Hjem » Trondheim » Mat & drikke »  En spennende matopplevelse

En spennende matopplevelse

I den koselige atmosfæren på Manna Brasseri på Solsiden, får du en helt unik matopp-levelse. Her får du servert både kalv, fisk og vilt laget av de beste økologiske råvarer. Det hentes inn hele dyr, og de dyktige kokkene tilbereder stykke for stykke. Dette gjør at menyen varierer daglig etter råvaretilgang.

Den spennende menyen består blant annet av reinsdyrstek, hjort, kalvebringe, kalvefilet, laks og torsk. Alle rettene serveres med deilig tilbehør fra lokalemiljøet.
– Det varierer fra dag til dag hva som er på menyen hos oss, helt avhenging av hvilket stykke av dyret som blir brukt, sier Innehaver Jan-Tore Fladvad. 
Restauranten har i år fått et nytt konsept der de bruker økologiske og lokale råvarer så langt det lar seg gjøre. Det tas inn hele dyr som kommer fra lokale gårder i Trøndelag. 
– Vi forsøker i alle ledd å kjøpe lokale varer og legger vekt på å ha et nært og godt fungerende samarbeid med våre produsenter. Vi kutter mellomleddene og kjøper varene direkte av bøndene. Alt av kjøtt og fisk er lokalt, økologisk og frittgående. Vi er de eneste i Norge som bruker hele dyret og er i så måte unike, forteller den entusiastiske kjøkkensjefen Thomas Wahlqvist.

Naturlig smak

Ordet Manna, som opprinnelig betyr «føde fra Gud» er en betegnelse på enhver gudgitt eller åndelig næring. 
– Her lages det ekte mat, helt fra grunnen av, med rene, naturlige smaker. Naturen bestemmer smaken på råvarene, sier Fladvad. 
Han forteller at de går tilbake til gamle kilder, og at de har vært å besøkt samer for å få den riktige opplæringen i denne måten å lage maten på. 
– Vi setter også vår egen filosofi på det. Nemlig det at maten skal ha sin opprinnelige smak. Kvaliteten på råvarene skal være så god at maten skal smake bra i seg selv, uten så veldig mye krydder. Salt og pepper skal egentlig holde, sier Wahlqvist. 

Matglede

Den utsøkte maten på Manna Brasseri tilberedes med stor omhu. Det er kun fersk mat og alt av kjøtt er langstekt. Det bakes lenge og hele sider av kjøttet legges inn i ovnen. Det stekes, vakuumeres og bakes forsiktig. Restaurantens iskrem er også hjemmelaget og lages av økologisk Rørosfløte.
– Dette er langsom mat, såkalt «Nose to tale» mat. Kokkene er nøye med å forvalte de ulike delene av kjøttet og fisken, slik at alle delene skal bli best mulig, sier Wahlqvist. 
Ledelsen på Manna Brasseri ønsker at de skal bruke enda mer av det naturen har å by på i de ulike sesongene, og forteller at de til høsten selv skal ut å plukke bær, sopp og urter.
– Til sensommeren håper vi også å få mulighet til å komme ut til folk å få plukke bær og epler, sier Wahlqvist. 

Glade dyr

På Manna Brasseri er de svært opptatt av at dyrene de bruker i matlagningen skal være dyr som har hatt gode levevilkår. I følge både kjøkkensjef Wahlqvist og innehaver Jan-Tore Fladvad er det viktig at dyrene er blitt behandlet bra og at de vises respekt. 
Dette er vi veldig opptatt av. Dyr som behandles bra når de lever, smaker også bedre. Det blir en helt annen kvalitet på dyret, sier Wahlqvist.

En spennende opplevelse

Manna Brasseri har kapasitet til å ta imot hele 130 gjester. Enten det er familiemiddag, bursdagsfeiring eller en bedrift som skal samles, yter de ansatte på Manna Brasseri alltid den beste servicen til sine gjester. 
– Vi har god erfaring med store selskaper. Sammen med kunden finner vi ut hva som passer akkurat for deres selskap. Vi ønsker at våre gjester skal få en spennende og annerledes matopplevelse. Vi bruker f.eks. å ta hele sidestykket eller fisken ut, for å skjære den opp ved bordet. Målet er at gjestene skal sitte igjen med en god opplevelse, samt meget god mat til en gunstig pris, sier Jan-Tore Fladvad.
 
For dagens utvalg sjekk Manna Brasseries facebookside
Sjekk hjemmmesiden for selskapsmenyer mm. 


Tekst: Stine Marie Larsen | Foto: Stine Marie Larsen & William Lee-Wright