Hjem » Trondheim » Portretter »  En kontinental bar

En kontinental bar

IN magasinet hadde en hyggelig prat med Magnus Lykkelig, eier og driver, om baren Moskus sin oppstart, drift og livet i baren. Vi møtte en engasjert kar med hjerte for stedet, musikken som spilles der, hva som finnes bak baren og den kontinentale atmosfæren.

I Olav Tryggvasons gate 5 rett ved Teateret Avant Garden ligger baren Moskus. Det har den ligget godt siden 1. September 2012. Bursdagen feires hvert år med blautkake og bokkøl, det blir 7 år nå snart!

– Starten hvordan var den?
– Før jeg startet opp her jobbet jeg i Credo baren, når den stengte og det ble bygd om til restaurant i to etasjer og ganske samtidig fikk jeg tilbud om å kjøpe et konkursbo var saken enkel, jeg gir det et forsøk. Timingen var perfekt, det er jo ikke sånn at flere folk går ut på byen seolv om det åpner et nytt utested, man må ta gjestene fra noen. Det var heller ikke gitt at alle de skulle trives her.

Scenen er like intim som lokalet, og er akkurat stor nok til å romme de bzandene som spiller der. Den er ikke mye høyere enn gulvet i lokalet så kontakten mellom publikum og band blir intenst og nært.
– Scenen var det første vi bygde, har alltid sagt at det er hjertet i bedriften. Takk til den for at det er så mange som har oppdaget Moskus.

– Var det en suksess da dere startet opp?
– Det har aldri vært tomt her, det skal sies, men det tok noen år før det satt seg. Nå sitter det. Vi vant en pris som årets Utelivsnykommer i Adressa i 2012, det hjalp litt husker jeg. Det tar litt tid for å gjøre om på vanene til folk og vi har fremdeles nye fjes innom.

– Hva er profilen på Moskus?
– Ønsket var å starte en kontinental bar, en sånn bar du blir glad du finner når du er i en ny by. Du kjenner det på atmosfæren når du kommer inn på et slikt sted, det stemmer bare. Alle stor byer har en sånn bar. Jeg elsker å finne en ekte plass selv når jeg er ute å reiser. Det er jo ikke for alle det vi driver med, men dem er vi heller ikke interessert i å nå ut til. Fullsortiment, rett pris, utvalget i baren, måten vi presenterer musikk på, både over anlegget og når det er DJs, der alt må være på vinyl. Det står det i statuttene. Vi spiller kun vinylplater, og da i sin helhet når det ikke er DJs. I baren finner du ikke drinker som Mojito for eksempel. 1664, candyshoots og energidrikker holder vi oss også for god til. Vi tilbyr heller et bredt spekter av forskjellig brennevin, et vinkart vi er stolt over og klassiske drinker. Vi har også kvalitets øl fra elleve kraner deriblant Urquell, Dahls og Guinnes som er fast, resten rulleres på. Opp mot 100 forskjellige flaske øl, mye belgiske klassikere der. Urquell er jo selveste urøllen og vi er utrolig nok den eneste baren i Trondheim som serverer den. Guinness bør alle barer med respekt for seg selv servere. Og Dahls for vi er i Trondheim, det samarbeidet der ville jeg forøvrig ikke vært uten.

– Moskus er jo et lite sted med 70 sitte og ståplasser.
– Det er styrken vår det, at det ikke er for stort altså. Akkurat passe mener jeg. Vi har et voksent klientell, det er mye bra folk som kommer innom her. Jeg har alltid sagt av vi er begavet med et ordentlig publikum. 

– Moskus er kjent som det kanskje hippeste konsertstedet i byen. Hva skjer på scenen?
– Hjertet vårt ligger i Americana sjangeren, helt klart. Noe jazz, også pop og rock. Alt som er bra skal få opptre, men det må igjennom nåløyet til Tor Schjølberg, det arrangeres en plass mellom 50 og 60 konserter her i året. Det er takket være han at du omtaler det som det hippeste konsertstedet i byen.

Baren Moskus har Facebookside og egen hjemmeside hvor du ser hva som skjer framover. Tor er også så gammel at han sender ut nyhetsbrev til dem som ønsker det.

Tekst: Aron Nørstebø

Følg IN magasinet på Facebook