Hjem » Trondheim » Hjem & fritid »  Spennende og annerledes butikk

Spennende og annerledes butikk

Hot Rod er butikken du går til når du ønsker å finne noe tøft og annerledes. Butikken ligger i Olav Trygvasons gt. 16.
Daglig leder, Terje Holm, har en klar visjon med butikken:
– Vi skal være ledende og ha stor markedsandel på MC-klær og utstyr i Midt-Norge.
Butikken skal være spesiell og alltid ha et spennende utvalg. Vi skal drive en butikk med den beste servicen, ha et bredt sortiment, og en hyggelig og kunnskapsrik betjening.
Det første som møter oss i butikken, er en stor vegg fylt med Dr.Martens sko, solide og populære siden starten på 60-tallet. Her finnes også mange andre merker; Converse, Cat, Odessa, Airwalk, Fox, Underground, Reef, Replay, Von Dutch og New Rock. Skoene spenner over et vidt spekter.
Her finner du noe for enhver smak, enten du er moteløve eller rocker?

Jeans til alle

Avdelingsleder Siri Guldset i 1. etasje forteller at de har kjempeutvalg i jeans for både dame og herre. Hun viser oss noen modeller fra Pepe som er både tøffe og trendy.

Lengre inn i lokalet ser vi at det satses på Western. Vil du være cowboy kan du dresse deg opp fra topp til tå, for her finner du Wrangler jeans, Stetson hatter, belter, lisseslips, westernskjorter og det du trenger.
I tillegg til dette bugner det i boots; lave, høye, spisse butte, sorte, brune, pytonskinn, graverte, eller helt vanlig skinn. Her er det nok å velge i. Siri forteller at det er spanske Sancho-boots av ypperste kvalitet.

Det satses også på bandeffekter og rock’n roll hvor skinn og nagler er viktige element. Siri viser oss en tøff klokke med Pink Floyd`s dark side of the moon- motiv.Hun viser også t-shirt, capser, luer, flagg, vesker og annet med forskjellig band motiv. Mye kult med andre ord.

Størst på mc-klær

Innerst i 1.etg går det en bred trapp videre opp. På sidene i trappa er det utstilt tøffe skinnjakker og hjelmer. Her lukter det MC. Vi blir overrasket over hvor stor butikken er.
Vi møter avdelingsleder Siv June Øyen. Vi er visst ikke de første som har blitt overrasket. Det er fortsatt mange som ikke aner hvilket kjempeutvalg Hot Rod har på MC-klær og utstyr.
– Vi er Midt-Norges største og beste på MC-bekledning, sier Siv på en måte som for oss til å tro at det er sant.
– Om du kjører moped, motorcross, touringsykkel, Harley Davidson eller R-sykkel så skal du finne det du trenger for å få en trygg og komfortabel kjøretur, forteller Siv. – Her har vi crossutstyr. For å kjøre på bane så må du ha hjelm, brynje, støvler og hansker fortsetter hun.
Vi lurer på hva brynje er. – Det er et beskyttelsesskall til overkroppen opplyser Siv, og forteller at de yngste kundene som bruker disse er 4-5 år gamle.
Hun tar oss med inn i hjelmavdelingen. Jeg trodde ikke det fantes så mange typer, men her er det helhjelmer, halvhjelmer, åpningshjelmer, potter i mange forskjellige farger og varianter. Hun nevner merker som Roof, Nitro, Nexx, AGV, Caberg, Davida, og tar fram en åpningshjelm og viser oss det ”siste” – innebygd solskjerm.
I tillegg finner vi en hel vegg med en rekke forskjellige hanskemodeller.

Kvalitetsmerker

Innerst i MC-avdelingen er det skinnjakker, skinnbukser, tekstiljakker og bukser i mange forskjellige modeller og farger.
– Vår største leverandør på MC-bekledning er Jofama og Halvarsons de har produsert MC-klær i over 50 år, og har alltid det siste og beste i sortimentet sitt, forteller Siv.
Hun viser oss en tøff skinnjakke.
– Tidligere var det å kjøre med skinnklær nesten ensbetydende med å ha en kald opplevelse. Nå er det annerledes, sier Siv. Denne jakken er vind og vanntett samt at den har noe som heter Outlast. Det er et temperaturregulerende stoff som gjør at du får en bedre komfort. Du får også dette stoffet i støvler og hansker. Til og med i undertøy.

– Her skal jeg vise dere noen nyheter. Denne er tøff, en jeansmodell som er beregnet for motorsykkel. Den har et stoff som heter Hi Art og er sterkere enn skinn, plassert på de mest utsatte områdene. Den finnes i flere farger også. Siv legger i vei, det er tydelig at denne jenta har gjort leksene sine.
– Vi har også et par tøffe modeller fra Duells, Arlen Ness og Berik. De som kjører R-sykler velger gjerne disse modellene, sier Siv og viser oss noen knalltøffe heldresser.
Og de som kjøper slike dresser vil ha støvler som matcher og viser oss en tøff racingstøvel fra Oxtar. Hot Rod har et bredt spekter av kjørestøvler.

Man må også tenke sikkerhet når du kjører MC. – Ryggskinner kjøper nesten alle, opplyser Siv og viser oss en modell fra Halvarsons som heter Track. – Denne ble forresten testvinner i Bike i fjor.

Nettbutikk

Hot Rod har også en nettside som kan anbefales et besøk. (www.hotrod.no). Det har vært et mål å utvikle en nettbutikk med kunder over hele landet. Det har tatt tid, men vi har greid å opparbeide oss en stor kundegruppe. Nettbutikken er stadig under utvikling, så besøk oss jevnlig, oppfordrer Øystein Hansen som er ansvarlig for nettbutikken.

Tekst: Morten Gilje
Foto: Hot Rod