Hjem » Trondheim » Mat & drikke »  Spanske fristelser

Spanske fristelser

Tapas er i vinden som aldri før. Hos Sabor Tapas & Grill får du originale råvarer, smakfulle retter og en unik opplevelse i stemningsfulle omgivelser.

Sabor er spansk og betyr smak, derav navnet på det koselige og uhøytidelige spisestedet. Blant ærverdig og sjarmerende trehusbebyggelse på Bakklandet i Trondheim, finner vi den stilfulle og lune restauranten Sabor Tapas & Grill. Allerede før dørene åpner har de første gjestene funnet veien hit. Daglig leder Trond Kolstad ønsker de varmt velkommen og finner raskt et bord for fire. 
– Tapas er veldig trendy og populært. Etter vi åpnet restauranten for tre år siden, har vi hatt en jevn strøm av folk i alle aldre. Tapas er skapt for å deles med andre. Det er hyggelig, sosialt og så smaker det fortreffelig. Vi dekker opp til både familieselskaper, firmafester og til familier som vil unne seg noe godt å spise, sier Kolstad som i tillegg driver Den Gode Nabo og Bryggen Asian Cooking.

Ærlig smak

Sabor har en perfekt og unik beliggenhet blant søte butikker på den ene siden, og Nidelva på den andre. Her kan du kose deg i luftige omgivelser med en flott uteservering på fremsiden, vendt mot Bakklandets Torg. Sittegruppene er komfortable og de store vinduene innendørs slipper lyset behagelig inn. Kolstad som har lang og bred erfaring fra restaurantbransjen har drevet den franske restauranten Chablis Brasserie og Bar i mange år. Inspirasjonen av det spanske kjøkken, fant han på en av sine reiser til Spania. 
– Trendene snur. Nå er det spanske delikatesser folk ønsker. Trøndere flest er et bereist folkeslag, som har sans for god mat. Hos oss får gjestene ekte smak fra de beste råvarene. Sabor tilbyr rene og ekte smaker uten å jukse det til, sier den hyggelige driveren engasjert.

Saftig

Hos Sabor gir du smaksløkene en real opplevelse. Her får du kortreist fersk sjømat fra Trondheim, smaksrike oster, og saftige skinker og deilige kjøttretter. Sentralt i menyen står kullgrillovnen fra Josper, som er en spanskprodusert trekullovn som bruker argentinsk kull som energikilde.
– Trekullovnen holder svært høy varme slik at vi på best mulig måte kan foredle råvarenes originale smak og samtidig å beholde dem svært saftige. Tilberedning i denne ovnen setter virkelig råvaren i sentrum, i tråd med tapastradisjonen, og gir maten en særegen, ærlig og tøff smak, forteller Kolstad.

Nytelse

Her kan du nyte den unike smaken av Ibérico de Bellota, som er spekeskinke fra frittgående iberiske griser som har vokst opp i de spanske skoger med rikelig tilgang til eikenøtter. 
– Dette livet gjør at grisens fett- og kjøttstruktur blir marmorert og får en fantastisk smak av eikenøtter. Dette kaller vi spekeskinke, og smaken av ordinær spekeskinke blir aldri det samme igjen, sier den hyggelige driveren, mens han tilbyr oss en bit fra den himmelske smakfulle skinken. 
Det lett å føle seg velkommen. Her kan du virkelig kose deg. Rettene serveres uten pynt på tykke treplater, brett eller i små skåler, slik at de som sitter sammen enkelt skal kunne dele på rettene. Både smak og utseende på rettene kan beskrives som saftig, tøft og enkelt. 
– Vi ønsker å gi gjestene våre en eksplosjon av fullkommen nytelse, når de tar turen til Sabor, legger han til. 

Tekst: Mari Janne Støle | Foto: Mari Janne Støle & Sabor

For mer inspirasjon og informasjon, besøk hjemmesiden: www.sabor.no
 

Følg IN magasinet på Facebook