Hjem » Trondheim » Mat & drikke »  Perler i Midtbyen

Perler i Midtbyen

Trondheim yrer av liv. Både turistene og de lokale kan fråtse i tilbud. Sentrum er preget av nisjebutikker som dekker ethvert behov. Og for shoppingfrelste er byen intet annet enn et paradis.
Article imageTo etasjer spekket med vakre ting. Alt i fra barneklær, barnemøbler og leker, til dameklær, sko, smykker og interiør. Det er Mitt Skattekammer nederst i Nordre gate.
Når du stiger inn døren til butikken lukter det deilig, det er lunt og stemningsfylt. Her kan du finne selskapskjolen, skoene og blusen du bare må ha når sommeren er her. Så kan du stikke opp i andre etasje og finne den perfekte kjolen til den lille i familien. Er du på utkikk etter å pynte opp uterommet i sommer, har de også flotte fargerike puter, lykter og lys.

– Flere ganger daglig skryter kundene våre av hvor mye vakkert vi har her, sier innehaver Randi Beate Dahl.
– Økningen i år har vært helt fantastisk, og det merkes at vi begynner å bli kjent, sier hun stolt.
Selv er hun interiørdesigner på tiende året, og har jobbet mot det private markedet i like lang tid. Hun har også vært lærer innen interiør og nå har hun begynt å jobbe ut mot kundene i butikken også, da hun føler at tiden begynner å strekke til for det.
Vi går videre rundt i butikken, som ligger godt gjemt nederst i nordre, og kjenner at vi ikke føler oss helt ferdige når vi går ut.
Neste gang trenger vi mer tid, slik at vi kan utforske og finne vår egen lille skatt, hos Mitt Skattekammer!
Article image

Interiør av beste merke

Gardiner, lamper, møbler og et rikt utvalg av puter finner man hos DeCora. I mer enn 20 år har den særpregede interiørbutikken gledet kunder med sitt fremragende sortiment – som omfatter noe av det beste fra en rekke kjente internasjonale leverandører.
– Vi følger kontinuerlig med på hvilke trender som rører seg på kontinentet, og ønsker å være så oppdaterte som mulig. Utseendet er viktig; det samme er god kvalitet. Prisen er mer underordnet, forteller Brit Jensen Widerøe.
– Men vi har da rimelige saker også, fortsetter hun. Er man på jakt etter en “venninnepresang” er det mye å velge mellom. Stilen er klassisk moderne, og appellerer til kunder i alle aldre. DeCora formidler møbeltapetserere, søm; og litt avhengig av leverandør er leveringstiden stort sett begrenset til mellom to og tre uker. Ønsker man å trekke om møbler tar dette noe lenger tid. Butikken foretar gjerne hjemmebesøk og ved behov hjelper de også kunder utover ordinær åpningstid.
Article image

Det lille ekstra

De aller minste har også sine ønsker. Disse blir oppfylt hos Lille Engel – en ren barnebutikk med klær og leker midt i Trondheim sentrum. Butikken er som en pose sukkertøy; og en drøm for dem som er på jakt etter det lille ekstra. Her finnes klær i alle varianter og prisgrupper, både til hverdag og fest. Akkurat nå er det riktignok klær i retrostil som selger best.
– Vi fokuserer på høy kvalitet og spennende design. Like viktig er en miljøvennlig profil, forteller innehaver Line Merete Karlsen. Flere av klærne er laget av økologisk bomull og er dessuten fairtrade-produkter. I lekeavdelingen er det leker for barn fra nyfødt og oppover. Disse finnes i alle varianter, men er stort sett laget i naturmaterialer. Ofte med et litt nostalgisk tilsnitt.
– Her tar vi de yngste på alvor. Ta turen innom oss! Vi hjelper deg til å finne det rette antrekket eller leken til nettopp din lille engel, avslutter Karlsen.
Article image

Perler i alle fasonger

For de fingernemme er Perlehuset et aldri så lite mekka. Butikken har et nesten uendelig utvalg av perler og stener, samt annet utstyr man trenger for å lage smykker. Perlene er laget i alle materialer – også av edel vare!
– Særlig stolte er vi over å ha Swarovski-krystaller i sortimentet vårt, forteller Astrid Hagen Jørgensen.
Som sammen med Marit Giertz, Kristin Winsjansen og Guro Hansen Øvergård står for driften av Perlehuset. Annenhver tirsdag holder de kurs. De finner sted i egne rom tilknyttet lokalet, som forøvrig er stort og åpent. Deltakerne er i alle aldre. Fra barn i småskole-alder til kvinner midt i 70-årene. Perlehuset arrangerer også barnebursdager, et tilbud som et blitt svært populært. Og for dem som ikke har tid til å lage smykker selv, er det mulig å kjøpe ferdige produkter. Butikken tar også imot reparasjoner.
– Vi er utrolig stolte av forretningen vår. Mange sier at dette er den flotteste perlebutikken de noensinne har sett, sier Astrid.
Article image

Weekendfølelse hele uka

Sommeren er den beste tiden på året. For håret vårt derimot, kan årstiden være en sann prøvelse.
Hos Enten Eller, en intim og veldrevet frisørsalong midt i sentrum, sørger kyndige fagfolk for at manken holder stand mot både saltvann og sol.
– En god klipp kan gjøre underverker. Det samme kan en riktig kur, forteller eierne Ann-Magritt og Monica. De anbefaler særlig produktene fra Bumble & Bumble.
– Disse holder en svært høy kvalitet, og vi er stolte over å kunne tilby dem til kundene våre, fortsetter de. Monica understreker også hvor viktig det er å bruke godt utstyr. I salongen selger de bare det verktøyet de selv bruker. Enten det er hårfønere, rettetang eller børster. I løpet av de to årene som er gått siden Enten Eller åpnet dørene er de faste kundene blitt mange. Det lønner seg derfor å bestille time i forkant.
– Vi ønsker å gi kundene våre en best mulig opplevelse. Et besøk hos frisøren skal føles som et “hverdags-spa”, avslutter Ann-Magritt.
Article image

Uten mat og drikke duger helten ikke

Glem halvfabrikata! Hos Fru Pedersen Gårdsmat er bare det beste godt nok. Det velsmakende utvalget er dessuten utelukkende av lokal opprinnelse.
Her kan kundene velge mellom et uendelig utvalg av oster, krydderblandinger, spekemat, villfisk, syltetøy, brød og vilt. Gårdsegg og vaktelegg, geléer og marmelader. Side om side med alle godsakene finnes også kosmetikk; produsert på Tautra kloster like utenfor Trondheim. Fru Pedersen Gårdsmat har dessuten en sterk økologisk profil.
– Mest populære er faktisk matpakkene våre. Vi får brød fra “Godt brød”, og smører skivene med pålegg og smør fra egen disk, forteller innehaver Bodil. En prislapp på 40 kroner er heller ikke avskrekkende. Selv om mange sverger til grillpølser og potetsalat nå sommerstid, forteller Bodil at hun har langt deiligere alternativer å anbefale.
– Det finnes ikke noe bedre enn spekemat. Og for å gi måltidet et ekstra løft – en frisk rømme! Den vi har her er en drøm, sier hun med et smil.
Article image

Når bare det beste er godt nok

Like viktig som en velfylt mage, er det, særlig for oss kvinner, å kunne sette føttene inn i et par lekre sko. Gjerne et par lekre remsandaler i sølv. Perfekte til sommerbrune ben. Da er Fryd Shoes & Fashion stedet å gå.
– Vi er for eksempel den eneste butikken i Norge som selger sko fra Kenzo, forteller innehaverne Hanne og Renate. Siden Fryd Shoes & Fashion åpnet dørene i oktober i fjor, har de opparbeidet seg en solid kundekrets. Butikken er liten og hjemmekoselig, fordelt over to etasjer. Foruten et eksklusivt utvalg av sko, støvletter og vesker, kan kundene velge og vrake mellom lekre smykker og deilige klær. Mange signert kjente internasjonale motehus, som DKNY og Marco Polo. Hovedfokus er riktignok på italiensk og dansk design. Klærne fra Edith og Ella er i en særklasse, og finnes ikke noe annet sted i hele Midt-Norge. Duoens drakter er helt spesielle, og sitter som et skudd.
– Vi ønsker å tilby kundene våre bare det aller beste, avslutter Renate.
Article image

Ingen grunn til å frykte baby-boomen

Noen få skritt fra torget, like ved Mikrobryggeriet, ligger Det Lune Rede – en drøm for gravide og småbarnsforeldre. Som eneste sted i landet har de klart å lage et helt unikt konsept. Her finnes mammaklær for enhver anledning, samt flotte kjoler med smarte løsninger for den som ammer. Prøverommene er romslige, og passer perfekt for kunder med store mager. Kombinert med shopping er det mulig å få seg en liten matbit. I lunchkaféen, som drives side om side med butikken, er alt lagt til rette for vordende og nybakte foreldre. Atmosfæren er rolig og interiøret delikat. En bred sofabenk gir rom for både små og store. Her er komfortable stoler beregnet på ammende mødre, samt god plass til oppbevaring av vogner. Det finnes også en egen vognparkering hvor den lille kan ligge trygt og godt i frisk luft. Stellerommet er dekorert med en “smokkehimmel”; et kunstverk donert fra Trondheims barn. Menyen består av enkle retter og kaker, samt et godt utvalg for de aller minste.
– Dette er en liten oase! Vi har ingen støyende musikk – bare lyden av pludrende små og store gjester som koser seg, sier innehaverne Marianne og Annette. Og legger til at de har den beste jobben i verden.

Tekst: Siri Gerrard & Mats Nordgård Foto: Wad/Danielsen, wad-danielsen.com & Hege L. Johnsen