Hjem » Mat & drikke »  Strand Restaurant med lovende comeback

Strand Restaurant med lovende comeback

IN magasinets ytterst pirkete matskribent kan melde om at gode gamle Strand Restaurant igjen har åpnet dørene for allmennheten, etter en traurig periode preget av pandemi og vannskader.

Alle som er født og oppvokst i Bærum har et forhold til Strand. Dette var for meg og min familie selve storstua der dåp, konfirmasjoner og andre høytideligheter fikk en sober og høytidelig ramme. Bygget oser av lokalhistorie og dagens restaurant gir rent stilmessig en herlig tidskoloritt fra tiden da Bærums borgerskap troppet opp til søndagsmiddag på Strand i kjole og hvitt. All ære til dagens drivere som på forbilledlig vis har klart å ta vare på husets sjel samtidig som de leverer retter av ypperlig kvalitet.

Strand Restaurant forvalter lange mattradisjoner og har med korte avbrekk holdt grytene varme siden 1924.
Strand Restaurant forvalter lange mattradisjoner og har med korte avbrekk holdt grytene varme siden 1924.

Selskapslokaler

Huset rommer i dag flere selskapslokaler, en stor terrasse med uteservering, samt restaurant og en liten kafe. I området rundt finner man en skulpturpark med verk fra Joseph Grimeland og en smijerns paviljong. I tillegg er det båthavn rett nedenfor hvor det også finnes egne gjesteplasser for Strand restaurants sine gjester.

1: Bouillabaisse ble tradisjonelt laget på stranden av fiskere i Marseille. Herlig hverdagsmat som Strand Restaurant løfter mot gourmet-himmelen. | 2: Enkelt og perfekt. Blåskjellene smakte himmelsk.
1: Bouillabaisse ble tradisjonelt laget på stranden av fiskere i Marseille. Herlig hverdagsmat som Strand Restaurant løfter mot gourmet-himmelen. | 2: Enkelt og perfekt. Blåskjellene smakte himmelsk.

Rene, naturlige og ekte råvarer

Kjøkkenet på Strand Restaurant er bygget opp med et fokus på rene, naturlige og ekte råvarer. Restauranten samarbeider tett med gode leverandører for å servere mat som gjenspeiler årstidene og hva som er tilgjengelig i naturen i hver sesong. Alt de serverer har en tydelig opprinnelse, og bonden eller produksjonen som leverer råvarene driver alltid bærekraftig. På denne måten ønsker de å skape opplevelser som tilfører noe nytt til miljøet de springer ut i, enten du bor i nærheten eller er tilreisende.

Herlig burger

Alle de store riksavisene har med ujevne mellomrom kåring av byens/landets beste burger. Det vil være et unnlatelses-synd for enhver burger-jury med respekt for seg selv og ikke ta med Strand i beregningen neste gang de skal lage en slik sak. Burgeren var stekt til perfeksjon, kjøttsmaken var perfekt fremhevet med riktig mengde salt og komplementert med lekkert tilbehør og perfekt stekte poteter. Vår smilende servitør anbefalte en nydelig burgunder til burgeren. Det viste seg å være et lykkelig valg. Fruktigheten i denne vinen harmonerte svært godt med de deilige røkte smaken som en skikkelig kullgrill gir kjøttet.

Indrefileten

Indrefilet var akkurat så saftig og velsmakende som den så ut som. Perfekt stekt med nydelig fettmarmorering og svakt karamellisert tydelig flammebitt. Vår utmerkede servitør anbefalte en nydelig ripasso, som med hint av sødmefull frukt og frisk syre samt et svakt krydderpreg sto glimrende til den perfekte røyksmaken. Hele herligheten ble avrundet med en spennende sjokoladefondant med popcorn-is og salt karamellsaus.
Strand Restaurant fortjener storinnrykk i sommer. Dette var et sterkt comeback!

Fakta Strand Restaurant

Tekst & foto: Stein O Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook