Hjem » Trondheim » Mat & drikke »  Realiser dine drømmer

Realiser dine drømmer

For andre klatrere er toppen målet, men for Tormod Granheim er det nettopp på toppen utfordringen begynner.
Article image

Med svenske Tomas Olsson klatret han til topps på Mount Everest, og sammen satte de to utfor den tre kilometer høye Nordveggen – som de første skikjørere i verden. Men Tomas omkom da et rappellfeste røk under nedkjøringen. Tormod stod alene igjen. Han var 8500 meter over havet. Nå handlet det ikke lengre om skikjøring. Det handlet om å overleve.

Tormods dramatiske opplevelse danner bakgrunnen for en ny utfordring, i følge med geolog og fotograf Fredrik Schenholm legger han ut på en feelgood-ekspedisjon der målet er å klatre verdens tre høyeste fjell.

Tormod Granheim vokste opp nær Kirkerudbakken, den minste bakken i den alpine worldcupen. Gjennom boken deler han tanker om prestasjonsutvikling som førte han fra den minste bakken til topps på verdens høyeste fjell.

Tormods fortelling kan inspirere oss alle til å våge å drømme mer og kanskje faktisk realisere drømmene våre. Det er enklere enn du tror. Drømmen trenger ikke være å bestige verdens høyeste fjell, men å realisere sine drømmer gir deg et rikere liv.
 

Om Tormod

Tormod Granheim har lekt i naturen hele sitt liv og gradvis ble det jobben hans. Han har klatret og kjørt over store deler av verden og mener at hvis det er hvitt er det ikke for bratt for skikjøring.

Hans reiser danner grunnlag for bøker, film, reportasjer og motiverende foredrag. Tormod er publisert i mer enn 25 land. Han er en av Norges mest inspirerende foredragsholdere.

Våren 2006 reiste Tormod Granheim med Tomas Olsson og fotograf Fredrik Schenholm til Tibet med mål om å bli de to første til å kjøre ski ned fjellets nordvegg (ca 3 km høy med en gjennomsnittlig helning på 55°).

Granheim klatret fra Advanced Base Camp til topps på 24 timer, en distanse som normalt tar klatrere 4-5 dager å tilbakelegge. På vei ned Norton-couloiren brakk Olsson en ski, og falt senere 1700 meter da et rappellfeste røk på omkring 8500 meters høyde. Granheim fortsatte skituren, og lyktes fire dager senere å finne Olssons døde kropp. Etter bestigningen organiserte han tidenes første helikopterredning på den tibetanske siden av Everest. Han skrev boken På ski fra EVEREST om ekspedisjonen.
 

Om Fredrik

Fredrik Schenholm tilhører eliten blant verdens eventyrsfotografer. Med flere hundre reisedøgn årlig følger han verdens dyktigste klatrere, skikjørere og andre eventyrere jorden rundt. Samtidig forfølger han sin lidenskap for geologi ved universitetet i Göteborg.

Fredriks bilder er publisert i mer enn 25 land.