Hjem » Kultur & underholdning »  Sommerkino

Sommerkino

Storfilmene står gjerne i kø i sommermånedene. Årets sommer er intet unntak og kinoene i Stavanger og Sandnes kan friste med en rekke spennende premierer. Det er med andre ord mye å glede seg til på kino i sommer!

En god film på kino er den perfekte avslutningen på en varm sommerdag med familie og venner. Den norske sommeren inneholder vanligvis en del regnværsdager, disse er også en perfekt anledning til å tilbringe noen timer i kinomørket. I år kan SF Kino i Stavanger og Sandnes friste med premierer på et bredt spekter filmer og med alt fra thrillere til komedier er det noe for enhver smak. Vi har plukket ut noen av filmene vi ser frem til de neste månedene.

Transformers: The Last Knight | Forventet premiere: 23.06.2017

Transformers har kjempet en bitter kamp mot sine fiender, Decepticons, i en årrekke på Jorda. Men Transformers har vært til stede på kloden mye lenger enn vi mennesker har visst om. Optimus Prime har dratt ut på en lang reise ut i rommet for å finne ut mer om sitt opphav. I hans fravær har en krig brutt ut mellom mennesker og Transformers – en konflikt som kan føre til planetens undergang. For å stoppe dette må Cade Yeager alliere seg med Bumblebee og Isabella og spore opp de som sitter med nøkkelen til å redde Jorda før det er for sent. 

Grusomme meg 3 | Forventet premiere: 30.06.2017

Gru forsøker å sjonglere familielivet med agenttilværelsen. Det blir ikke lettere av at hans ukjente tvillingbror, Drew, plutselig dukker opp fra ingensteds. I tillegg har Gru en ny utfordrer i 80-tallsskurken Benjamin Bratt.

It Comes at Night | Forventet premiere: 30.06.2017

En familie, mann, kone og sønn, har søkt tilflukt fra en ukontrollerbar pandemi i et avsidesliggende hus. Her har de klart å skape rutiner og en følelse av trygghet i en kaotisk verden. Helt til den dagen en annen desperat familie banker på døren og vil inn.

The House | Forventet premiere: 30.06.2017

En far overbeviser kompisene sine til å starte et illegalt casino i kjelleren hans, etter at han og kona bruker opp datterens college fond. 

Liv til de levende | Forventet premiere: 07.07.2017

Det hele starter ved daggry der tre unge surfere leker seg i bølgene på den franske Atlanterhavskysten. Et par timer senere, på vei hjem, skjer en ulykke. Simon, 17 år, blir hardt skadet og fraktet til et sykehus i Le Havre. Det blir snart klart at han er hjernedød, og aldri vil våkne opp igjen. I mellomtiden, i Paris, venter en kvinne på organtransplantasjonen som vil gi henne et nytt liv.

Spider-Man: Homecoming | Forventet premiere: 07.07.2017

Spider-Man slår seg sammen med The Avengers. Peter Parker står overfor en ny utfordring i sitt forsøk på å beskytte New York. Han forener krefter med The Avengers, men samarbeidet går ikke knirkefritt.

War for the Planet of the Apes | Forventet premiere: 14.07.2017

Cæsar og hans aper blir tvunget inn i en konflikt med en menneskehær ledet av en nådeløs oberst. Apene må tåle store tap og Cæsar blir tvunget til å lede dem på en mytisk jakt for å hevne sine egne. Når Cæsar og obersten endelig møtes blir de kastet inn i en kamp som til slutt vil avgjøre skjebnen til deres respektive raser og planetens fremtid.

Dunkirk | Forventet premiere: 19.07.2017

Christopher Nolans (Inception og The Dark Knight) nye film om allierte soldater fra Belgia, Storbritannia og Frankrike er omringet av tyske tropper og evakueres i slaget ved Dunkirk under 2.verdenskrig. 

Atomic Blonde | Forventet premiere: 28.07.2017

En MI6-agent sendes til Berlin under Den kalde krigen for å etterforske mordet på en agentkollega. Samtidig forsøker hun å spore opp en liste over dobbeltagenter.

Valerian and the City of a Thousand Planets | Forventet premiere: 04.08.2017

Luc Bessons fantastiske sci-fi-visjon. De tidsreisende agentene Valerian og Laureline får i oppdrag å undersøke mystiske hendelser i et galaktisk imperium. 

Baby Driver | Forventet premiere: 11.08.2017

En kul actionfilm fra regissøren av Hot Fuzz og Shaun of the Dead. En ung sjåfør blir tvunget til å jobbe for en krimherre og ta del i et oppdrag som ikke har noen mulighet for å lykkes.

Snatched | Forventet premiere: 11.08.2017

Etter kjæresten hennes dumper henne kvelden før deres eksotiske ferie, overbeviser drømmeren Emily Middleton (Amy Schumer) hennes ultra-forsiktige mor, Linda (Goldie Hawn), å bli med henne på en reise til paradis. Som totale motsetninger, innser Emily og Linda at det å jobbe sammen som mor og datter - på en uforutsigbar og morsom måte - er den eneste måten å unnslippe det utrolige jungeleventyret de har havnet i.

Dark Tower | Forventet premiere: 18.08.2017

Filmen basert på Stephen Kings romanserie. Revolvermannen Roland Deschain ferdes gjennom et Ville Vesten-aktig landskap på jakt etter det mørke tårnet, i håp om at det vil redde hans døende verden.

Logan Lucky | Forventet premiere: 18.08.2017

Steven Soderbergh, regissøren av Ocean`s Eleven og Magic Mike er tilbake med en herlig kupp-film full av action, humor og store stjerner. Brødrene Jimmy og Clyde Logan prøver å reversere en forbannelse som har ligget over familien deres i all tid. Nå skal de endelig bli rike ved å utføre et forseggjort kupp under det legendariske Nasccarløpet Coca-Cola 

American Made | Forventet premiere: 25.08.2017

Tom Cruise i narkotikathriller basert på virkelige hendelser. En pilot blir ansatt av CIA for å smugle narkotika i Sær-Amerika på 80-tallet. Tom Cruise jobber igjen med regissøren Doug Liman. Sist gang de jobbet sammen var resultatet den fantastiske, Edge of tomorrow, som alt for få så på kinolerretet.

Emoji-filmen | Forventet premiere: 25.08.2017

I en emojiverden der alle tegn symboliserer én bestemt ting, har Gene et problem. Han har nemlig evnen til å uttrykke mange ulike følelser. I et forsøk på å passe mer inn, legger Gene ut på en reise for å bli en normal emoji.

Biler 3 | Forventet premiere: 01.09.2017

Fest setebeltet og gjør deg klar til fart og masse action i det vi returnerer til Biler-universet – ulikt noe du tidligere har sett! Pixar, studioet bak Oppdrag Dory og Innsiden Ut, bringer oss denne sommeren intensitet og spenning på og utenfor racerbanen i Biler 3. I denne fartsfylte filmen ser vi en ny bølge av neste generasjons high tech racerbiler innta Piston Cup. Ledet av en sleip utfordrer dyttes legendariske Lynet stadig lenger bakover i feltet. I den tøffe konkurransen må Lynet McQueen finne nye allierte for å hente inspirasjon.

IT | Forventet premiere: 08.09.2017

Vi får 2 store Stephen King adapsjoner denne sommeren noen uker etter Dark Tower kommer IT. Syv barn, kjent som «The losers club» kommer ansikt til ansikts med livets problemer i en liten by i Maine. De sliter både med mobbere, og et monster i klovneskikkelse om kalles Pennywise ....

Thelma | Forventet premiere: 15.09.2017

Thelma er en romantisk overnaturlig thriller om en ung kvinne som i møte med kjærligheten oppdager at hun har skremmende uforklarlige krefter. Thelma er Joachim Triers nye, norskspråklige film. Eili Harboe spiller hovedrollen. Hun har tidligere vært med i filmer som «Bølgen», «Kyss meg for faen i helvete» og «Kompani Orheim». Hun spiller mot Kaya Wilkins, også kjent som artisten Okay Kaya.

Tekst: IN magasinet | Foto: Filmweb.no