Hjem » Trondheim » Mat & drikke »  På historisk grunn

På historisk grunn

Vertshus Festningen er et av Trondheims mest særegne spisesteder. Med verneverdige og historiske lokaler innenfor murene på Kristiansten Festning, blir det garantert en minneverdig opplevelse uansett type arrangement. Legg gjerne hele bryllup på Kristiansten Festning, for en noe annerledes og unik atmosfære.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         – Vertshuset Festningen har en unik beliggenhet i Trondheim, med utsikt over byen og Trondheimsfjorden. På Kristiansten Festning er det et koselig lite kapell som brukes til vielse. I Donjon, eller tårnet, kan man også ha vielsen. Vi anbefaler omvisning også når vi har bryllup her. Med ett glass musserende i hånden får gjestene høre og se historien om Kristiansten Festning. Dette kan være spennende og minnerikt for alle tilreisende og de fra byen.

Det er ikke alle av Trondheims innbyggere som har vært innenfor murene på Kristiansten Festning. Hit kan man invitere opp til 60 gjester i en av våre Kasematter, og hvis man ønsker flere gjester kan vi i tillegg sette opp et stort telt nedenfor Donjonen. Sammen med brudeparet kan vi skreddersy hele pakken, med alt fra vielse til bryllupsfest. Vi har selskapsmeny, buffé og soldatkost. Man kan selvfølgelig komme med ønsker til sammensetning av retter selv. Maten lages i kommandantboligen og av de beste råvarer. Vi har alle rettigheter.
Vi har et tett samarbeid med Nasjonale Festningsverk og Kristiansten venneforening. De kan tilby guide, soldater i historiske uniformer, salutt og andre militærhistoriske elementer. Sammen med brudeparet og andre som ønsker å feire dager og gleder her på Kristiansten Festning, kan vi jobbe frem en løsning som sikrer en minneverdig opplevelse, forteller Wenche Olaussen, og ønsker alle velkommen til Vertshuset Festningen.

Tekst: Silje Lyngved Owrenn
Foto: Hege Landrø Johnsen