Hjem » Trondheim » Mat & drikke »  Klassisk eleganse, imponerende smak

Klassisk eleganse, imponerende smak

Chablis Brasserie & Bar er en klassisk fransk-inspirert restaurant midt i hjertet av gamle Bakklandet, og kan friste med smakfulle brasserie-retter av ferske og lokale råvarer.

Hos Chablis Brasserie & Bar får du servert klassiske brasserie-retter laget med lidenskap, egenart og kompetanse. Hit kan du komme både for å kose deg med en velsmakende smårett eller velge ukens 5-retters meny. Chablis er dessuten en av Trondheims få restauranter som kan tilby gjestene a la carte meny.

Med sine tidløse og stilrene lokaler har restauranten en vennlig og uformell atmosfære. Store vinduer gir utsikt til Bakklandets mest sjarmerende område, med gammel trehusbebyggelse og mer eller mindre travle mennesker på vei. Gjennom 11 år har Chablis opparbeidet seg en anselig kompetanse på kjøkkenet, og i serveringen. Innehaver Trond Olav Kolstad forteller at de er opptatt av å få frem de rene smakene i friske, og gjerne lokale, råvarer.

Article image

Ny 5-retters meny hver uke

Som en av få restauranter i området kan Chablis tilby en innholdsrik a la carte meny, og hver uke kan de dessuten friste med en ny 5-retters meny basert på sesongens råvarer. – Menyen er fransk-inspirert, med vekt på norske råvarer. Norske råvarer er det ypperste vi kan få, og gir gode og rene smaker, sier kokk Leif Erik Karlsen. – Vi benytter alltid råvarene når de er på sitt beste, noe som gjenspeiles i menyen som endrer seg etter sesongene.
Høsten er jo lam- og viltsesong, og det blir garantert mange spennende retter å glede seg til på menyen i tiden fremover. Det er svært sjelden de tilbyr retter basert på råvarer som ikke er i sesong, men et hederlig unntak er reinsdyr, som også serveres om sommeren. – Chablis er veldig populær blant turister, og de spør gjerne etter reinsdyr eller laks. Selv om sommeren egentlig ikke er den riktige sesongen for reinsdyr, har vi valgt å servere det likevel. Ofte har de aldri smakt det før, og da er det jo ekstra morsomt å kunne tilby det.

Article image

NM i kokkekunst

Hos Chablis er du alltid garantert en uforglemmelig matopplevelse, og nå er kokken, Leif Erik, valgt ut som en av 11 kandidater som får delta i Norgesmesterskapet i kokkekunst som går av stabelen 29. og 30. september i Trondheim. Her skal han komponere en 3-retters meny til 12 personer av årets utvalgte råvarer, og som kokk hos Chablis har han bred erfaring med å få frem råvarenes rene, unike smaker og samtidig bringe frem fantastiske smakskombinasjoner. – Man får utdelt en del råvarer som man må bruke, og så står man fritt til å gjøre hva man vil med dem. I år er laks hovedråvaren til forretten, mens det er kalv til hovedrett og Valrhona sjokolade til dessert.
Dette er første gangen NM i kokkekunst er lagt til Trondheim, og mesterskapet avholdes denne gangen på Storhusholdningsmessen Meny 2010. I forberedelsene til konkurransen har Chablis knyttet til seg flere store navn, og disse anerkjente kokkene skal smake seg gjennom menyen til Leif for å gi sin vurdering og hjelpe til med finjusteringene før den store dagen i september. Og i mellomtiden kan du nyte hele NM-menyen hos Chablis når de nå setter Leifs komposisjon på menyen.

Article image

Julebord og selskaper

Chablis er også et velegnet sted for selskaper av varierende størrelse, fra konfirmasjoner til bryllup og bursdager. Her kan man velge om man vil sitte ved langbord eller flere mindre bord, i tillegg til at de har et eget lokale for lukkede selskaper om man ønsker litt mer fred og ro. Og har man spesielle ønsker er de mer enn gjerne behjelpelige med å skreddersy en meny etter gjestenes ønsker, mens deres dyktige vinkelnere kan anbefale gode viner som passer perfekt til de ulike rettene.
Julebordsesongen nærmer seg med stormskritt, og det er mange som allerede har oppdaget at Chablis med sin hyggelige atmosfære og smakfulle retter er det perfekte sted for julebordet. Derfor lønner det også å være tidlig ute med å bestille, slik at man er sikret å få reservert den datoen man ønsker – Vi fokuserer ikke på tradisjonell julemat som ribbe eller pinnekjøtt. Den eneste tradisjonelle juleretten vi serverer er lutefisk. Istedenfor tilbyr vi heller nye og spennende retter inspirert av julens smaker og krydder på a la carte menyen.
Det er alltid en anledning for et Chablis-besøk; enten man vil ta med seg kjæresten for en romantisk aften, feire med familien, ha en skikkelig ramme rundt forretningsmiddagen eller bare kose seg med venner og litt god mat!

Tekst & foto: Mona Gullstein