Hjem » Oslo »  Festivalbyen Oslo

Festivalbyen Oslo


Oslo er kanskje Norges fremste festivalby og det arrangeres festivaler året rundt, men sommeren står absolutt i festivalens tegn. Her kan du lese mer om noen av festivalene som arrangeres fremover. Dersom du skal tilbringe påsken i byen så kickstarter Infernofestivalen årets festivalsesong i påsken.

Foto: VisitOSLO/Didrick Stenersen

Infernofestivalen

6.-9. april 2022
Ikke alle forbinder påske med hyttekos, ski og appelsiner. Mens mange byfolk rømmer til fjells i påskeferien, strømmer metalfolket til Oslo for å male byen svart.

Onsdag er klubbdag, med konserter på flere av de mindre rockescenene i sentrum. Torsdag til lørdag er det på Rockefeller og John DEE det skjer. Til sammen presenteres rundt 40 band i løpet av disse fire påskedagene, noe som gjør Inferno til den største metalfestivalen i Norge.

Foto: VisitOSLO/Nancy Bundt

Loaded

8.-9. juni
Loaded 2023 er starten på sommeren, og starten på festivalsesongen i en av hovedstadens vakreste parker på historiske Kontraskjæret. 
Mellom festningsmurene og de majestetiske poppeltrærne finner du Loaded. Med innseilingen til Oslo og Rådhusets tårn som bakteppe inviterer vi til musikalske eventyr, til mat og drikke som skiller seg ut, og til fortsettelsen på et festivaleventyr i helt unike rammer.

 

 

Foto: VisitOSLO/Tord Baklund

Miniøya

10.-11. juni 2022
Miniøya er Norges største barnefestival, der både nye talenter og kjente artister fra inn- og utland opptrer fra scenen og i telt. Over to dager i mai fylles Tøyenparken med musikk, teater, dans, litteratur, verksteder og morsomme aktiviteter for de minste. På programmet står Marit Larsen, The Flying Seagulls, Musti, brenn., Kajsa Balto, KAMARA og mye annen underholdning.

Foto: VisitOSLO/Simen Myrberget

OverOslo

14.-17. juni
En førsteklasses festivalopplevelse; utsikt mot byen og solnedgangen, grønne og publikumsvennlige konsertamfier, digg mat og drikke - og  et køfritt festivalområde hvor du og gjengen kan nyte akkurat det en festival skal være.

I Tøyenparken har alle god utsikt til hovedscenen. Foto: VisitOSLO/Tord Baklund.

Piknik i Parken (PiP)

15.-17. juni
Piknik i Parken (PiP) er en intim musikkfestival som arrangeres i juni hvert år i Sofienberg-parken på Grünerløkka.
Festivalen har fokus på kvalitet og god musikk, med en tilbakelent og intim atmosfære. 

 

Oslo Kammermusikkfestival

4.–15. august
Opplev en nydelig sensommer i hovedstaden med kammermusikk av ypperste klasse. Oslo Kammermusikkfestival har som mål å spre kammermusikk til et bredere publikum.
Over 10 sommerdager kan hovedstadens innbyggere og besøkende oppleve kammermusikk av ypperste klasse, fra både norske og internasjonale musikere. 
Kammermusikkfestivalen gir deg også sjansen til å se noen av Oslos vakreste konsertlokaler, også steder som ikke vanligvis er tilgjengelige for publikum. Kulturhistoriske perler som Akershus Slottskirke, Universitetets Aula, Gamle Logen, Oscarshall, Slottskapellet og Gamle Aker kirke har blitt brukt gjennom festivalens 20 år.

 

Foto: VisitOSLO/Didrick Stenersen

Øyafestivalen

8.-12. august
Øyafestivalen er en av Oslos største musikk-festivaler. I 2023 fyller festivalen igjen prog-rammet med alt fra store stjerner til lovende nykomlinger.

I august hvert år besøkes denne populære festivalen av titusener av musikkentusiaster i fem dager til ende.
Det spilles konserter fra fire scener inne på området, og når du trenger en pause, kan du nyte deilig økologisk mat, eller handle plater, klær og tegneserier fra bodene på festivalområdet.
Øyafestivalen har som mål å være blant verdens mest miljøvennlige festivaler.

Foto: VisitOSLO/Thomas Johannessen

Oslo Jazzfestival

13.-19. august 2022
Oslo Jazzfestival har alltid evnet å sikre spennvidde og favne bredt. Festivalprogrammet representerer hele floraen av jazz og beslektet musikk, fra gospel og blues til latinjazz og elektronika. Festivalen har konserter for barn, og på en egen showcasescene presenteres hvert år unge og uetablerte talenter. Oslo Jazzfestival setter også sitt preg på bybildet med gateparader gjennom sentrum.

 

Findings Festival

18.–19. august 
Årets største fest på Bislett Stadion
Stemningen på Norges største dansegulv treffer tungt og hardt med denne heftige miksen av hitlisteaktuelle artister. Det er duket for to dager med EDM, pop og elektronika når Findings går av stabelen igjen i august.Findings startet i 2014 med et stjernespekket program bestående av artister som Avicii, Lemaitre og Icona Pop, og alle festivalens 
18 000 billetter ble revet vekk. Festivalen gikk det året kun over én dag, og siden den gang har den vokst i omfang. Blant artistene som har spilt her, finner vi store navn som Alan Walker, David Guetta og Kygo.Årets program kan blant annet by på STIG BRENNER, BALLINCIAGA, BBNO$, KAMELEN, RAMÓN, SEAN PAUL, GILLI, RAYE, ROC BOYZ, VICTORIA NADINE

Mela

18.–20. august
Ordet Mela kommer fra sanskrit, og betyr «å møtes». Melafestivalen er en urban, sjangeroverskridende møteplass for feiring av kunst- og kulturuttrykk som har kommet til Norge gjennom innvandring, særlig fra land i sør.

På Melafestivalen presenteres kultur fra hele verden i form av musikk, teater, dans og kunsthåndverk. Og ikke minst mat: Her trylles det fram velsmakende retter hele helgen - bare snus deg fram til matbodene på Rådhusplassen! 
Egenproduksjoner der norske og utenlandske artister samarbeider er en bærebjelke i festivalen. I tillegg satser Mela spesielt på lokale artister.
Mela arrangeres på Rådhusplassen i Oslo og har fri adgang.

Foto: VisitOSLO/Didrick Stenersen

by:Larm

14.–16. august
by:Larm er Skandinavias største musikk-kongress og en av Oslos viktigste musikkfestivaler. Kombinasjonen av kongress og festival betyr at artistene får muligheten til å vise seg fram for representanter for musikkbransjen. Her presenteres i hovedsak nye, lovende band og artister som forventes å prege lydbildet i årene som kommer. Se ikke bort fra at du finner ditt neste favorittband på by:Larm!

 

Tekst: IN magasinet | Foto: Visit Oslo