos byNat i Marken kan du få den sydd inn eller få nye ideer til hva pelsen kan bli til.

 Har du en pels som bare henger i skapet og samler støv? Da burde du kanskje får sydd den om til en vest, et sengeteppe, en pute, eller en lue. Det er kun din egen fantasi som setter begrensninger. Hos byNat får du gode råd om hva du bør gjøre med pelsen din.

– Har du en gammel pels som du ikke bruker blir det for galt å kaste den. Kom heller hit og spør så ser vi hva vi kan finne på, sier eier Nat Netland. I tillegg til å drive oppbevaring, rens, omarbeiding og reparasjon av pels er også rådgivning et av tilbudene byNat tilbyr sine kunder.

Finner pels til din fasong

Når man skal kjøpe pels er det mange spørsmål må besvares. For med god stell vil en pels holde seg vakker og glansfull i mange år, så da er det viktig å velge riktig. Sammen med kunden ser Nat Netland på ansikt, kroppsfasong og høyde for å finne pelsjakken som sitter som et skudd. 

– Man må også se an om kunden bruker mer skjørt eller bukse, om vedkommende vil ha kort eller lang jakke, hva kunden jobber med, og hva slags personer det kan tenkes at kunden treffer og mye mer. 
Pels er et dyrt produkt som skal vare lenge, og da må man være sikker på valget sitt. En pelskåpe av god kvalitet kan være til glede i over 20 år, og er et varmt og slitesterkt produkt. 
– Selv er jeg veldig glad i saga mink og ruppet mink, de er veldig elegante.
Ifølge Netland har pels også blitt en trend blant de unge. Mens de eldre går for kåper og jakker er det mer populært med sjal og hatter blant den yngre generasjonen.
Article image

Pels er en investering

 Kjøper man pelsen sin hos byNat er man garantert en eksklusiv vare, for denne forhandleren tar kun inn én størrelse fra 36 til 48 av hvert produkt.

– Personlig liker jeg produkter ingen andre har. Her skal det være eksklusivt og unikt, sier eieren som også fører andre lukrative klesgiganter.
Blant eierens eget klesmerke henger også Emporio Armani, Valentino, og Gucci. Med et slikt utvalg kan man lett forstå at denne butikken har vært nominert til årets beste butikk tre år på rad av Fashion Awards.
– Vi tilbyr også flere interiørprodukter og skreddersyr klær til spesielle begivenheter, sier Nat Netland, og titter bort på sin seneste kreasjon, en vakker og ekstravagant bryllupskjole.
Til tross for gode faste kunder ønsker den unge designeren og eieren av byNat at flere får øynene opp for gode kvalitetspelser.
– Pels behøver ikke å være så dyrt, og dette er ingen butikk man behøver å pynte seg for å komme innom. Hos byNat er alle velkomne.
 
Tekst: Rebecca Ravneberg | Foto: Beathe Haaland