Hjem » Trondheim »  Namsen Auto, din start på ferien

Namsen Auto, din start på ferien

De siste årene har det kokt hos firmaer som selger bobiler og campingvogner. Etterspørsel og tilgang har aldri vært større, og det kan du oppleve hos Namsen Auto på Øysand, et par steinkast fra E39.

Hvorfor velge bobil eller campingvogn? Kanskje fordi det er grenser for hvor spennende det er med et sterilt hotellrom, et lite basseng utenfor hotellet og tolv hull på en minigolfbane. Det kan hende det duger for noen, men mange nordmenn har vel kanskje større trang til å reise, være fri og utforske det som ligger der ute. Norge på kryss og tvers har blitt en hit hos oss nordmenn, og i økende grad starter denne turen med kjøp av bobil eller campingvogn.

Komfort for lange bilturer

Det er mange av oss som også vil kjøre langt, veldig langt. Helt ned til sør i Europa, kanskje til Roma. Noen har skrekk for lange autostradaer med trafikk i høy hastighet, men det er ikke stort å bekymre seg for. Disse bilene ligger støtt på veien, de har store side- og frontruter og motorer som rekker til. Mange av dagens bobilmodeller er såpass store at de har separat soverom og stue/kjøkken. Det hele i fantastisk design og klasse som er gjennomført i hele bilen. Mye minimalisme. Det går igjen i lyse nyanser, lys grå, grå, sort og hvitt. Det er skikkelig eleganse i alle bobilene og campingvognene hos Namsen Auto. Kjøkkenene har godt med steke- og kokemuligheter, gode frysebokser og kjøleskap, alt i fine linjer og kvalitet.
IN magasinet tok en prat med Morten Kjelstad, salgsansvarlig hos Tellus Trondheim AS, som Namsen Auto på Øysand er en del av.

– Hvordan har de siste årene vært hos dere?

– Det vi registrerer er at det er en annen pågang enn tidligere. Folk ringer og bestiller time for å få god tid med selger og litt med tanke på smittevern. Slik har det vært i lengre tid. Det er jo nå sesongen starter, og vi har begynt å kjenne økt pågang, så det er lurt å være kjapp på labben om man vil handle hos oss. Bobiler og campingvogner er jo sesongvarer. Men det er mot sommeren vi merker det største trøkket, folk skal jo på ferie. Det merker vi godt i bransjen, og det går så det suser. Pågangen har vært stor i lengre tid nå og vi selger unna omlag 400 bobiler i året og campingvogner i mengder. Det gjør oss til en av Midt-Norges største leverandører i vårt segment.
Vi fikk en omvisning i de romslige salgslokalene. Her er det spekket med eleganse, fine linjer, minimalisme, mye glass og alt fra kule små vogner til ni meter lange bobiler.

– Hva er mest populært hos Namsen Auto?

– Av campingvogner er det jo klart Action fra Adria. Den ligger på Norgestoppen i antall salg og er produsert i Novomeste i Tsjekkia. Her får du den ikoniske, lette og stilige vogna med sengeplass til fire og med masse fint interiør. Et førstevalg for veldig mange. Adria har også by-bobiler i katalogen. Det er kort sagt bobiler bygget på rammene av en Fiat varebil. Her får du frihet og eventyr i en godt designet doning, med de samme fasilitetene som de større bobilene. Disse modellene har de senere årene blitt veldig populære, særlig hos yngre kjøpere. Det er et konsept som har bredt seg til flere merker de siste åra. Når det kommer til aldersgrupper som kjøper hos oss, ser vi at de yngre går for bobil før campingvogn. De som har hatt en bobil i noen år velger gjerne en modell noen knepp høyere i pris og størrelse ved andregangskjøp. Skal du ha noe riktig stort, for familien eller par som liker litt tumleplass, er modeller fra Hymer og Niessmann eksemplarer som seiler opp som flaggskip. Dette er svært luksuriøse bobiler. Kabe fra Sverige er også en modell vi selger mye av. Her får du en bunnsolid helårsvogn som er kjempegod på isolasjon og varme. Ypperlig til fjellet og litt rufsete klima. Vi selger også moderne, velutstyrte spabad fra Premium, av ypperste kvalitet innen renseteknologi. Premiumbad er spesielt godt egnet for å brukes ute til alle årstider i nordisk klima. Skal du ha det på hytta på fjellet, kan vi bidra med frakt og montering der også. Det er bare å ta turen til Øysand for en god runde i de svære salgslokalene våre. Her finner du garantert noe som vil passe for unge og gamle, familie eller par. Vi garanterer veldig god service fra folka her som er dedikerte og lidenskapelig opptatt av at du som kjøper skal få en optimal start på ferien.

Fakta Namsen Auto

 • Namsen Auto AS er lokalisert i Trondheim, Grong og Verdal, og har siden 2007 vokst til å bli en av Trøndelags største forhandlere av personbiler, bobiler, campingvogner og eksklusive massasjebad.
 • Namsen Auto Trondheim
  Øysandvegen 239, 7224 Øysand
  Tlf. 40 56 39 99
 • Namsen Auto Grong
  Grong Næringspark, Vårryggen, 7870 Grong
  Tlf. 48 06 09 99
 • Namsen Auto Verdal
  E6 Vinne 14, 7650 Verdal
  Tlf. 95 03 79 99
 • Web: namsenauto.no
 • Facebook.com/namsenautotrondheim

Tekst & foto: Aron Nørstebø

Følg IN magasinet på Facebook