Hjem » Kultur & underholdning »  Nå er juleheftene her!

Nå er juleheftene her!

Julehefter vekker leselyst, latter, alvor, refleksjoner, gode samtaler og de kan til og med inspirere alle til å synge en ny julelåt. Årets julehefter fra Egmont er utrolige 38 i antallet og hele 18 er norske!

Herborg Kråkeviks Juleroser er ute for sjette gang, og i år kommer det i tillegg ut både en plate, en salmebok og flere Juleroser-konserter i de store byene. Dette tradisjonelle heftet har på egenhånd fornyet interessen for langlesning i julen. 

Masse for de minste

Barnas Juleroser er også ute for tredje år, og heftet er ikke alene for familiens yngste. Andre flotte utgivelser for de minste er blant annet Dragevokterens jul, Donald Ducks Julehistorier, Tuss og Troll, Smørbukk, Frost 2, Smørbukk og Donald Duck & Co. Juleheftet Dragevokterns jul er et hefte som baserer seg på årets store julefilm med samme navn.  Donald Griffens skygge, - laget av Arild Midthun, Knut Nærum og Tormod Løkling – avslører et spennende mysterium som krever hjelp av Hakkespettene. Flåklypa er i år på besøk nord i landet, og autentiske mennesker i Vardø har allerede forstått at de er med som statister i årets hefte. Flåklypa er skapt av Kjell Aukrust. 

Trimmer lattermusklene

Nordmenn liker å le i juletiden, noe hefter som Kollektivet, Radio Gaga og Rutetid virkelig vil sørge for. I år får du også Jul på hjemmefronten, som småbarnsmamma Therese G. Eide står bak. Lattermusklene vil også bli trimmet av klassikerne som Hårek, Knoll og Tott, Snøfte Smith og Fia & Blondie. Dessuten har Billy sitt julehefte 50 års jubileum i år! Og 91 Stomperud er igjen ute med et nytt hefte.

Nyheter og tradisjon

De litterære heftene har befestet sin posisjon og i år kommer både den mer sakrale Hellig Jul, men også et hefte med de populære forfatterne Unni Lindell og Anne B. Ragde – i sin Juleengler forteller de både de morsomste og de vakreste fortellingene. For andre år på rad kommer en krimklassiker fra Agathe Christie: Mord på Nilen. I tillegg har våre beste krimforfattere til å lage heftet Julekrim som langlesning.  
Alle disse heftene, og mange flere vil dere finne i bladhylla fram mot julen 2020! Årets julehefter er i salg nå!

Tekst: IN magasinet | Foto: Egmont & Pexels