Hjem » Trondheim »  Gjør suksess med ladbar Jeep

Gjør suksess med ladbar Jeep

Etter at amerikanske Jeep lanserte tre av sine modeller som ladbare hybrider, ble det fart i etterspørselen etter den ikoniske terrengbilen her hjemme.

Med råtassen Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid kommer du deg frem overalt.

Den har kanskje ikke vært et vanlig syn på norske veier til nå, men skal vi tro daglig leder hos Maskinagentur i Trondheim Jarle Dretvik, vil vi få se stadig mer av Jeepen i tiden fremover. Bilforhandleren på Vestre Rosten 83 begynte å selge Jeep i fjor høst, og interessen for merket har vært økende. 

Daglig leder Jarle Dretvik (t.h.) og selger Roger Von Bargen hos Jeep-forhandleren Maskinagentur på Vestre Rosten.

Wrangler som ladehybrid

Dretvik mener mye av grunnen er elektrifiseringen av først Jeep Renegade og Jeep Compass, før også Jeep Wrangler kom på banen som plug in-hybrid tidligere i år. Startpris på Wrangler ligger på rundt 850.000 kroner.
– Vi ser en økende interesse for denne typen biler når de kommer med ledning. Med de avgiftslettelsene vi fremdeles har på ladbare hybrider, får du en bil til en overkommelig pris for folk flest. Men det begynner å haste, for avgiftsøkningen kommer nok dessverre ved årsskiftet, sier Dretvik. Han mener Jeep Wrangler er en bil som passer alt fra barnefamilier til de som skal på jakt. 
– Den tar deg frem overalt. Jeg er selv helfrelst, sier han.

Bestselgeren Jeep Compass er en ladbar SUV med firehjulsdrift og en elektrisk rekkevidde på fem mil. Startpris er 470.000 kr.

Fra Opel til Jeep

For mange er Maskinagentur fremdeles mest kjent for sitt Opel-agentur. Det familieeide bilfirmaet var forhandler av Opel fra 1912 til 2020, men måtte gi fra seg agenturet da PSA-konsernet kjøpte opp Opelfabrikken fra General Motors og Opel fikk nye forhandlere.
– Det er fortsatt mange kunder som kommer hit og ser etter Opel. Det er ganske greit å få en Opel-kjøper over på en Jeep. Compass er modellen vi selger mest av, og den ligger i samme prisklasse som Opel Grandland eller Opel Mokka, sier Dretvik, og legger til at de fremdeles selger Opel som bruktbil.

Velger hybrid

Målet hans er at det skal selges flere Jeep enn Opel. Dretvik mener fremtiden er lovende. 
– Fordelen med hybridene til Jeep er at de har en nybilgaranti på 7 år og 200.000 kilometer. Så har hybrider enda vært fritatt for avgifter, noe som gjør at mange har råd til å kjøpe nybil. På Jeep Wrangler betyr det en reduksjon i prisen på 400.000 kroner. Her i Trøndelag er vi dessuten så nær distriktene, der man heller velger hybrid fremfor ren elbil. Med Jeep Compass får du en relativt stor familiebil med lavt drivstoff-forbruk. På langturer kan man ta med laderen, sier Dretvik. 
Han legger til at Jeep også kommer med en plug in hybrid-utgave av luksus-SUVen Grand Cherokee neste år.
Maskinagentur forhandler også Fiat, Fiat Professional og Alfa Romeo. Dretvik forteller at Fiat Professional nå har kommet med en helelektrisk utgave av varebilen E-Ducato. Forhandleren har demo-bil tilgjengelig for prøvekjøring, og bilen vil være leveringsklar til kunde fra neste år. Bilen har et lastevolum på opptil 17 kubikkmeter og en rekkevidde på 30 mil. Posten har kjøpt 19 biler til bruk i Trondheim. 

Helelektriske Fiat 500 er en bestselger i byene. Bilen har en rekkevidde på 33 mil, eller 40 mil om du velger bymodus.

Ellers er elbilen Fiat 500 en klar bestselger, ifølge Dretvik.
– Dette er en knallgod elbil. Den har en bra rekkevidde på 33 mil, eller 40 mil om du velger bymodus. Det er den perfekte nummer to-bil og bybil. Liten, oversiktlig og lett å parkere. Til neste år kommer også Alfa Romeo med en ny ladbar hybrid, Alfa Romeo Tonale, som er i samme størrelsesklasse som Jeep Compass og med samme gode garanti som Jeep-hybridene, sier Dretvik.
Han forventer økt salg av biler rett før årsskiftet, for å unngå avgiftsøkningen som er varslet å komme på ladbare hybridbiler neste år.
– Vi har leveringsklare biler nå, og tilgangen på biler er veldig bra. Vi er også interessert i å kjøpe bruktbiler. Alle modeller og prisklasser er aktuelle, men vi ser helst etter biler som er under 10 år, avslutter Dretvik.

FAKTA: MASKINAGENTUR

• Etablert i 1911. Feirer 110-årsjubileum i 2021.
• Norges nest eldste bilforhandler
• Maskinagentur eies av familien Mølmen. 
• Har holdt til på Vestre Rosten 83 siden 1982
• Merkeforhandler for Alfa Romeo, Jeep, Fiat og Fiat Professional.
• Driver også kjøp og salg av brukte biler, dekkhotell og delesalg.
• Merkeverksted for Jeep, Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Opel, Chevrolet, Cadillac, GMC og Saab. 
• Adresse: Vestre Rosten 83, 7489 Trondheim
• Tlf: 72 89 78 89 / Salg: 90 70 60 30
• Epost: maskinagentur@maskinagentur.no
maskinagentur.no

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Stellantis
 

Følg IN magasinet på Facebook