Hjem » Oslo » Hjem & fritid » Noe du trenger til hjemmet?

Noe du trenger til hjemmet?

Interiør-Galleriet bak Slottet har det. De har møbler, puter, kunst, porselensfigurer, lamper, stålprodukter, porselensserviser, bestikk og glass.
Interiorgalleriet bilde

– Det eneste vi ikke har, er det som skal oppi glassene, smiler daglig leder og eier Otto-Jan Teige. 
Det er bare et par måneder siden interiørforretningen åpnet dørene i krysset Skovveien-Briskebyveien etter å ha byttet tilholdssted fra Øvre Slottsgate. Etter et kvart århundre på samme sted flyttet de hele porteføljen av kjente merkevarer og har aldri følt seg mer hjemme. 
– Det var ingen som oss i strøket, så jeg føler og håper at vi trengtes. Vi åpnet den 2. april, og mange av de gamle kundene våre var innom fra første stund. Mange nye fra strøket er også kommet til.

Utstyrer nygiftes hjem

At interiørbutikken har alt som skal til for å lage et hjem, beviste de ansatte da de en gang utstyrte en hel toetasjers leilighet fra gulv til tak. Tepper, møbler, porselen, glass, bestikk – alt til soverom, bad og mye mer.
I bryllupssesongen fra mai til august er det ønskelister til bryllupet som gjelder.
– Brudeparene ønsker seg blant annet porselensserviser, bestikk, glass og linservietter – som man også kan få monogrammer på. I dag tidlig – før vi åpnet butikken – ringte det en dame fra Stavanger som skulle gi en bryllupsgave til en i familien, nevner Otto-Jan Teige. 
Det viser seg at minimalismen er helt på vei ut. Blanding av serviser har i følge Teige vært en trend i Europa en stund. Nå er den også kommet hit.
– Det er «in» å mikse det helt enkle med det fargesprakende. Vi har et enkelt, hvitt servise som heter TAC fra Rosenthal, som er designet av den kjente arkitekten Walter Gropius. Dette mikses ofte med noen av de fargerike dekorene med design av Versace. Spesielt de yngre vil ha denne blandingen av det enkle og det mer dekorerte. Det kan bli både vakkert og spennende.
De yngre generasjonene kjøper dessuten gjerne porselensfigurer til huset igjen.
– Vi selger mange av de klassiske, glaserte figurene fra den spanske porselensfabrikken Lladró. Lladró ble grunnlagt i Valencia i 1952 av tre brødre, som fremdeles er med i ledelsen. De lager noe av det ypperste av porselensfigurer man kan kjøpe i dag.

Interiorgalleriet Header

Glass følger smaken

Folk er i økende grad opptatt av glass, kan eieren av Interiør-Galleriet fortelle. Og det skal være riktige glass til de forskjellige vinene. Formen på klokken er viktig. Nå er det smaken som står i første rekke ved glassvalg. 
– Dette har blant annet den berømte glassfabrikken Riedel – og også den irske fabrikken Waterford forstått. Glassene kan være helt forskjellig utformet i en serie, men det viktigste er dette med smaken. 
Teige mener vin smaker mye bedre i et glass som er laget til den type vin man drikker.
– Går man på et vinsmakerkurs – som mange som er opptatt av vin gjør – vil man oppleve den store forskjellen ved å drikke vin av et glass laget til denne vinen, kontra fra et glass de fleste har i kjøkkenskapet. 100-kronersvinen smaker nesten som 200-kronersen, humrer han.

En kombinasjon av moderne og klassisk

Et kjennetegn ved folks handlemønster i dag er at de ofte vil kombinere det moderne med det gamle, tradisjonsbundne. Et eksempel på det kan være akrylmøbler kombinert med antikke møbler. En av møbelleverandørene som Interiør-Galleriet fører, er den italienske fabrikken Fabian Art. 
– De har lekre akrylmøbler som spisebord, sofabord og konsoller. Her får man også laget etter mål, noe som ikke er vanlig fra de store møbelprodusentene. 
I følge Otto-Jan Teige selger forretningen også mye stål ifra kjente og populære merkevarer som Georg Jensen, Alessi og Sambonet.
Disse moderne designobjektene kan settes sammen med for eksempel et tradisjonsrikt servise som Flora Danica fra Royal Copenhagen. Eller gjenstander fra den prisvinnende porselensprodusenten Herend fra Ungarn – grunnlagt i 1826 – og den italienske møbelfabrikken Turri, etablert et knapt århundre senere, med et eksklusivt knippe utsalgssteder i Europa.

Interiorgalleriet Header 2

Når kunst blir interiørartikler

Fra 1990 og frem til sin død for syv år siden hadde den verdenskjente kunstneren Bjørn Wiinblad juleutstilling i Interiør-Galleriet. 
– Han var alltid selv til stede ved åpningen og ble hos oss i tre-fire dager. Det var kø i forretningen når han i noen timer satte seg ned for å signere og skrive hilsener på produkter han hadde designet. Det kunne være alt fra originale keramikkarbeider til plakater. Kundene kom ofte langveisfra for å få en signatur og hilsen, sier Otto-Jan Teige. 
Den dag i dag selger galleriet hans kunst i form av Rosenthal-porselen, men også keramikk, plakater, håndkolorerte litografier, samt originale bilder.
Det Bjørn Wiinblad gjorde på 1960- og 70-tallet, gjorde Versace i 90-årene. Teige forteller at Interiør-Galleriet har vært med Versace på møbel- og interiørreisen helt fra begynnelsen i 1993, og fikk som eneste forretning i Norge lov til å selge hans Home Collection av møbler, lamper, puter og sengetøy. Nåløyet var lite, og Versaces ledelse stilte i oslobutikken før godkjentstemplet kom.
Otto-Jan Teige ønsker både gamle og nye kunder velkommen til Briskebyveien 2 – bak Slottet. 

Tekst: Synne Hedlo

Følg IN magasinet på Facebook