Hjem » Sandnes » Kultur & underholdning »  Spennende og variert kinohøst

Spennende og variert kinohøst

Alt ligger til rekke for en fantastisk høst på kino. Og med alt fra den lokale produksjonen Dynasti til storfilmer som James Bond: Skyfall og den etterlengtede siste delen av Twilight-serien er det noe for enhver smak!

Det er vel få ting som frister mer på mørke høstkvelder enn en god kinofilm. Og i høst kan kinoene i Stavanger og Sandnes friste med et variert program for både store og små. 
Kinoene i Stavanger og Sandnes drives av SF Kino og har til sammen 14 saler. På Sølvberget har kinoen i Stavanger 1081 seter fordelt på åtte moderne saler som alle er fullt digitaliserte. Kinoen er landets fjerde største og tilbyr et bredt og spennende repertoar. SF Kino Stavanger var den første kinoen i Norden som åpnet Luksussal, noe som har vist seg å være et svært populært tilbud. I tillegg kan de også friste med en flott VIP-sal, og det er mulighet for å vise 3D film i flere av salene. Med andre ord ligger alt til rette for en flott kinoopplevelse i komfortable omgivelser med den beste kvaliteten på både lyd og bilde.

Norsk action

28. september er det premiere på den norske actionfilmen Flukt, hvor handlingen utspiller seg ti år etter at Svartedauden herjet landet. En fattig familie legger ut på reise for å finne bedre levekår, men på en øde fjellovergang blir de angrepet av en bande nådeløse rovmordere. Den eneste som overlever er nitten år gamle Signe. Hun blir tatt til fange og oppdager snart at hun er tiltenkt en skjebne verre enn døden. Den eneste løsningen er å flykte. Men flukten blir raskt oppdaget og banden tar opp jakten. Dermed er det duket for en spennende actionfilm i historiske omgivelser. 
Samme dag er det også premiere på den tyske dramafilmen Barbara med talentfulle Nina Hoss i tittelrollen. Regissør er Christian Petzold, som regnes som en av de viktigste regissørene i ny tysk film fra 2000-tallet. Handlingen er lagt til 80-tallets Øst-Tyskland, hvor legen Barbara har søkt om utreisetillatelse. Som straff blir hun forflyttet fra jobben i Berlin til et lite sykehus i utkantstrøk. Sammen med kjæresten i Vest-Tyskland legger hun en plan for å flykte, men samtidig blir hun stadig mer involver i arbeidet med pasientene. Resultatet har blitt en dramatisk film med mange lag, som skildrer vanlige menneskeskjebner og livet i DDR med både intelligens og intensitet. 
I begynnelsen av oktober byr den svenske krim-thrilleren Hypnotisøren på spenning. Hypnotisøren er en av de største svenske boksuksessene etter Millenium-trilogien, og er den første spillefilmen regissør Lasse Hallström har laget i sitt i hjemland på 24 år. På den imponerende rollelisten finner vi blant andre Tobias Zilliacus, Mikael Persbrandt og Lena Olin.

Film fra Stavanger

5.oktober er det duket for premiere på den lokale produksjonen Dynasti. I Dynasti følger vi Roy Harsfjord i Berat Haxihius skikkelse. Han er en smidig småkriminell som lever av lommeboktyveri, og som reiser til Stavanger for å lure til seg store penger i en pokerturnering. Men til sin store forbauselse treffer han broren sin som har blitt politi. I tillegg blir han forvekslet med en leiemorder av en kriminell organisasjon kalt Ulver. Dynasti er en film det absolutt er verdt å få med seg! 
I midten av oktober kommer også Oliver Stones Savages med flere kjente navn i rollene. Savages er basert på Don Winslows bestselgende krimroman som ble utpekt av New York Times til en av de ti beste bøkene i 2010, og vi møter marihuanadyrkerne Ben og Chon som må ta opp kampen mot et meksikansk narkotikakartell når venninnen deres blir kidnappet.

James Bond og Twilight

James Bond er utvilsomt en av verdens mest populære filmkarakterer, og 26.oktober er det klart for James Bond: Skyfall. Dette er den 23. filmen om James Bond og den tredje med Daniel Craig i hovedrollen som den britiske agenten, og det er ingen grunn til å tro at den ikke skal bli like populær som de foregående filmene. 
I begynnelsen av november kommer Uskyld med Marie Bonnevie og Kristoffer Joner i hovedrollene. Janne møter igjen William som hun var kjæreste med som ung, og forlater sin samboer for å tilbringe sommeren med William. Senere på høsten, langt inne i skogen, blir Janne ved en tilfeldighet oppdaget av en kanopadler. Hun er svært medtatt og sammen med henne ligger to døde menn. Uskyld er historien om disse tre, hvem de var og hva de lengtet etter. 
For mange er Reisen til Julestjernen en viktig juletradisjon, og i år kan hele familien glede seg til regissør Nils Gaups nyinnspilling av den kjente og kjære historien. Filmen, som har premiere 16. november, kan skilte med en lang rekke kjente navn som Anders Baasmo Christiansen og Agnes Kittelsen, og er nærmest garantert å frembringe den gode førjulsstemningen. Samme dag har også Twilight – Breaking Dawn Part 2 premiere. Dette er den storslagne slutten på den populære Twilight sagaen, og er en film som nok mange har ventet utålmodig på! 

Tekst: Mona Gullstein