Hjem » Helse & velvære »  Hva er anti-aging?

Hva er anti-aging?

Vi hører ofte om anti-aging, men hva menes egentlig med uttrykket? IN magasinet tok en prat med klinikksjef Katrine Rein på Akademikliniken i Stavanger for å høre hva anti-aging betyr for sykepleierne der.

Anti-aging er et uttrykk man ofte hører, men som det ikke alltid er like enkelt å vite hva egentlig betyr.
– Vi blir alle eldre, og det at huden eldes er en helt naturlig prosess. I den forbindelse oppstår det gjerne små forandringer som vi ofte ikke er helt fornøyd med. Definisjonen på anti-age er å utsette, stoppe eller reversere aldringsprosessen. Det er mange ulike måter å møte disse problemene på. Alt fra forebygging, vedlikehold og til behandling av skader, forteller Katrine Rein, klinikksjef ved Akademikliniken i Stavanger.
    Klinikken holder til i et sjarmerende trehus vis a vis Sølvberget Blomster midt i sentrum av byen, og har et bredt utvalg ulike hudbehandlinger med alt fra hudpleie til mindre kirurgiske inngrep. Med et så stort spekter av behandlinger, kan de gi hver kunde en skreddersydd behandling tilpasset den enkeltes behov.
– Alle vi som jobber her er utdannet sykepleiere med lang erfaring som kosmetiske sykepleiere der trygghet rundt behandlingen er det viktigste for oss.
    På spørsmål om hva som er deres beste anti-aging tips, forteller Katrine at det kommer helt an på hvem som spør.
– Er skaden allerede skjedd, er det en lang rekke ulike behandlinger som kan benyttes, fra kremprogrammer til laser. Vi har også flere gode, spesialtilpassete hjemmebehandlinger. For yngre kunder er vi opptatt av forebygging, og det aller beste anti-aging tipset er å bruke solfaktor. De fleste skadene vi ser på huden, som sprengte blodkar og tap av elastisitet eller spenst i huden, er påført av solen, enten det er utendørs eller i solarium.

Naturlig resultat

De vanligste tegnene på forandringer i huden er pigmentflekker, små linjer rundt munnparti og øyne, slapphet i hudens struktur og sprengte blodkar. Men det finnes mange muligheter for å reparere skadene.
– Alle kunder får et tilpasset behandlings-opplegg, og vi tilbyr kostnadsfrie og uforpliktende konsultasjoner hvor vi gir kundene en god analyse av huden, og gjennomgang av behandlingsmulighetene. Vi ønsker å tilby kundene et naturlig sunt og friskt resultat. Og vi opplever en endring i folks ønsker. Folk har blitt mer opptatt av et naturlig resultat. De kommer heller oftere, og gjør litt behandling hver gang.
    Mange har kanskje hatt lyst å gjøre noe med aldringen av huden i mange år, men synes det høres stort og overveldende ut.
– Vi er flinke til å guide kundene, og finne ut hva hver enkelt ønsker. Det finnes hjelp uansett hvor mye eller lite man ønsker å gjøre. Bare det å ha en god medisinsk solfaktor eller rense huden skikkelig er kjempegod anti-aging. Det absolutt beste resultatet får man ved å gjøre små endringer, og finne ulike vinklinger på behandlingen slik at man med forbedrer huden uten å forandre så mye, avslutter Katrine.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Laila Røberg

Følg IN magasinet på Facebook