Hjem » Trondheim » Mat & drikke »  Din egen smaksopplevelse

Din egen smaksopplevelse

På torvets mest solfylte hjørne, finner vi den nye tapasrestauranten San Sebastian, inspirert fra den spanske byen med samme navn. Her kan du kose deg med nydelige småretter i en varm og lun atmosfære.

I sommer åpnet San Sebastian dørene for første gang. Siden da har den populære restauranten vært godt besøkt, og de gode tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg. 
– Her får gjestene en rikelig smaksopplevelse. Her kan man sitte å kose seg i timesvis med god mat og drikke, sier medeier Steinar Hyll.

Mye smak

De flotte lokalene er pusset opp i stil med restaurantens historie, som er inspirert fra den lille fiskerlandsbyen San Sebastian i Spania. Den varme, lune fargen på veggene, tente lys, og trivelig personale møter deg når du trer inn i restauranten. Hyll forteller at visjonen er mye smak og ærlig drift. 
– Vi ønsker at gjestene skal komme hit for å slappe av å spise god mat i trivelig miljø. At dette skal være en plass der man kan sitte lenge å kose seg, og senke skuldrene og samtidig få en opplevelse matmessig, sier Hyll.

Valgmuligheter

Hos San Sebastian får du lunsjmeny fra kr 98,- frem til kl tre på ettermiddagen, og deretter en rikholdig tapasmeny på kvelden. I tillegg til at du kan plukke den tapas du liker best fra menyen, har de sammensatte kombinasjonsmenyer basert på sesong og spennende råvarer. Her finner du ofte retter som ikke er på den faste menyen. Velger du en av kombinasjonene på 8, 12 eller 14 tapas, blir det servert brød, aioli og spekemat først, deretter sjømat og kjøttretter. Her får du både sjømat, kjøtt, poteter, grønnsaker og tilbehør av mange ulike slag. Blant annet finner vi Serrano lagret i minimum 24 mnd, hjemmelagde sklippfiskboller eller Secreto filet fra Ibericogris. Til slutt kan du avslutte måltidet med en dessertkombinasjon. 
– Her er det ikke noen klassisk femretters meny, men man kan velge både mat og viner selv, forteller Hyll.

Inspirasjon

For å videreutvikle konseptet reiser både bedriftens nøkkelpersoner og kjøkkenpersonell jevnlig til byen San Sebastian for å hente inspirasjon og ideer. Etter jul skal en av restaurantens kokker reise ned å jobbe i en god baskisk restaurant i den spanske byen over en periode. 
– Det er viktig å hele tiden få ny inspirasjon og videreutvikles innenfor faget, sier Hyll.  
Han forteller at de planlegger å sende folk nedover årlig for å bli best mulig på det spanske konseptet. For å forankre følelsen av det spanske landsbylivet og kulturen der.

Catering

Hos San Sebastian serveres det tapas året rundt. Hovedmenyen vil stå seg gjennom hele året. Men det er i sommersesongen mye mer fokus på blant annet sjømat, mens den mørke årstiden er det mer svin og lam som serveres.  
– Det går kassevis med blåskjell om sommeren. Det er en helt fantastisk rett og råvare, sier den fornøyde eieren. 
I tillegg tilbys det også catering hos San Sebastian. Her kan du bestille både lunsj og middag.
– Vi har eget prepkjøkken, og har mulighet til å kjøre ut til for eksempel bedrifter, kantiner og privatpersoner, sier Hyll.

Julebord

I november er det full fart med julebord og en juleinspirert meny. Det blir ikke vanlig tradisjonell julemat som vi har i Norge, men her får du servert nydelige tapasretter med juleinspirasjon fra Spania. Det kommer til å serveres både spekeskinke, spekelaks og spekeand. På julemenyen vil det også finnes hummer med urtesmør og svinekaré med tilbehør som hjemmelaget rødkål, fiken, eple og rosiner. Som seg bør og hør på et julebord får du selvsagt servert også nydelig dessert etter maten. To av dessertene du kan kose deg med etter maten er fylte pralinkuler med smak av Baileys eller konfekt og marsipan med myntekrem.

Solsiden

– Vi ønsker at flere skal få opp øynene for god kvalitetsmat, og at flere skal bli kjent med restauranten. Jeg anbefaler varmt at man setter av en kveld og koser seg skikkelig, sier Hyll.
I mars neste år åpner også San Sebastian en tapasrestaurant på Solsiden i Trondheim. 
– Det blir det samme konseptet som på restauranten på torvet. Man skal kjenne igjen både elementer, farger og den samme, gode menyen, sier Hyll. 

Tekst: Stine Marie Larsen | Foto: San Sebastian & Stine Marie Larsen

Følg IN magasinet på Facebook