Hjem » Sandnes » Kultur & underholdning »  Spennende filmer på kino i vår!

Spennende filmer på kino i vår!

Film er fremdeles best på kino, og i vår kan kinoene i Stavanger og Sandnes friste med et variert og innholdsrikt program. Og med alt fra den episke fortellingen om Noahs Ark med Russell Crowe i hovedrollen til spennende action med verdens mest kjente monster i Godzilla så er det noe for enhver smak!

Det er få ting som slår det å sette seg godt til rette i kinomørket og nyte en god film. Kinoene i Stavanger og Sandnes drives av SF Kino og kan gjennom hele året skilte med et allsidig program med filmer for alle aldersgrupper. De to kinoene har til sammen 17 saler og 2251 seter. Etter åpningen av tre nye saler på Sølvberget har kinoen nå ti moderne saler som er utstyrt med det beste innen lyd og bilde. Kinoen i sentrum av Stavanger er landets fjerde største, og kan skilte med både Luksus- og VIP-sal. Kinoen er dessuten fullt digitalisert, noe som gir mulighet for visning av flere 3D filmer parallelt. Med andre ord er man garantert en kinoopplevelse med det beste innen både lyd, bilde og komfort!

Og med et program spekket av gode filmer ligger alt til rette for mange gode filmopplevelser også i vår. 11. april er det premiere på thrilleren Divergent som er basert på Veronica Roths science fiction bok som sammen med oppfølgeren Insurgent allerede har solgt i mer enn halvannen million eksemplarer på verdensbasis. Handlingen utspiller seg i en dystopisk fremtid hvor mennesker deles inn i grupper basert på deres ulike personligheter. En spesiell dag hvert år må alle 16-åringer velge hvilken gruppe de vil tilhøre resten av livet. For Beatrice Prior står valget mellom å bli værende med familien eller å være den hun innerst inne vet hun er. I tillegg bærer hun på en farlig hemmelighet og når samfunnet trues av voldsomme konflikter innser hun at den kan redde de menneskene hun elsker. Om da hemmeligheten hennes ikke ødelegger henne først.

Russell Crowe som Noah

I begynnelsen av april er det også duket for episk historiedrama med storfilmen Noah. Dette er fortellingen om Noahs ark i ny, spennende versjon hvor Russell Crowe spiller Noah, en mann utvalgt av Gud til å utføre et viktig oppdrag før syndefloden ødelegger verden. I tillegg til Crowe finner vi en rekke kjente skuespillere på rollelisten, som Jennifer Connelly, Emma Watson og Anthony Hopkins. En film det absolutt er verdt å få med seg.

11. april kommer Rio 2 som nok kommer til å bli en stor hit blant familiens minste. I denne flotte animasjonsfilmen blir det gjensyn med mange av de kjente og kjære karakterene fra Rio når vi følger Blu, Jewel og deres tre barn på reise fra storbyjungelen og inn i den ekte jungelen i Amazonas for å møte slekten.

Spenning og komedie

2. mai står det både spenning og komedie på programmet. I The Other Woman spiller Cameron Diaz en kvinne som oppdager at hennes kjæreste, spilt av Nikolaj Coster-Waldau, allerede er gift. Når hun ved en tilfeldighet treffer kona han var utro mot så blir de to gode venninner. Når de så oppdager at han har enda en affære med en tredje kvinne så bestemmer de tre seg for å ta hevn og det er duket for en rekke morsomme situasjoner. Samme dag har også thrilleren A Most Wanted Man premiere. Filmen om en tsjetsjensk muslim som tar seg ulovlig inn i Tyskland og blir en del av internasjonale terrorhandlinger er basert på en bok av John le Carré og regissert av Anton Corbijn. 

I Endless Love, som kommer 9.mai, blir det drama av en litt annen art. En romanse mellom to tenåringer utvikler seg til å bli en intens besettelse og forholdet tar en dramatisk vending når foreldrene hennes prøver å holde dem fra hverandre. Hovedrollene i dette kjærlighetsdramaet spilles av Alex Pettyfer og Gabriella Wilde.

Godzilla er tilbake

16. mai får vi et gjensyn med verdens kjente monster når selveste Godzilla er tilbake på kinolerretet. I dette spektakulære eventyret får vi en gjenfødelse av Tohos ikoniske Godzilla, og på rollelisten finner vi blant andre Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston, Juliette Binoche, Sally Hawkins og Ken Watanabe.

I begynnelsen av juni er drømmeparet Drew Barrymore og Adam Sandler fra 50 First Dates og Bryllupssangeren tilbake i en ny romantisk komedie, Blended. Lauren og Jim er begge single og har barn. Deres venner mener at dette er god nok grunn til å sende de to på blind date. Men daten blir absolutt ikke noen suksess, og på slutten av kvelden hatede de to hverandre og blir enige om å aldri treffe hverandre igjen. Men når begge bestemmer seg for å dra på ferie med familien blir de likevel nødt til å forholde seg til hverandre. De ender nemlig opp med å måtte dele en suite på en luksusresort i Afrika i en hel uke, og alt ligger til rette for både komiske situasjoner og romantikk! 

Tekst: Mona Gullstein | Foto: filmweb.no
 

Følg IN magasinet på Facebook