Hjem » Trondheim » Mat & drikke »  En matopplevelse av de sjeldne

En matopplevelse av de sjeldne

Man trenger ikke reise til sydligere breddegrader for å oppleve mat inspirert av det franske kjøkken og en atmosfære som minner om brasseriene i Paris. Hos Manna Brasseri på Solsiden kan de friste med en innholdsrik meny tilberedt av dyktige kokker og en uformell atmosfære i rustikke omgivelser som innbyr til lange måltider.
Hos Manna Brasseri på Solsiden får man både en unik atmosfære og fristende retter inspirert av franske brasseritradisjoner. Interiøret er rustikt og landlig, og er den perfekte rammen rundt et hyggelig måltid i selskap med gode venner eller familie. 
På varme sommerdager kan man dessuten nyte solen på den store uteserveringen mens man får servert spennende retter tilberedt på kullgrillen. Manna Brasseri er også den eneste a la carte restauranten i Trondheim som holder åpent til lunsj, hvor de blant annet serverer småretter, smørbrød, salater og supper. I tillegg til restauranten består konseptet også av Barmuda, en av de største barsuksessene i byen.
Manna Brasseri åpnet dørene i fjor, men innehaver Jan-Tore Fladvad kan skilte med lang fartstid i bransjen og har drevet restaurant i disse lokalene i over seks år. Han forteller at med Manna Brasseri ønsket de å skape et folkelig og ekte sted hvor man kan nyte god mat uten at man må ruinere seg. Selv om det ved første øyekast er lett å tro at dette er et dyrt sted, så er faktisk prisnivået lavere enn hos de fleste store kjederestaurantene som Egon. 
– Brasseri kommer fra det franske ordet for «å brygge», og opprinnelig var det bryggeriene i Paris som begynte å tilby sine gjester billig og god mat. Og det er denne tradisjonen vi ønsker å fortsette.

_DSC0654

Uformelt og avslappet

Stemningen hos Manna Brasseri er uformell og avslappet, og her kan alle føle seg velkomne enten du vil spise en bedre middag, en rask lunsj eller bare ta en kopp kaffe eller en halvliter i solen. Her er også familiens minste velkomne, og de tilbyr en egen barnemeny. 
– Her får barna servert ordentlig mat som kyllingfilet med hjemmelaget pommes frites, smørfisk eller laks. Min erfaring er at barn spiser mer enn vi tror så lenge det er godt, men nekter poden å spise noe annet så har vi selvfølgelig hamburger også. 
Alt du får servert hos Manna Brasseri er laget fra bunnen av, og til og med iskremen er hjemmelaget. Og det høres jo unektelig fristende ut med nylaget vaniljeis med rabarbrakompott. Her blir du dessuten alltid møtt av hyggelige og kunnskapsrike servitører som gjør at du får en flott opplevelse, og det er heller ikke uvanlig at man ser kokkene ute i restauranten. På en av murveggene bruker de dessuten å projisere live bilder fra kjøkkenet slik at man kan følge med på hva som skjer. 
– Den totale opplevelsen er veldig viktig for oss, og vi ønsker å by gjestene på noe ekstra. Personalet er håndplukket ut fra kunnskap og erfaring, og vi har nettopp ansatt en ny vinkelner som vil kunne gi 
gjestene en enda større vinopplevelse.

_DSC0658

Dyktige kokker

På kjøkkenet blir maten tilberedt av kokker som har lang erfaring og som legger ned mye energi og kjærlighet i maten. 
– Vi tar ingen snarveier, og koker for eksempel sausene fra bunnen av selv om det tar to dager, forteller kjøkkensjef Edgar Arvidsson. Han kan skilte med mye kompetanse innen kokkeyrket, og har blant annet gått i lære hos en av Stockholms beste kokker, Melker Anderson, og hos Alain Ducasse som er en av verdens mest profilerte kokker.
– Jeg har tilbrakt mye tid i Frankrike og Italia, og liker den kulturen man har rundt måltider der. Det at man tar seg god tid, smaker og deler, er noe av det jeg ønsker å formidle her i restauranten. Er man et større selskap kan man sette en gryte med en fantastisk boeuf bourguignon eller coq au vin på bordet og så får man straks en helt annen stemning.

Article image

Vin- og matkurs

Enten du planlegger et større eller mindre selskap, firmafest eller bare har lyst å samle vennegjengen så kan Manna Brasseri hjelpe deg med å skreddersy en uforglemmelig meny. I tillegg kan man bestille mat- og vinkurs, enten i restauranten eller et annet sted. 
– Vi tilbyr også cognac- og whiskeykurs, både for nybegynnere og viderekomne. En standardpakke med vinkurs for seks personer koster fra kroner 250 og oppover per person, sier Jan-Tore. 
– Mange restauranter som driver med utleie av kokker krever at man må velge noe fra menyen. Vi leier ut Edgar på timebasis, og da velger de selv hva de vil spise eller om de ønsker et matkurs. Et perfekt tilbud om man har vært på jakt og ikke helt vet hvordan man skal tilberede kjøttet på en god måte.
I sommer når været tillater det vil de dessuten fyre opp kullgrillen på uteserveringen, og servere spennende grillretter som lam og marinert scampi. Og man får vel ikke mer sommerfølelse enn når man sitter på en hyggelig uteservering på Solsiden og kjenner grillduften mens man nyter et glass kald hvitvin!
 
Tekst & Foto: Mona Gullstein