Hjem » Kultur & underholdning »  Lag en skrekkelig gresskarpai til halloween sammen med barna!

Lag en skrekkelig gresskarpai til halloween sammen med barna!

Skru på det grusomste torturinstrumentet du har på kjøkkenet, tørk blod av knivene og hent husets små vampyrer og hekser. Med helvetemel og alle-helgens-hånde som skriker om nåde blir det hakket gøyere å lage mat av gresskarinnvollene.

Står gresskaret klart for å bli til en flott lykt til helgens halloween-feiring? Med litt fantasi kan det også bli en morsom opplevelse å lage gresskarpai av innholdet.
- Mange liker å skjære ut skumle gresskarlykter til halloween, og barna er gjerne med på det. Det mange ikke tenker på, er at gresskarinnmaten kan brukes til mye godt. Så ikke kast den – ta med barna, og lag gresskarpai i ekte halloween-stil, oppfordrer Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat.

Med smør smeltet i skjærsilden og bakeheksepulver kan gresskarinnvollene bli til deilig pai. Foto: MatPrat/Sara Johannessen.

Helvetemel, skjærsild og torturinstrumenter

Blir vanlige ingredienser for kjedelig, så er det bare fantasien som setter grenser. For hva med å følge en oppskrift med ingredienser som smør smeltet i skjærsilden, fortapte sjeler sukker, eller bakeheksepulver, som skal knas hjerteløst og stekes i kjøkkenets verste torturinstrument?
- Denne oppskriften gjør det litt ekstra gøy for både barn og voksne å lage mat sammen. Her kan barna lese, og samtidig øve seg på å måle opp både antall, desiliter og skje-mål, sier Hansen. 

- Det kan være mye mestringsfølesele i å lage mat, og ikke minst smaker det jo veldig godt med noe man har laget selv. Så ta med barna og bruk opp hele gresskaret på ekte Halloween-vis! 
 

Følg IN magasinet på Facebook