- En hyggelig matopplevelse i Krambugata
- Høstviner!
- Endelig er Martnan tilbake i Trondheim!
- På jakt etter den perfekte gaven i Trondheim?
- Vårens vintips
- Julemarked byr på pariserhjul og lokalmat
- Vinter i Trondheim
- Det blir julemarked i Trondheim i år også
- Norges beste studentby
- Suksess med trønderske råvarer på menyen
Det lille ekstra
Maxi- butikker, skal du kunne spise med øynene mens du grubler over hva du vil ha til middag.
– Tanken er å kunne tilby kundene våre det lille ekstra. Kokkene lager varmmat og tilbereder ferskvarer som både skal se bra ut og smake godt. Vi ønsker at dette skal inspirere både de kundene som ønsker å kjøpe med seg en ferdigmiddag, og kundene som selv skal stå over kjøkkenbenken hjemme og være sin egen mesterkokk. Ved å tilby matvarer som får smaksløkene til å løpe i vann, blir mat uten tvil lidenskapelig. På ICA Supermarked finner du et stort utvalg av både eksklusive, ferske og delikate varer til en fornuftig pris. Du skal rett og slett finne matglede på ICA Supermarked, sier Bjørnar Mickelson, informasjonsrådgiver i ICA Norge.
Sunnhet og helse
– Det norske folk blir stadig mer opptatt av mat og matlaging generelt. Vi opplever at kunnskapen hos det norske folk er økende og at de har en stadig større interesse for å lære enda mer. Folk er også mer åpne for å prøve nye produkter og ny mat, og tester gjerne retter som er inspirert av andre verdenshjørner, forteller Bjørnar.
Gjennom kunnskap og sortiment, ønsker ICA å inspirere til matglede, samt å legge føringer for et smakfullt måltid.
– ICAs ansatte skal inspirere kundene til å prøve ut nye og spennende retter. I tillegg skal utstillingen av matvarer i ferskvaredisker og hyller innby kundene til å tenke nytt, og gjennom dette våge å prøve ut nye retter. Mange av ICA Supermarkeds kampanjer er rettet mot ulike sesongbestemte retter, og foldere i butikken skal inspirere kundene til å tenke nytt, både til hverdags og fest, fastslår Bjørnar.
Fokus på miljø
– Vi gjør de sunne alternativene mer tilgjengelige så kundene har muligheten til å velge sunne og gode matvarer i hverdagen. Nøkkelhullsmerking og merket «Gott liv» er bare to eksempler på tilbud som skal gjøre det enklere for kunden å velge sunt, informerer Bjørnar, og legger til at ICA også har et sterkt fokus på miljø og samfunn.
Gjennom dette fokuset gjør ICA sitt beste for å kunne ivareta samfunnet og bidrar blant annet gjennom «Jobbsjansen» og «Vålerenga mot rasisme», som er samarbeidsprosjekter med Vålerenga fotball, til å gi barn og unge en bedre hverdag.
– Siden vi tar miljøet på alvor tar vi stadig nye grep. Blant annet har ICA vedtatt at vi skal minske det totale utslippet av CO2 med 30 % innen 2020, og vi samarbeider med World Wildlife Foundation, kjent som WWF, for å sikre et bærekraftig sortiment av fisk og sjømat. Vårt stadige fokus på miljø og samfunn bidro til at ICA i høst vant prisen som Norges beste bedrift på samfunnsansvar, sier Bjørnar.
Allergisk?
– Vi har alternativer for alle de viktigste varegruppene som for eksempel pasta, melk og brød. Alle kunder skal bli tilfredsstilt når de kommer og handler hos oss. ICA Supermarked har samlet varer for allergikere under varekategorien «Fri-for», som tar hensyn til intoleranse og allergier. Her skal vi yte kundene den servicen de fortjener, og hvis kundene har spørsmål, skal de få svar. De ansatte skal bruke sin kompetanse for å kunne tilby kundene produktene de trenger, forteller Bjørnar.
Mmmm
Det går fort mot jul, og noen er kanskje litt rådville når det kommer til førjulsmiddager, eller ønsker å overraske med en skikkelig smaksbombe på selve julekvelden.
– Kom i julestemningen med økologisk kalkun. Denne retten passer like godt uansett hvilken anledning du velger å tilberede den til, og smaken vil garantert sette deg i den gode stemningen, sier Bjørnar Mickelson avslutningsvis til IN magasinet.
Krydderstekt økologisk kalkun med rødløk og aprikoser
Porsjoner: 4
Ingredienser:
1 ts grovmalt sort pepper
1 ts malt ingefær
1 ts paprikapulver
1 ts rosmarin
600 g økologisk ”I Love Eco” kalkunfilet
2 ss smør eller margarin
3 rødløk
10 tørkede aprikoser
2 1/2 dl rødvin (matvin)
1 ss honning
Salt og pepper
Slik gjør du:
Sett ovnen på 150 °C. Bland sort pepper, ingefær, paprika-pulver og rosmarin. Gni kalkunfileten inn med krydderblandingen og 1/2 ts salt. Brun fileten i halvparten av matfettet. Legg den i en ildfast form og sett midt i ovnen i ca 50 min. eller til kalkunfileten har en indre temperatur på 70 °C. Skrell løken og del den i skiver, og strimle aprikosene. Fres løken i resten av matfettet, tilsett aprikosene og matvin. La det koke sakte uten lokk i ca 20 min. Smak til med honning, salt og pepper. Del kalkunbrystet i skiver og server det med løk, aprikoser og ristede rotfrukter.
Tekst: Silje Lyngved Owrenn Foto: Hege Landrø Johnsen