Hjem » Sandnes » Kultur & underholdning »  Enda bedre kinotilbud med tre nye saler på sølvberget

Enda bedre kinotilbud med tre nye saler på sølvberget

Med den siste teknologien innen lyd og bilde, komfortable seter og ikke minst et variert repertoar har SF Kino Stavanger sørget for å gjøre Sølvberget til et kulturelt samlingspunkt. Og med åpningen av tre nye saler vil kinoprogrammet bli enda bedre!

22. mars var det duket for storstilt åpning av de tre nye salene på Sølvberget med premiere på den lokale filmen Eventyrland. Kinoene i Stavanger og Sandnes drives av SF Kino, og viser et bredt og variert repertoar av filmer. Med de tre nye salene med til sammen 300 seter har Sølvberget nå ti saler med totalt 1358 seter. Alle salene er fullt digitaliserte og med mulighet for å vise 3D film i flere av salene. Kinoen i Stavanger var dessuten den første i Norden som åpnet Luksus-sal, i tillegg har kinoen også en flott VIP-sal. Med andre ord ligger alt til rette for en flott filmopplevelse i komfortable omgivelser med den beste kvaliteten på både lyd og bilde. Og med de tre nye salene har kinoen nå muligheten til å utvide filmtilbudet ytterligere. 
– Dette er saler som kinoen i Stavanger sårt trenger i forhold til å kunne tilby et enda større bredde på filmrepertoaret til publikum. Her kan vi sjonglere mellom små og store filmer, og gi de smalere filmene et noe større vindu samtidig som de store kommersielle og populære filmene får større plass de første helgene de vises, forteller kinodirektør Frode Nilsen.

Topp kvalitet på lyd og bilde

I de nye salene vil den siste teknologien sørge for den høyeste kvaliteten på både lyd og bilde. 
– Vi har tatt i bruk den nyeste teknologien innen lyd, Dolby Atmos. I tillegg til høytalere i salen er det høytalere både i taket og bak lerretet. Dette er det nyeste lydsystemet på markedet og har vært en noe større investering. Vi var på en kinoteknisk messe i Miami i høst hvor vi ble fascinert av teknologien og er veldig stolte over å ha fått den til Sølvberget.
Som i de andre salene i kinoen er det høy grad av komfort i de nye salene med behagelige stoler som kan legges bakover og god avstand mellom radene. I tillegg er det helt lydtett både mellom salene og til vestibylen. De siste årene har Sølvberget gjennomgått store utbedringer, og vestibylen har også blitt oppgradert. 
– Ambisjonen vår er å øke besøkstallene med 70-100 000 i året med disse tre salene, og kinopublikum kan glede seg til enda høyere kvalitet. I 2011 og 2012 oppgraderte vi de syv andre salene, med nye lerret og forbedret lyd og bilde. I tillegg oppgraderte vi hele vestibylen med ny kinokiosk. Vi har investert 11-12 millioner i de nye salene, og Stavanger kommune som eier Sølvberget har investert 50 millioner i oppgraderingen. I tillegg har SF Kino investert 6,5 millioner i kinoteknologisk utstyr og stoler. Totalt sett har det blitt investert 65 millioner i oppgraderingen av de gamle salene og vestibylen. De nye salene gir oss muligheten for større bredde på repertoaret, og jeg tror publikum vil ta godt imot både et enda bedre kinotilbud og de nye salene.

Spennende filmer i vår

 I løpet av våren vil det bli en rekke anledninger for å oppleve de nye salene, med premierer på en mengde gode filmer. Den lokale filmen Eventyrland fikk æren av å innvie de nye salene, med premiere på åpningsfesten 22.mars. Eventyrland er regissert av Arild Østin Ommundsen og er fortellingen om drapet som aldri skulle ha skjedd, om venner man aldri skulle stolt på og en gjeld som bare øker for hvert avdrag. Med blant andre Silje Salomonsen, Tomas Alf Larsen, Fredrik S. Hana og Ole Romsdal på rollelisten er dette en film som det absolutt anbefales å ta turen for å se!
5. april er det duket for spenning i The Place Beyond the Pines, med store navn som Ryan Gosling, Bradley Cooper og Eva Mendes i hovedrollene. Her utforskes konsekvensene til motorsykkelstuntmannen Luke sin skjebnesvangre beslutning om å begå en forbrytelse for å forsørge sin nyfødte sønn. En hendelse som fører han på kollisjonstur med den målrettete og nyutdannete politibetjenten Avery. 12. april er det premiere på den norske thrilleren Blåtur, en annerledes og spennende film som man bør få med seg. 
I slutten av april er Robert Downey Jr tilbake i rollen som Tony Stark/Iron Man i Iron Man 3, hvor den selvhevdende, men briljante industrimannen Tony Stark/Iron Man måler krefter med en fiende med ubegrenset makt. Vårens kinoprogram har noe for alle, og 19. april er det premiere på den britiske drama-komedien Sang for Marion. I begynnelsen av mai er manusforfatter, produsent og regissør Judd Apatow, mannen bak The 40-Year Old Virgin og Funny People, tilbake med en ny, morsom komedie, This is 40. Filmen bygger videre på historien til Pete og Debbie fra blockbustersuksessen Knocked Up, og viser oss hvordan de håndterer sine livssituasjoner for øyeblikket. Med andre ord så vil vårens kinoprogram gi mange muligheter for å oppleve de nye salene på Sølvberget!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Filmweb & SF Kino Stavanger

Følg IN magasinet på Facebook